начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Трябва ли нотариус в този случай?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трябва ли нотариус в този случай?

Мнениеот zipert » 17 Фев 2012, 00:11

Здравейте, всички безвъзмездно помагащи хора!

Ще купувам кола втора употреба от фирма, за която ми искат капаро, за да я внесат в страната. След като се вкара колата я вземам и доплащам, ако ми хареса, ако не - те ми връщат пълната сума от капарото.
С капарото се подписва договор и за да ми е сигурна работата, трябва ли да се извърши пред нотариус и каква ще е неговата роля в този случай, защото това все още не е фактическа покупка :?: Плаща ли се някакъв данък пред нотариуса на този етап от сделката и трябва ли да нося удостоверение за застрахователната стойност на колата :?:

Благодаря за отделеното внимание!
Наистина не разбирам от тази материя, затова ще се радвам да помогнете със съвет.
zipert
Нов потребител

Re: Трябва ли нотариус в този случай?

Мнениеот nasso_5 » 17 Фев 2012, 00:21

не,не трябва...фирмата поема ангажимента ....но,риска е голям....Фирмата може да надпише покупката или да Ви забави,не изпълни договора...По добре си купи автомобил регистриран в БГ...
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Мнениеот zipert » 17 Фев 2012, 00:55

Мерси за отговора nasso_5! Може ли да поясниш в какво се изразява риска, не съм ли защитен от закона в посочените от Вас случаи? В присъствието на нотариус предполагам ще има по-голяма тежест договора или...?
zipert
Нов потребител

Мнениеот zipert » 17 Фев 2012, 02:51

Мога ли да се предпазя по някакъв начин от надписване на договорената сума.
Например, ако в договора е описано нещо такова "продавачът е задължен да предостави стоката в описания вид в срок от 30 дни от датата на договора, за сумата от N... лв. "
zipert
Нов потребител

Назад към Данъчно право