начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Обвинение в измама

Казуси за недвижими имоти

Обвинение в измама

Мнениеот kremka73 » 04 Май 2007, 16:14

Като пълномощник на сестра ми и бившия й приятел закупих преди 3 години апартамент и земеделска земя. Сумите за плащането получавах по сметка, от която е видно, че по-голямата част от плащанията са от нея. В нот.актове двамата са записани като съсобственици с по 1/2.
Сега след като се разделиха, бившият й приятел ме обвинява в измама, като казва, че съм нямала право да купувам в съсобственост имоти, а в пълномощното не е посочено такова ограничение. Освен това приподписване на сделките в нот. актове са посочени по-ниски цени /по съвет на нотариуса/. За реалната цена на апартамента имам договор със строителната фирма.
Сега заплашва да ме съди за измама към него и за измама към държавата. Възможно ли е, при условие, че съм действала така както ми кажат и за всяка сделка и плащане съм се консултирала с тях, но сега не мога да го докажа. Т.е. при условие, че ме е упълномощил да откривам и закривам банкови сметки, да тегля от тях, да купувам недвижими имоти и др. такива, а сега когато се разделиха в не много добри отношения е решил да тормози мен :(
kremka73
Младши потребител

Мнениеот pvassilev » 17 Май 2007, 15:28

Щом имаш нотариално заверено пълномощно, няма от какво да се притесняваш. Особено ако не си е оттеглил пълномощното.
pvassilev
Младши потребител

Назад към Имотни казуси