начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Отказ на достъп

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ на достъп

Мнениеот janka61 » 26 Фев 2017, 18:07

Упълномощена съм да продам гараж. По нотариален акт гаража е 15 кв.м ведно с 25/448 от дворно място от 448 кв.м В дворното място освен гаража има двуетажна къща, която е собственост на друг човек. В двора има пуснато куче, на портата има катинар. Да поясня, че гаража се намира навътре в имота - няма излаз на улицата и без да се отвори портата, няма как да се влезе. Та този собственик на къщата отказва да ми даде ключ от портата и съответно да върже кучето, за да мога да влизам безпрепятствено до гаража. Моля, дайте съвет как да процедирам. Ако някой желае да ми помогне със съвет бих изпратила скица и снимки
janka61
Младши потребител

Re: Отказ на достъп

Мнениеот teogeo » 26 Фев 2017, 18:41

janka61 написа:Упълномощена съм да продам гараж. По нотариален акт гаража е 15 кв.м ведно с 25/448 от дворно място от 448 кв.м В дворното място освен гаража има двуетажна къща, която е собственост на друг човек. В двора има пуснато куче, на портата има катинар. Да поясня, че гаража се намира навътре в имота - няма излаз на улицата и без да се отвори портата, няма как да се влезе. Та този собственик на къщата отказва да ми даде ключ от портата и съответно да върже кучето, за да мога да влизам безпрепятствено до гаража. Моля, дайте съвет как да процедирам. Ако някой желае да ми помогне със съвет бих изпратила скица и снимки

Шансът да се прокуратурата да се размърда за самоуправство е нисък. Ще трябва да се води гражданско дело. А ако този човек е някой пълен ..........., след това ще трябва и съдебен изпълнител да въвежда във владение и да му "набива клинците"... Той не би ли искал да го купи гаража? Това ще е най-чистият вариант.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот janka61 » 26 Фев 2017, 18:49

Иска, но за 1000лв. При положение, че гаража се намира в гр.Русе, монолитен, електрифициран..............
janka61
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 26 Фев 2017, 18:52

janka61 написа:Иска, но за 1000лв

Ясно... опитва се да Ви извива ръцете. Ами... няма да стане по лесния начин. Светът е пълен с такива идиоти, попаднали сте на един от тях.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот janka61 » 26 Фев 2017, 20:52

Добре, д оставим настрана това че е идиот. Какво е решението? Адвокат може ли да ми помогне?
janka61
Младши потребител

Мнениеот blok169 » 26 Фев 2017, 22:47

Преговаряйте с идиота за цената!
Дори някой ден да получите някакъв достъп до гаража, кой идиот ще си го купи с подобен проблем?
Аз и като подарък не бих го взел ....
---
А ако сте перде, има и друг вариант, макар да не е много за този форум.
Кучетата са доста чувствителни към някои химически вещества, от там ритник на вратата (вие не сте я ритали, тя си е била отворена вече) и си влизате до гаража. Все пак щом имате идеални части, никой не може да Ви спре да минавате през двора.
За съжаление пак остава проблема с намирането на идиот, който да го купи ;)
blok169
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 26 Фев 2017, 23:22

janka61 написа:Добре, д оставим настрана това че е идиот. Какво е решението? Адвокат може ли да ми помогне?

Вижте, да - адвокат би Ви помогнал да получите защита на правата си на хартия. За съжаление, както е отбелязал blok169, рядко някой би се съгласил да купи такъв гараж, независимо че на документ му е гарантирано безпрепятствен достъп до гаража. Най-малкото което е, едно съдебно решение би натоварило този темерут с разходи по делата (които ще са солидна сума) и ще му се вгорчи. Но това като че ли само ще отприщи последващи вълни на "правене на мръсно".
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба