- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ограда на имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
ограда на имот
Здравейте, бих искала да попитам дали мога да си оградя мястото, което притежавам без да имам разрешение за строеж, тъй като в чл. 147 ал. 1 т. 7 от ЗУТ пише, че не се изисква одобряване на инвестиционни проекти за издаване на разрешение за строеж за огради, градински и паркови елементи с височина до 2,20 м над прилежащия терен. Интересува ме конкретно, тъй като на мястото няма никаква ограда, как мога да си го оградя, трябва ли да извикам някой от общината да ми набие колчета, както е според скицата. Мога ли само въз основа на скицата да си оградя мястото, въобще как законно да си направя ограда.
- sisi_78910
- Младши потребител
Re: ограда на имот
да явно ми трябва разрешение за строеж даже и за телена ограда
- sisi_78910
- Младши потребител
Tова вече е едно вярно заключение
- whiskey
- Потребител
Аз вадих разрешение за строеж на масивна ограда с височина 2.20 м. В Общината подавате молба за издаване разрешение за строеж на ограда , като към молбата прилагате документ за собственост на поземления имот и становище от инженер конструктор с графична и текстова част. След издаването разрешение за строеж си викате геодезист , който ще постави колчетата и ще състави протокол за строителна линия. След това почвате строежа без проблем.
- kirile
- Потребител
... и съседа пуска жалба, че оградата не е където трябва и те ти го проблемаааа...
- Bai_Ganjo
- Потребител
Ами точно затова се ползват услугите на геодезист , който съставя протокола за строителна линия , която разбира се трябва да се спази при строежа.
- kirile
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|