здравейте, може ли някой да ми отговори на следния въпрос: Дариха ми 3,17 кв.м. идеални части от едно дворно място.по рано обаче съсобствениците на дворното място са продали съответно идеални части на строителна фирма като са и учредили право на строеж за построяването на жилищна сграда.Аз получих моите квадратни метри чрез дарение от фирмата строител. Има и сключен договор за групов строеж между останалите съсобственици на дворното място и фирмата строител за разпределение на обектите в жилищната сграда.Аз имам ли право на апартамент от тази жилищна сграда и по какъв ред трябва да го заявя?
предварително благодаря.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
договор за групов строеж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: договор за групов строеж
според мен нямате право на собственост върху апартамент от жилищната сграда по следните съображения: договорът за дарение може да се атакува от останалите съсобственици по чл. 33 ЗС, а и приемайки дарението, Вие приемате и тежестите, свързани с този имот- т.е. не можете да искате да бъдете включени в разпределението на имотите по вече сключения договор за групов строеж. евентуално бихте могли като съсобственик да браните своята част от поземления имот по чл. 31 от ЗС-Чл. 31-" Всеки съсобственик може да си служи с общата вещ съобразно нейното предназначение и по начин да не пречи на другите съсобственици да си служат с нея според правата им.Когато общата вещ се използува лично само от някои от съсобствениците, те дължат обезщетение на останалите за ползата, от която са лишени, от деня на писменото поискване" ИЛИ да искате делба на имота. тогава ще бъдат определени реални части за всеки от съсобствениците и едва тогава Евентуално би могла да влезе в сила разпоредбата на чл.92: Собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго. АМА тогава трябва д аси намерите МНОГО ДОБЪР адвокат.
- fiameta
- Нов потребител
.... договор за групов строеж....
Те туй "нещо" май се пренесе в отвъдното.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:.... договор за групов строеж....
Преди около 9 години, но то и другото написано не е вярно така, че...
- lucius_seneca
- Младши потребител
lucius_seneca написа:Melly написа:.... договор за групов строеж....
Преди около 9 години, но то и другото написано не е вярно така, че...
И ти пък сега, дириш още основания. Да не се захващам да допълвам - например, мисля че е налице ЯФГотносно размера на дарената част (3,17 кв.м. ид. част). По-скоро вярното число е 3,14 - така ще бъдат елиминирани конкуриращите се дименсии, а именно: "... кв.м. идеална част от..."
-
Melly - Старши потребител
Мистик, казусът Ви е не елементарен - с наличните документи потърсете адвокат, за да си решите проблема.
- rts
- Активен потребител
rts написа:Мистик, казусът Ви е не елементарен - с наличните документи потърсете адвокат, за да си решите проблема.
То лошо няма да го потърси,но все още е много рано.За къде бързате толкова.Чакай бе,още сме едва 2010г.Ще го търси през 2006-тата.
- svettoslav
- Активен потребител
пф.. подробности на зайците ни е простено
- fiameta
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|