- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДЕАКТУВАНЕ
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
ДЕАКТУВАНЕ
Някой правил ли го е? Какво трябва да занеса в Областната управа и горе- долу колко време отнема тази процедура?!?
- 444
Re: ДЕАКТУВАНЕ
Dobre, de, nikoi li ne e deaktuval imoti na drujestvo, koeto e privatiziralo drugo takova?
- 444
нищо сложно
пише се молба до областния управител , пишеш кога е приватизирано , представяш доказателства ,че дружеството е частно /решения на АП ,за обяваяване на процедура ,извадка от Ц.Депозитар за структура на капитала за АД , актуано правно състояние ,други документи за правоприумство/ ,прилагаш и АДС
не се дължи никаква такса
ето нещо като образец
до
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА
ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР
Гр. Ямбол
МОЛБА
От_________________________________________________________________________________________________________________________
Г-н Областен управител,
Собственик/ци/ съм/сме/ на следния недвижим имот: ___________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/пълно описание на имота/
по силата на /посочва се основанието за придобиване на собствеността/ За имота е съставен акт за държавна собственост № _______________
С решение на Агенцията по приватизация на Република България е открита процедура за приватизация на ......% от капитала на ...............,в следствие на което дружеството е с .......% частен капитал
Моля, на основание чл.78. ал. 1 от ЗДС и чл. 152 от ППЗДС, да наредите да бъде отписан от актовите книги за недвижимите имоти - държавна собственост, както и да издадете удостоверение, че описаният по-горе недвижим имот е отписан от актовите книги, тъй като основанието за актуването му като държавен е отпаднало/неправилно е актуван като държавен/.
Прилагам следните документи:
1 _______________________
2 _______________________
3 _______________________
4 _______________________
___________ С УВАЖЕНИЕ:___________
/дата/ /подпис и печат/
пише се молба до областния управител , пишеш кога е приватизирано , представяш доказателства ,че дружеството е частно /решения на АП ,за обяваяване на процедура ,извадка от Ц.Депозитар за структура на капитала за АД , актуано правно състояние ,други документи за правоприумство/ ,прилагаш и АДС
не се дължи никаква такса
ето нещо като образец
до
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА
ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР
Гр. Ямбол
МОЛБА
От_________________________________________________________________________________________________________________________
Г-н Областен управител,
Собственик/ци/ съм/сме/ на следния недвижим имот: ___________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/пълно описание на имота/
по силата на /посочва се основанието за придобиване на собствеността/ За имота е съставен акт за държавна собственост № _______________
С решение на Агенцията по приватизация на Република България е открита процедура за приватизация на ......% от капитала на ...............,в следствие на което дружеството е с .......% частен капитал
Моля, на основание чл.78. ал. 1 от ЗДС и чл. 152 от ППЗДС, да наредите да бъде отписан от актовите книги за недвижимите имоти - държавна собственост, както и да издадете удостоверение, че описаният по-горе недвижим имот е отписан от актовите книги, тъй като основанието за актуването му като държавен е отпаднало/неправилно е актуван като държавен/.
Прилагам следните документи:
1 _______________________
2 _______________________
3 _______________________
4 _______________________
___________ С УВАЖЕНИЕ:___________
/дата/ /подпис и печат/
- донна2
между другото тая съм я пейснала от сайта на област Ямбол и съм я допълнила според изискванията на нашата областна администрация ,виж при вас ако има образец ползвай него щото по-някога се сърдят
- донна2
колега,
моето предложение е по-добре до отидете до областната управа и там да проверите, какво точно ще поискат, обикновено всяка управа има молба-образец и изброени докумените, които трябва да приложите.
Аз лично съм деактувала в две различни областни управи - и молбите поне по вид, не толкова като съдържание, бяха различни, сега ми предстои деактуване в още една -трета управа.
Обикновено това, което ще ви искат освен молбата е: нот. заверено копие от приватизационния договор, копие от съдебно решение ( нот. заверено или не, зависи от управата), актуално състояние - оригинал или нот. заверено копие - пак зависи, АДС -копие- скици на имотите, ако имате вече констативен нот. акт - копие от него ( поне при мен констативките бяха извадени преди да се деактува), може и друго да поискат, зависи от управата.
Срокът е около месец.
Дано това да ви е от помощ.
моето предложение е по-добре до отидете до областната управа и там да проверите, какво точно ще поискат, обикновено всяка управа има молба-образец и изброени докумените, които трябва да приложите.
Аз лично съм деактувала в две различни областни управи - и молбите поне по вид, не толкова като съдържание, бяха различни, сега ми предстои деактуване в още една -трета управа.
Обикновено това, което ще ви искат освен молбата е: нот. заверено копие от приватизационния договор, копие от съдебно решение ( нот. заверено или не, зависи от управата), актуално състояние - оригинал или нот. заверено копие - пак зависи, АДС -копие- скици на имотите, ако имате вече констативен нот. акт - копие от него ( поне при мен констативките бяха извадени преди да се деактува), може и друго да поискат, зависи от управата.
Срокът е около месец.
Дано това да ви е от помощ.
- к
Молбата се подава от името на лицето имащо право да представлява юридическото лице в случая, може и от пълномощник ,но той трябва бъде с изрично пълмощно в случая .
израза пише е неточен и грешен
израза пише е неточен и грешен
- донна2
в един от случаите си, представих генералното пълномощно на търговския пълномощник на дружеството, и нямах никакъв проблем. Но според мен всичко зависи от конкретната обл. управа. Просто ги попитайте и те ще ви отговорят
- к
допълвам може да ви поискат и подписана от управителя декларация ,че за имотите няма реституционни пратенции ,поне при нас у така , а аз вадя допълнително и една справка от сайта на АП /вярно последната не е кой знае какво ,но се приема добре/
- donna
- Старши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|