начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Помощ за ЕТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за ЕТ

Мнениеот sledy » 25 Фев 2010, 23:40

Здравейте, имам регистрирано ЕТ, което към момента не едействащо и никога не действало. Искам да започна работа в няколко застрахователни дружества, като застрахователен агент, но не ми е ясно ако обявя дейност в данъчното колко % от минималния осигурителен доход трябва да внасям месечно и какви са като цяло разходите по дейността на едно ЕТ. Работя на пълен работен ден в друга фирма и съм осигурен.
Чудя се дали ако сключа договор за поредичество (граждански договор) с дружествата и не внасям допълнително осигуровки и данък върху получената комисионна (като ФЛ) дали ще имам проблеми с това?

Ще бъда благодарен ако някой ми помогне в този казус.

Благодаря предварително!
sledy
Нов потребител

Re: Помощ за ЕТ

Мнениеот martinela_m » 26 Фев 2010, 00:50

сбъркали сте форума! Въпросът Ви е счетоводен, така че по-добре питайте счетоводителите - http://www.odit.info Те са словоохотливи, сигурно ще Ви отговорят много изчерпателно
martinela_m
Младши потребител

Re: Помощ за ЕТ

Мнениеот sledy » 27 Фев 2010, 23:03

Благодаря ви за отговора.
sledy
Нов потребител

Назад към Данъчно право