начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Изменен договор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изменен договор

Мнениеот den_zuk » 26 Юни 2024, 06:19

Предполагам съм в правилното гише, та:
Записах курс за допълнителна квалификация към наш университет (държавен, филиала им). Подписах договор за два семестъра и т.н. Седмица след започване на курса ни се съобщава с половин уста, че семестрите ще бъдат три, бил изменен срока на обучение на някакво си събрание на катедрата. Ерго ще трябва да се платят три семестъра. Не че ми е зор за парите, но ми губят екстра и време в добавка, а резултата няма да се измени кой знае колко. Същото обучение но с 1/3 по-скъпо.
Вече съм платил двата семестъра, що се отнася до мен договора съм си го спазил. В правото си ли съм да се озъбя? Аз реално не съм студент, а курсист, частно лице. Подписвам договор с университета, плащам което е ситуирано като срокове, а те имат задължението да преподават и да приключа с документ ако съм изправен. Утре могат да кажат, трябва ни още един или пък два семестъра не сте си научили добре материала. Ясно е че става въпрос само за едните пари.
den_zuk
Младши потребител

Re: Изменен договор

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Юни 2024, 07:24

Чисто лабораторно - това е изменение на оферта, не става и тяхното - един чифт обувки на витрината струват 60 лева, вътре - 160 лева. Как става и това.

Какво да направите - да се откажете. Не купувате обувките. Във Вашият случай - са видели следното - че са се събрали повече кандидати, това е предизвикало - "ищах" (мерак).

Да възпитавате факултет - това ще е трудно.

Заклещили са Ви, другото е по-житейски като подход, казвате - че не са Ви превели аванса, мрън-мрън. Пак трябва да се плаща в едни момент.

Тоест - да кажете - че нещо не сте на "ти" с парите в момента, ама и това пък. Да ги "клепнете" в някое министерско отделче.

Нищо не излиза - дано да ви дадат сертификата, но ето как остава после-вкус. Неприятно е - както и да погледнеш.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Търговско право