- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изисквания към земя (имот) за изграждане на приют
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
изисквания към земя (имот) за изграждане на приют
здравейте, искам да попитам къде да прочета Европейските стандарти и изисквания към земя (имот) върху който ще се изгражда приют за безстопанствени животни.
благодаря ви предварително
благодаря ви предварително
- canko_penchev
- Нов потребител
Re: изисквания към земя (имот) за изграждане на приют
Такива общоевропейски стандарти и изисквания не съществуват. Има общи директиви за хуманно отношение към животни, но всяка държава приема свои регулации по този въпрос.
- goblin
- Потребител
Обърнете се съм специалист- архитект, европейските (а и българските) изисквания към такова строителство са много и се намират в различни нормативни документи. Освен нормативните документи при такива сгради е необходимо да се спазват и определени изисквания, които не са нормативни документи, но са свързани с начина на функциониране на обекта, т.е. необходимо е познаване на технологията на отглеждане на животните. Защото така зададен въпросът Ви изглежда горе- долу така: "Къде да прочета Европейските стандарти и изисквания за извършване на сърдечно- съдови операции?"
- bgarch
- Потребител
bgarch, струва ми се че преди инвестиционните проекти следва да има ПУП или изменение на действащ такъв където да бъде посочено предназначението на конкратния УПИ за такова строителство. Прав си обаче че за тази цел питащия следва да се обърне към колега архитект. Същото може да се каже и по отношение на другата тема за бездомните кучета.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа: bgarch, струва ми се че преди инвестиционните проекти следва да има ПУП или изменение на действащ такъв
Такова изискване съществува в повечето европейски законодателства. Режимът на приемане и одобряване обаче е различен.
- goblin
- Потребител
goblin , мисля обаче че в присъединителните и ратифицирани от нашия Парламент конвенции на ЕС, няма текст който да посочва ред и условия за определяне на територии предназначени за к'вото и да е. Следователно canko_penchev не може да очаква прилагане на чл.5(4) КРБ. Ерго!Прилага се вътрешното законодателство, а то по този въпрос се казва ЗУТ
-
Още с подготовката и избора на терена (т.нар. предпроектни проучвания) за строителство на такъв обект трябва да се ангажира архитект, който е наясно с изискванията към проекта. ПУП не е само оцветен имот с нанесени линии на застрояване, още на този етап трябва да се направят редица проучвания, за да не се окаже впоследствие, че цялата процедура по изработване, одобряване на ПУП, а защо не и промяна предназначението на земята, са били напразни. Още повече сега, когато Наредба 7 на МЗ за хигиенните зони вече не съществува. Това имам предвид със съвета си към canko_penchev.
- bgarch
- Потребител
Точно затова написах, че "общоевропейски стандарти и изисквания" не съществуват. А това, дето го описва bgarch, за съжаление (или за радост - кому как) е факт в повечето европейски държави. Решението се взима по целесъобразност, и никакви "предпроектни проучвания" не помагат. Има, разбира се, и изключения, но те само потвърждават правилото.
- goblin
- Потребител
bgarch нека да оставим колегата комуто това ще бъде възложено да умува. За сега няма индиция canko_penchev да е помислил за колега специалист.
-
Правен форум..., а се упражняват в него неюристи... със съмнителни професионални качества (има си други форуми за архитекти и пр. вталени вече проектанти ).
Горното да послужи за индиция на canko_penchev какви "професионалисти " да не търси
Жулио, отново ме разсмя с твоите правни напъни!
П.П.
И, моля те, не си прави труда да ме репликираш, поне до неделя - тогава ще имам свободно време за словоблудствата ти!
Горното да послужи за индиция на canko_penchev какви "професионалисти " да не търси
Жулио, отново ме разсмя с твоите правни напъни!
П.П.
И, моля те, не си прави труда да ме репликираш, поне до неделя - тогава ще имам свободно време за словоблудствата ти!
- zelen
- Потребител
фърчи фърчи ...zelen фърчи
zelen,zelen,... фърчи
фърчи фърчи... юрист
юрист, юрист ама zelen!
zelen Ваш е следващия ход!
zelen,zelen,... фърчи
фърчи фърчи... юрист
юрист, юрист ама zelen!
-
zelen написа:Правен форум..., а се упражняват в него неюристи... със съмнителни професионални качества (има си други форуми за архитекти и пр. вталени вече проектанти ).
zelen, с всяка Ваша намеса нивото на дискусията спада драстично. Така е и сега. Но ние вече свикнахме с Вас и това май на никого не прави впечатление. За нас не е проблем и това, че Вие смятате материята относно "Европейските стандарти и изисквания към земя (имот) върху който ще се изгражда приют за безстопанствени животни" за заграден двор за юристи. Т.е. архитектите и други подобни нищожества нямат място в обсъждането на тази материя.
Хайде тогава обяснете накратко на питащия какви са точно "Европейските стандарти и изисквания към земя (имот) върху който ще се изгражда приют за безстопанствени животни". Аз ще наблюдавам с интерес опитите Ви на юридически език да обясните хигиенни, екологични, технически, технологични и т.н. изисквания към подобен род строителство.
Тук във форума няма лошо да се правят опити. Лошото е ако наистина в мрежите Ви се оплете някой объркал се гражданин и започне да Ви плаща, за да го направлявате в тази материя.
- bgarch
- Потребител
Колега bgarch правиш грешка като се опитваш да върнеш нещата към разумна беседа. Тук става въпрос за явлението zelen а не дали
...на юридически език да се обяснят (б.м.) хигиенни, екологични, технически, технологични и т.н. изисквания към подобен род строителство.
-
julyanvonemona написа:фърчи фърчи ...zelen фърчи
zelen,zelen,... фърчи
фърчи фърчи... юрист
юрист, юрист ама zelen!
zelenчуци, който не яде, той голям не ще да порасте ...
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
julyanvonemona написа: goblin , мисля обаче че в присъединителните и ратифицирани от нашия Парламент конвенции на ЕС, няма текст който да посочва ред и условия за определяне на територии предназначени за к'вото и да е. Следователно canko_penchev не може да очаква прилагане на чл.5(4) КРБ. Ерго!Прилага се вътрешното законодателство, а то по този въпрос се казва ЗУТ
Това не е точно така, директивата на ЕС понякога може да има пряк ефект във вътрешното законодателство на страна-членка, ако отговаря на определени изисквания - първо, прилага се само по отношение на вертикалния ефект; и второ, правилата за поведение, очертани с правните норми на директивата, трябва да са ясни и точни и прецизно формулирани, за да не позволяват различно тълкуване; нормите трябва и да са безусловни.
Регламентите винаги имат пряк ефект.
"Европейски конвенции" всъщност има малко - напр. Римските конвенции (Рим I и Рим II), Брюкселската конвенция и др. Това са по своята същност международни договори, сключени от всички страни-членки на ЕС, и с присъединяването си към ЕС всяка нова страна-членка се счита за автоматично присъединена и към тези договори (aqui comunitaire). По своята същност обаче те не са част от Общностното право и спрямо тях чл. 5, ал. 4 КРБ е приложим. По отношение на Общностното право обаче не е приложим.
Мисля, че най-пряко отношение към темата имат Директива 2010/63/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 22 септември 2010 година относно защитата на животните, използвани за научни цели, както и нормативните актове на сайта на НВМС.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
hidden,благодаря!
-
И аз благодаря, hidden!
- goblin
- Потребител
17 мнения