- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
застраховка срещу тайна продан на жилище
|
|
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
застраховка срещу тайна продан на жилище
Имам приятели, които не са в България. За да не пустее жилището им, искат да го дават под наем, но се притесняват, че наемателите може да се окажат недобросъвестни и да продадат жилището без знанието им .
Има ли начин да се предпазят и би ли помогнала евентуална ипотека на собствеността?
Има ли начин да се предпазят и би ли помогнала евентуална ипотека на собствеността?
- нов
Re: застраховка срещу тайна продан на жилище
Ипотека - не е удачно , има друг начин.
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
123, Достатъчно си начетен, за да те ограмотявам със своите скромни познания.)))
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
Благодаря - ще ги предупредя!
Да разбирам ли, че могат да се свържат с вас за консултация на дадения мейл ?
Да разбирам ли, че могат да се свържат с вас за консултация на дадения мейл ?
- нов
Да - ако преценят - могат да се свържат.
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
Колега Мотнескьо, би ли ограмотил мен за "тоя друг начин", защото не се сещам кой е той?
Пък и не ми го побира акъла как наемателите ще продадат имота - че нямат право-нямат, ама ако решат какво щи ги спре?
На мен тая работа ми прилича на занасяне с Новия ?.............
Пък и не ми го побира акъла как наемателите ще продадат имота - че нямат право-нямат, ама ако решат какво щи ги спре?
На мен тая работа ми прилича на занасяне с Новия ?.............
-
scribtor - Потребител
Колега scribtor,
Според мен, " нов" имаше предвид злоупотреба от страна на наемателите в смисъл, че се опитат с фалшиво пълномощно да осъществят разпоредителна сделка с наетият имот, тъй като в договора за наем необходим елемент са и личнит данни на собственика. От тук знаеш какво следва........Няма занасяне от моя страна с "нов". Просто посредством ипотеката не е така сигурно противодействието срещу тези умишлени действия, както чрез "друг способ".
)))
MONTESKIO
Според мен, " нов" имаше предвид злоупотреба от страна на наемателите в смисъл, че се опитат с фалшиво пълномощно да осъществят разпоредителна сделка с наетият имот, тъй като в договора за наем необходим елемент са и личнит данни на собственика. От тук знаеш какво следва........Няма занасяне от моя страна с "нов". Просто посредством ипотеката не е така сигурно противодействието срещу тези умишлени действия, както чрез "друг способ".
)))
MONTESKIO
- monteskio.
колега, моля Ви бихте ли казали този "друг способ"?
- 789
Е, и аз за това питам?
И между впрочем се сещам за един друг - доста тъп начин, който обаче може и да свърши някаква работа: Някой от родителите на собствениците завежда уж дело за нещо си - примерно за пари и възбранява имота. После хората като си дойтат ще се "спогодят"и ще си вдигнат възбраната, но разходите ще си им останат.
И между впрочем се сещам за един друг - доста тъп начин, който обаче може и да свърши някаква работа: Някой от родителите на собствениците завежда уж дело за нещо си - примерно за пари и възбранява имота. После хората като си дойтат ще се "спогодят"и ще си вдигнат възбраната, но разходите ще си им останат.
-
scribtor - Потребител
Браво scribtor. Не бих определил обезпечителната мярка като "тъпа". Предсотавя в пъти по-голяма гаранция спрямо ипотеката. След това обратният път - за заличаване на възбраната се следи " под лупа", така, че ..........Два пъти съм извършвал подобни защитни действия. Все пак това е мое лично мнение, което н еналагам.
Scribtor - знаех си, че ти ще се досетиш)))
MONTESKIO
Scribtor - знаех си, че ти ще се досетиш)))
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
Но има и друг начин.))))
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio
- Активен потребител
monteskio, ами кажи го де, не ни мъчи. Виждаш ли никой не се сеща...:-)))
-
scribtor - Потребител
Scribtor, kакто казах по-горе - бях убеден, че TI, ще се досетиш.)))Всъщност не съм открил топлата вода, така, че не е нищо ново......Просто рационално използване на възможностите за правна защита към настоящият неспокоен живот, живот съпътстван от несгоди и неправди за определени лица.Именно в тяхна защита се налага и прилагането на правото като превенция, като предохранителна мярка.
MONTESKIO
MONTESKIO
- monteskio.
monteskio, .... не се бъзикай, Пич!....Току виж, че измисля нещо гениално, какъвто съм си умен....
-
scribtor - Потребител
Няма място за майтап. Все пак се опитваме да бъдем професионалисти .)))))
monteskio
monteskio
- monteskio.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|