начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

срокове за съда по заповедно производство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

срокове за съда по заповедно производство

Мнениеот todorst » 23 Ное 2023, 19:24

Има подадено Заявление за Заповед за изпълнение и Изпълнителен лист.Но минават 6 месеца и накрая в седмия месец съда се произнася и изисква разни документи! Но съдът е пропуснал нормативния срок.- Срокът е 3 /три / дни ! Това като възражение съм го заявил пред съда! Резултат : Отхвърля Заявление ....... на основание чл. 411 ал 2 и т.н
очаквам коментар.
todorst
Потребител

Re: срокове за съда по заповедно производство

Мнениеот hristev » 24 Ное 2023, 09:07

Лол. Такива чудо не съм виждал. Следя.

Пускайте ново за сега.
hristev
Потребител

Мнениеот dimist » 24 Ное 2023, 11:27

Пускай ново заявление, и като ти издадат заповедта за изпълнение, поискай обезщетение за забавено правосъдие. Може да използваш облекчения ред по ЗСВ, сумата няма да е впечатляваща, лимита е до 10 000, обикновено присъждат 2 000. Срокът е 6 месечен от влизане в сила на акта по делото, което е нарушен разумния срок. Разбира се, имаш право и на частна жалба срещу отхвърлянето на молбата за издаване на заповед за изпълнение.
dimist
Потребител

Мнениеот tochotocho » 31 Дек 2023, 19:34

Сега от съда се направиха на интересни. Получавам съобщение с РАЗПОРЕЖДАНЕ , че мога в срок един месец да предявя иск по общия ред. Отговорих, при РАЗПОРЕЖДАНЕ, значи задължително. Ама вие /съда / издадохте ли Заповед, връчихте ли я, има ли възражение и чак тогава да отида към исково производство. Аз исково производство мога да си предявя и без вас, когато реша, е в срок.
Идеята е - като са пропуснали сроковете 6 - 7 месеца, считам, че не бива да имат изисквания за документи : имам ли сестра и пр.
И отново, подадох заявление , моля, свършете си работата, издайте Заповед, връчете я и ако има възражение тогава към исково. Проблемът е ,че длъжникът работи на черно по всички градове, не можеш го хвана , но ще му виси задължение! за назидание !
tochotocho
Потребител

Назад към Общи дискусии