- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на паркомясто
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Продажба на паркомясто
Искам да попитам в нотариален акт при продажба на паркомясто как трябва да се опише определено паркомясто,когато те са няколко .И още нещо ,има ли такъв документ"Декларация за реално ползване на паркомясто" ?
- gierina79
- Нов потребител
Re: Продажба на паркомясто
Описва се паркомястото,което ще бъде предмет на продажбата.Описанието трябва да бъде в съответствие с документа ви за собственост-нотариалният акт в случая ,както и със скицата-схема ,издадена за покупко -продажбата от СГКК от съответния град.
Такъв документ не ви е необходим за извършване на прехвърлянето на парко мястото.Освен ако не се касае за учредено право на ползване и при извършване на разпоредителна сделка може да има и отказ от ограниченото вещно право по бл.100 от ЗС.
gierina79 написа:има ли такъв документ"Декларация за реално ползване на паркомясто" ?
Такъв документ не ви е необходим за извършване на прехвърлянето на парко мястото.Освен ако не се касае за учредено право на ползване и при извършване на разпоредителна сделка може да има и отказ от ограниченото вещно право по бл.100 от ЗС.
- punisher
- Потребител
Продажба на паркомясто в практиката на съдилищата
статута на паркоместата - законодателни промени ...
Купуваш паркомясто - 15 000 евро на вятъра
Нищожни ли са разпоредителните сделки с паркоместа?
статута на паркоместата - законодателни промени ...
Купуваш паркомясто - 15 000 евро на вятъра
Нищожни ли са разпоредителните сделки с паркоместа?
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Мисълта ми беше , че според мен паркомястото се описва в нот. акт за покупко-продажба като идеална част от общата площ на земята , а не като обособен обект / например ако е гараж / .Незнам дали правилно се изразих?
- gierina79
- Нов потребител
Юрист ли сте?
- punisher
- Потребител
gierina79 написа:Мисълта ми беше , че според мен паркомястото се описва в нот. акт за покупко-продажба като идеална част от общата площ на земята , а не като обособен обект / например ако е гараж / .Незнам дали правилно се изразих?
Как успя за 1 минута да изчетеш поне съдебната практика
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Колега karanedeff ,
изключително полезни материали,включително и за мен.Аз не съветвам купуването на паркоместа точно поради този неясен статут.
изключително полезни материали,включително и за мен.Аз не съветвам купуването на паркоместа точно поради този неясен статут.
- punisher
- Потребител
Болна тема... Огромен мазол са тези паркоместа.
Докато законодателно не бъдат скрепени със статут на недвижима "вещ" съгласно ЗС, а от там - годен обект на кадастъра (чл.23 ЗКИР), ама как ли ще се постигне тази техника ..., ще има купувачи на паркоместа пили чаша студена вода.
Докато законодателно не бъдат скрепени със статут на недвижима "вещ" съгласно ЗС, а от там - годен обект на кадастъра (чл.23 ЗКИР), ама как ли ще се постигне тази техника ..., ще има купувачи на паркоместа пили чаша студена вода.
-
Melly - Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|