начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

варианти за най-удачен развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

варианти за най-удачен развод

Мнениеот кам » 30 Мар 2004, 15:47

Предварително благодаря на всички, които се отзоват на моя проблем.
От 2 години съм омъжена, но съпруга ми живее и работи във Великобритания. Аз имам вече 2 отказа от посолството да го посетя, при което назряха доста проблеми между нас. И в крайна сметка стигнахме до решение за развод. Проблемът обаче е, че съпруга ми няма намерение да се върне, за да се разпише и аз незнам как да подходя и кое би било най-удачно за мен. Бихте ли ме посъветвали?
кам

Re: варианти за най-удачен развод

Мнениеот Гари » 30 Мар 2004, 20:07

Вариантите са 2:
1. Чакате още една година и се развеждате по взаимно съгласие /минималния срок който трябва да изтече от сключването на брака за развод по взаимно съгласие е 3 год/.
2. Подавате молба за развод по исков ред и ако знаете адреса на съпруга си в чужбина съдът ще го призове, но ще е доста бавно и сложно /особено ако той реши да прави проблеми/.
Гари

Мнениеот Гери » 30 Мар 2004, 21:07

Варианта е:
Развод по общият ред, в този случай съда трябва да се произнесе по въпроса за вината и ще отнеме време, тъй като съпругът ви не е в България и ще се наложи призоваване чрез държавен вестник.

При развод по взаимно съгласие е необходимо да са изминали поне 3 год. от скл. на брака и съпрузите да присъстват на първото заседание и да потвърдят пред съда волята си, същото е и при развод по реда на чл.99, ал.3 - когато съда одобрява депозираното от страните споразумение и не се произнося по въпроса за вината. В някои случаи при депозирано споразумение с нот. заверка на подписите, не е необходимо всеки от съпрузите да присъства, но това зависи от съдията и наложилата се при него практика.
Гери

Мнениеот donna2 » 12 Апр 2004, 01:20

ако знаете адреса в чужбина ще се наложи съдебна поръчка -за нея ще отидат около 2 месеца максимум 3 тъйкато се налага да се връчат книжата , а това си е процедура , все пак не е лошо съдът ще му даде срок да си ноеме адвокат в България
donna2
Потребител

Назад към Семейни казуси