начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

отстъпено право на строеж, продължение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отстъпено право на строеж, продължение

Мнениеот bocheli7001 » 20 Авг 2011, 16:50

Здравейте от форума! Пиша Ви отново . Както бях описал моя случай , около преди година , че през 1996г. отстъпихме право на строеж ,в наше место в описания град , за построяване на 3 етажна жилищна сграда , с партерен етаж . В договора е описано че испалнителя се задължава в 18 - месечен срок да построи и да предаде една четварт от партерния етаж , и цели 3-ти жилищен етайж на собствениците.В момента , все още е незавършен строеж -от 3 жил . етажа , с партер , -БЕЗ ПОКРИВ,ДОГРАМА , МАЗИЛКИ,ВиК и тн.Имах самнения относно законността на строежа, и потърсих отговорите от общината ,ДНСК, АДВ,иНАП. От АДВ, и НАП ми отговориха-3ет, на нас собствениците е освибоден от възбрана, като на останалата част от строежа е поставена такава през м. 05 .2005г. поради задължения на испълнителя, на строежа.Около половин година чаках отговор и от другите институции , и накрая се произнесоха:-1. За строежа има издадена виза за проектиране.2-скица 07. 1996г.3-одобрен архиктектурен проект от общината,въз основа на протокол 01. 1998г., на АГК.4-НЯМА ИЗДАДЕНО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ,но е изграден съгласно одобрен проект.За нарушението е съставен акт по член 160 от ЗТСУ, за започнало строителство без РС, на строителя.5.- За строежа има подадена молба декларация по параграф 27от ПЗР на ЗТСУ от 02 . 1998г. , от строителя за узаконяване на строежа .6.-Съгласно параграф 16, ал.2от ПР на ЗУТ, строежа не подлежи на премахване! При тези обстоятелства какво може да се направи? И имали право строителя да продължи ,след като са изминали толкова години, а строежа е недовършен!?Какво да направим ние съсобствениците , за да изведем нещата , до някакво развитие, в наша полза? Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят правилно!!!
bocheli7001
Нов потребител

Re: отстъпено право на строеж, продължение

Мнениеот julyanvonemona » 20 Авг 2011, 17:30

Подали ли сте заявление по §184 ПРЗ на ЗИД на ЗУТ (ДВ бр.65 от 2003г) за незаконното строителство. Ако строежът не е незаконен можете да го довършите по реда на §183 от същите ПРЗ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация