Съгласно визата за проектиране ( респ. ПУП ) е предвидено 5 етажно застрояване. Аз имам идеен проект за 5-те етажа и технически проект за 2 етажа като 1-ви етап. Предстои внасяне на проекта за одобрение. Според надзорната фирма разрешението ще бъде издадено на база идейния проект и по този начин сградата попада в 4-та категория,което ме задължава да имам договор със строителна фирма,регистрирана в Камарата на строителите. Имам подадени оферти от 3 строителни фирми,които обаче финансово не са ми изгодни. Въпроса ми е има ли някакъв начин при тази ситуация да не строя с фирма,а с бригада с технически ръководител,за да ми излезе по-евтино.
Благодаря предварително на отзовалите се!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 09:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проект за 5 етажа и задължение за договор със строител?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: проект за 5 етажа и задължение за договор със строител?
Начина е да ползвате името и удостоверението на вписана в регистъра на Камарата строителна фирма.Относно хидроизолацията на основите-от 14.10.08г.е в сила Наредба N2 за проектиране,изпълнение,контрол и приемане на хидроизолации.Така че мнението на "строителните шефове" си е само мнение!
- ivanr
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|