начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

проблем с ВиК от стар собственик

Казуси за недвижими имоти

Re: проблем с ВиК от стар собственик

Мнениеот aadds » 26 Мар 2005, 15:48

Няма ли начин да се отговорност потърси бившия собственик?
(ако трябва - съдебна)Нели написа:
aadds
Нов потребител

Мнениеот Нели » 28 Мар 2005, 13:15

От юристическия отдел на ВиК ме посъветваха да напиша жалба до директора на ВиК. Ще видим какво ще последва. Не знам доста неща изчетох но не мога да разбера защо ВиК не носи отговорност за бездействието си 5 години, а аз трябва да понеса.
Не носят ли???
Нели

Мнениеот donna » 28 Мар 2005, 13:31

Как да не носят носят ,ама по КТ са изтекли май всички срокове за налагане на дисциплинарно наказание , все пак за това на МОЛ могат да наложат пълна ИО , то май всекий там си прехвърля топката от един на друг ,а и е практика това положение аз лично познавам хора неплащали вода някъде от 2000г. и до сега нищо.
donna
Старши потребител

Мнениеот Нели » 29 Мар 2005, 16:43

а може ли да говорим за неправомерно бездействие от страна на ВиК?
Нели

Мнениеот donna » 01 Апр 2005, 07:58

Защото това ,че не си е събрала парите от абонатите си е за нейна сметка ,като не и плащат да се снабдява с изпълнителен лист и да ги събира .Друг е въпроса ,че рядко го прави ,а във вашият случай гледат да си съберат парите от вас за по лесно /ако мине номера /,вместо да си търси парите от длъжника предишният собственик.
donna
Старши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси