начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да открия съсобственик ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да открия съсобственик ?

Мнениеот moreofview » 12 Авг 2009, 11:21

Здравейте,

Мисля си че попаднах в омагьосан кръг ?
Как да открия съсобственик на имот ?
Наскоро баба ми ми дари имот в близко село до гр. Варна, имота е 1/3 идеални части от парцел в селото.
Единия съсобственик е починал преди 10-на години и доколкото ми е известно е оставил 2-ма наследници.
Немога а и незнам как да ги открия ?
Другия съсобственик също като мен не знае нищо а и не се интересува ...
Ходих в кметството и там нищо немогат да ми кажат? Немогат да ми издадат удостоверение за наследници защото несъм бил роднина ?
Знам само 3-те имена на починалия.
Какво да правя ?

Благодаря Ви предварително ;)
moreofview
Нов потребител

Re: Как да открия съсобственик ?

Мнениеот naughty » 12 Авг 2009, 11:38

Наемете частен детектив? :lol: :lol: те имат връзки тук таме
naughty
Потребител

Мнениеот ch3oh » 12 Авг 2009, 11:42

naughty написа:Наемете частен детектив? :lol: :lol: те имат връзки тук таме

По-евтино ще му излезе да предяви иск за делба.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот moreofview » 12 Авг 2009, 11:54

ch3oh написа:
naughty написа:Наемете частен детектив? :lol: :lol: те имат връзки тук таме

По-евтино ще му излезе да предяви иск за делба.

Той имота разделен, какво ще ми помогне иск-а ?
moreofview
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 12 Авг 2009, 13:13

"Наскоро баба ми ми дари имот в близко село до гр. Варна, имота е 1/3 идеални части от парцел в селото.
Единия съсобственик е починал преди 10-на години и доколкото ми е известно е оставил 2-ма наследници. "

"Той имота разделен, какво ще ми помогне иск-а ?"

"Какво да правя ?" - каквото си решите!
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 24 Авг 2009, 21:04

Не е разделен имота след като имате съсобственост. Ако просто си знаете кой докъде се простира, това не значи че имота е разделен.
Възможно е да се обърнете към лица които по служба имат достъп до есграон регистъра за да извади низходящите /син, дъщеря/.
Другия вариант е по описание от съседи да търсите адреси, телефони от телефонните указатели на БТК, от познати в мобилните оператори (ако евентуално лицата имат договор на свое име). Един като намерите и ще почне да се разплита дървото на наследниците.
p_dyan
Потребител

Мнениеот namakak » 24 Авг 2009, 21:25

Нас ни откриха заради спор между общината и един съсед на имота,като заинтересовани лица.За тупик уличка,за която имаше несъответстващи метри от нечий имот.Общината ни откри.Значи молба по собственост и представяте акта за някаквата си ви собственост и желанието ви за адресите на наследниците по имот на починалия на последен адрес на починалия.Предсавяте и ксерос копието на документа ви за собственост.Иначе в дело за делба,деловодителката също ще ви каже ,че съдът ще си ги изнамери.И в двата случая може да почерпите с идеите ни.Скоро ли ви интересува или в насрочване на дело след година?
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба