начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

действия на административния орган

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: действия на административния орган

Мнениеот neutralen » 29 Яну 2013, 14:16

:D По принцип няма проблем да ти се препоръча добър адвокат, но трябва да се знае ти от къде си ( от кой град).
Иначе много добър е участника във форума, който е писал в темата преди тебе - iva_sh. :idea: :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот milen101 » 24 Мар 2013, 11:06

Изпратих лично съобщение до iva_sh, но, очаквано, така и не получих отговор. Направих подробна справка и се оказа, че действието, което може да предприеме административният орган, с което да се прекъсне /респ. да се удължи/давността на наложените глоби е само едно - изпращане на преписката до НАП, за да се започне принудително събиране на вземането. Възражението ми беше прието, макар и неохотно и с протакане, от административния орган и глобите няма да ги заплащам.
Не е задължително винаги да се описва един случай, може да се тълкува и коментира законовата постановка.
В заключение не мога да не цитирам Алберт Айнщайн: "И глупакът може да знае. Важното е да се разбере."
milen101
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 24 Мар 2013, 15:37

:D Много си самонадеян, при това неоснователно - смяташ, че си открил нещо, което другите участници във Форума не знаят.
За твое сведение - това което твърдиш - че с изпращането на преписката в НАП за образуване на изп. производство, давността се прекъсва - изобщо не е вярно !
Давността се прекъсва само в предвидените в закона /ДОПК/ случаи. А това са само случаите по чл.172, ал.2 от ДОПК - 1. с издаването на Акта за установяване на публ. вземане, и 2. с предприемането на действия по принудително изпълнение.
Действията по принуд.изпълнение са ИЗЧЕРПАТЕЛНО ИЗБРОЕНИ от ДОПК . Това са - запор, възбрана, опис, публична продан.
Образуването на Изп. дело, Поканата за доброволно изпълнение и разните Съобщения на НАП до длъжника НЕ СА изпълнителни действия, поради което те нито спират нито прекъсват давността. :D
neutralen
Активен потребител

Мнениеот milen101 » 27 Мар 2013, 17:25

Успех на самонадеяните! Аз съм ... победител. Радва ли ме това? Не! Сега ме нападнаха други въпроси: защо държавата не взима бързи мерки /напр. като в Италия/ за събиране на вземанията си, не живеем ли в християнска държава, където санкциониращата мярка по принцип трудно се прилага и до какво води това? Въпросите, естествено, са риторични.

П.С. А, иначе, "неутрален", правилно си преписал текстовете от ДОПК, касаещи давността. По този начин отново си избягал от срещата с "бика" - чл.82, ал.2,3. от ЗАНН. Но бъди спокоен - тази среща се избягва от почти всички адвокати във всички форуми, които прегледах. Само неколцината, които го правят, го правят плахо и колебливо. Не е ли време да сменим начина си на мислене? Защото само правилното мислене /а оттук и правилни действия/ води до силната държава!!!
milen101
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 27 Мар 2013, 17:45

milen101 написа:Успех на самонадеяните! Аз съм ... победител. Радва ли ме това? Не! Сега ме нападнаха други въпроси: защо държавата не взима бързи мерки /напр. като в Италия/ за събиране на вземанията си, не живеем ли в християнска държава, където санкциониращата мярка по принцип трудно се прилага и до какво води това? Въпросите, естествено, са риторични.

П.С. А, иначе, "неутрален", правилно си преписал текстовете от ДОПК, касаещи давността. По този начин отново си избягал от срещата с "бика" - чл.82, ал.2,3. от ЗАНН. Но бъди спокоен - тази среща се избягва от почти всички адвокати във всички форуми, които прегледах. Само неколцината, които го правят, го правят плахо и колебливо. Не е ли време да сменим начина си на мислене? Защото само правилното мислене /а оттук и правилни действия/ води до силната държава!!!

Хубаво би било от време на време хвалещите сами себе си да спират да говорят да и се оглеждат дали освен тях самите някой друг ги е чул и забелязал и дали нарцисизмът не ги е заблудил. :!:
1 П.П. iva_sh е юрист с точни мнения по поставяните тук въпроси и аз лично я уважавам. Щом не е сметнала за необходимо да Ви отговори, явно наистина е било безсмислено. Пък и не е длъжна, никой не е длъжен да отговаря на въпросите из форумите, затова има платени консултации в адвокатските кантори.
2.П.П. Изобщо не ми стана ясно кога, как и защо смятате, че сте открил " топлата вода" пред административния орган!? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Предишна

Назад към Административно право