начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Възможни сделки с идеални части от ревир (гори, възстановени

Казуси за недвижими имоти

Възможни сделки с идеални части от ревир (гори, възстановени

Мнениеот nikola121 » 26 Мар 2005, 21:32

Наследник съм на бивш член-кооператор на горовладелска кооперация (прадядо ми) и съм съсобственик на идеални части от ревира, заедно с други наследници на същия бивш член-кооператор. Какви сделки мога да извършвам със своите идеални части? Мога ли да продам или даря тези идеални части на друг от наследниците? Мога ли да придобия нотариален акт за собственост върху моите идеални части? Мога ли да подпиша отказ от наследство върху конкретния наследен имот (идеални части) и кого ще облагодетелства този отказ – наследниците на най-близкия общ прародител (примерно майка ми – само двете сме останали наследници на дядо ми) или всички наследници на прадядо ми?
Бях преди време по този въпрос при нотариус, но той ми отказа каква да е сделка и каза, че и другите в района отказвали, поради недопускане от закона. Знам, че не се допуска от закона делба на гори и земи, възстановени в съсобственост на наследници на бивши член-кооператори като идеални части от ревира. Но това всички видове сделки ли изключва? Цял живот ли ще се занимавам с удостоверения за наследници, които вече включват по над 70 човека? Интересува ме възможността за дарение или продажба и това ще измести ли необходимостта да се разнасят удостоверения за наследници или ще е достатъчно само решението за възстановяване на имота и нотариалния акт за дарение или продажба? Предварително благодаря за помощта!
nikola121

Re: Възможни сделки с идеални части от ревир (гори, възстано

Мнениеот nikola121 » 29 Мар 2005, 21:55

Моля, вземете отношение по въпроса ми! Чудя се няма ли някъде вече прецедент с извършване на сделка с идеални части от гора в кооперативен ревир.
nikola121

Назад към Имотни казуси