- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Брак с чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Брак с чужденец
Моля, дайте ми съвет по следния проблем: разведена жена желае да се омъжи за чужденец, но има дете от първия си брак. Бащата на детето (семеен, с дете от новия си брак) неведнъж е изразявал несъгласието си детето му да пътува зад граница. Съществува реална възможност бащата да не разреши детето му да прекрачи границата след сключването на брака. Какви са шансовете за законово урегулиране на ситуацията? Благодаря ви, наистина е важно да знаем.
- Диана
Re: Брак с чужденец
Za da napusne edno dete stranata pridrujeno ot negovata maika - zadyljitelno iziskvane e da pritejava pylnomoshtno ot bashtata, s koeto toi dava syglasieto si za tova!
Varianta e ili da se razberete po choveshki s bashtata, kato si opredelite nachina na vijdane i kontakt s deteto, ili da se obyrnete kym syda.
Jelaia vi uspex Diana
Varianta e ili da se razberete po choveshki s bashtata, kato si opredelite nachina na vijdane i kontakt s deteto, ili da se obyrnete kym syda.
Jelaia vi uspex Diana
- tzvety
- Нов потребител
Jelaja da me posavetvate kakvo moga da napravja po slednija problem:
Prijateljat mi e germanez i sledvashtata godina moge bi shte se nalogi da skljuchim brak. molja posavetvaite me kakvi sa vazmognostite toi da poluchi balgarsko gragdanstvo i priznavat li balgaskite vlasti brak, skljuchen vav federalnata republika?
Predvaritelnoo blagodarja!!!
Molaj otgoverete na lichnija mi mail adres!
Prijateljat mi e germanez i sledvashtata godina moge bi shte se nalogi da skljuchim brak. molja posavetvaite me kakvi sa vazmognostite toi da poluchi balgarsko gragdanstvo i priznavat li balgaskite vlasti brak, skljuchen vav federalnata republika?
Predvaritelnoo blagodarja!!!
Molaj otgoverete na lichnija mi mail adres!
- mariamarkova
Много зависи и от възрастта на детето. Ако липсва желанието от страна на бащата, ще е необходим съдебен процес. А там всичко зависи от мнението на съдията. Да не говорим, че при този казус ще има и други процедури - например, с Министерството на правосъдието и Министерството на външните работи, с кмета на общината по местожителството на детето и т.н. От така поднесената ми информация друго засега не мога да добавя.
- bgjurist
- Потребител
Ситуацията е доста сложна и се отнася до сестра ми. Сключването на брак само по себе си би могло да се отложи във времето, но принципиално става въпрос за детето - 3.5 г. По човешки с бащата няма разбиране - за него това е начин за упражняване на тормоз над майката дори след развода им. Другият вариант пред сестра ми е да изчака с брака и да замине за чужбина да следва, където живее приятелят и. Така или иначе изглежда тя ще бъде възпрепятствана да напусне страната, заради детето, което зависи от милостинята на баща си. Има ли въобще разрешение този проблем?
- Диана
Diana,vzeh pri sarze problemat vi,tai kato az v momenta sam v sashtata situazia!No moiata e dalech po -slojna i komplizirana.Bivshiat mi saprug e chujdenez ,kriminalno proiavena subekt,ot 3 g. ne e v stranata ,s povtoren brak i dete,no prodaljava sistemen psihicheski tormoz nad men-razvodat mi se protochi 3g.,a sega me presira s vaprosnoto pulnomoshtno za passport na deteto i deklarazia za saglasieto mu dashteria ni da napusne stranata.Ot 6 m. ticham po razni instanzii i instituzii ,za da nameria blagopriatniat izhod ,viarnata posoka i vratichka v zakona,no uvi,bezrezultatno!Passport na dashteria si ne moga da izvadia bez izrichnoto mu saglasie ili postanovlenie na sada.
Ta po sashtestvo-bez prozes niama da minete(i az sam postavena v tazi situazia),opitaite ,zashtoto e edinstveniat siguren i bezopasen izhod ot polojenieto,no zapomnete-triabva vi SILEN,SIGUREN I AMBIZIOZEN advokat.Deloto ne e leko,no shte znaete ,che v godinite do navarshvane na palnoletie na lizeto-to niama da ima prechka da preminava ramkite na teritoriata na R.Bulgaria!
Jelaia vi uspeh v nachinanieto!Диана написа:
>
> Ситуацията е доста сложна и се отнася до сестра ми.
> Сключването на брак само по себе си би могло да се отложи във
> времето, но принципиално става въпрос за детето - 3.5 г. По
> човешки с бащата няма разбиране - за него това е начин за
> упражняване на тормоз над майката дори след развода им.
> Другият вариант пред сестра ми е да изчака с брака и да
> замине за чужбина да следва, където живее приятелят и. Така
> или иначе изглежда тя ще бъде възпрепятствана да напусне
> страната, заради детето, което зависи от милостинята на баща
> си. Има ли въобще разрешение този проблем?
Ta po sashtestvo-bez prozes niama da minete(i az sam postavena v tazi situazia),opitaite ,zashtoto e edinstveniat siguren i bezopasen izhod ot polojenieto,no zapomnete-triabva vi SILEN,SIGUREN I AMBIZIOZEN advokat.Deloto ne e leko,no shte znaete ,che v godinite do navarshvane na palnoletie na lizeto-to niama da ima prechka da preminava ramkite na teritoriata na R.Bulgaria!
Jelaia vi uspeh v nachinanieto!Диана написа:
>
> Ситуацията е доста сложна и се отнася до сестра ми.
> Сключването на брак само по себе си би могло да се отложи във
> времето, но принципиално става въпрос за детето - 3.5 г. По
> човешки с бащата няма разбиране - за него това е начин за
> упражняване на тормоз над майката дори след развода им.
> Другият вариант пред сестра ми е да изчака с брака и да
> замине за чужбина да следва, където живее приятелят и. Така
> или иначе изглежда тя ще бъде възпрепятствана да напусне
> страната, заради детето, което зависи от милостинята на баща
> си. Има ли въобще разрешение този проблем?
- sharlota
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|