След смърта на баща ми с брат ми наследихме по 1 /6 от апартамент и вила. В имота живее втората жена на баща ми. Тя заведе дело за подялба за да закупи имота на по-ниска цена, като го е оставила да се руши.
Течове в баня, тоалетна и по стените на коридора. Как можем да я накараме да отстрани тези течове преди оценка на вещо лице, като сме съгласни да участваме в разходите по ремонта.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съзнателно рушене на имущественна общност
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: съзнателно рушене на имущественна общност
Никой ли неможе да даде съвет?
Моля Ви, отговорете възможно ли е нещо да се направи или е безнадежна!
Моля Ви, отговорете възможно ли е нещо да се направи или е безнадежна!
- 888
Вие сте съсобственици в идеални части. 1. Защо сте й разрешили да ползва целия имот, при положение , че имате права върху него? 2. Имотите по време на брака ли са придобити?
- адв.
Имота е наследствен от баща ми. Тези имоти вила и апартамент са придобити по време на втория брак на баща ми и втората му жена си живее в апартамента и притежава ключовете от вилата. Ние с брат ми никога не сме живяли в тези имоти.
- 888
Щом е изкупила вашите части, за какво се борите?
- Пионерче
Извинявайте, но Вие изопщо не четете. Никой не е изкупил нашата част само я ползват за което съм им изпратила нотариална покана за наем.
Става Въпрос , че докато приключи подялбенното дело, което върви едновременно с делото за наем, на база на нотариалната покана, те ще съсипят имота и той ще бъде ниско оценен, което е в разрез с нашите интереси.
Как да ги накарам да запазят и поддържат имота до датата на оценка от вещото лице, което при нашата правосъдна система може да продължи и 3 год.
Става Въпрос , че докато приключи подялбенното дело, което върви едновременно с делото за наем, на база на нотариалната покана, те ще съсипят имота и той ще бъде ниско оценен, което е в разрез с нашите интереси.
Как да ги накарам да запазят и поддържат имота до датата на оценка от вещото лице, което при нашата правосъдна система може да продължи и 3 год.
- 888
Имота е наследствен от баща ми. Тези имоти вила и апартамент са придобити по време на втория брак на баща ми и втората му жена си живее в апартамента и притежава ключовете от вилата. Ние с брат ми никога не сме живяли в тези имоти.
- 888
Чл. 32. Общата вещ се използува и управлява съгласно решението на съсобствениците, притежаващи повече от половината от общата вещ.
Ако не може да се образува мнозинство или ако решението на мнозинството е вредно за общата вещ, районният съд, по искане на който и да е от съсобствениците, решава въпроса, взема необходимите мерки и ако е нужно, назначава управител на общата вещ.
Ако не може да се образува мнозинство или ако решението на мнозинството е вредно за общата вещ, районният съд, по искане на който и да е от съсобствениците, решава въпроса, взема необходимите мерки и ако е нужно, назначава управител на общата вещ.
- hiha
Тъй като нямате договор за наем с нея, нот. покана не трябва да е за наем, а за обезщетение.В това съм сигурна, а как да запазите имота - не мога да отговоря.
Успех!
Успех!
- valena_
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|