начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Спиране на сделка за продажба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спиране на сделка за продажба

Мнениеот stanistan » 16 Фев 2016, 12:41

Интересува ме дали е възможно сделка за продажба на имот да бъде спряна при условие, че документалната част е приключена, но плащането все още не е извършено. Знам, че звучи странно, но се изправих преди време пред подобен казус и не знам дали наистина съм бил подведен или просто наистина е било безпредметно да правя опит за спиране на продажбата.
stanistan
Нов потребител

Re: Спиране на сделка за продажба

Мнениеот Melly » 16 Фев 2016, 13:53

stanistan написа:Интересува ме дали е възможно сделка за продажба на имот да бъде спряна при условие, че документалната част е приключена, но плащането все още не е извършено. Знам, че звучи странно, но се изправих преди време пред подобен казус и не знам дали наистина съм бил подведен или просто наистина е било безпредметно да правя опит за спиране на продажбата.

От написаното става ясно, че не сте обезпечил/а вземането си по насрещната престация - цената за отчужденото право на собственост.
А ако са изминали 5 години от датата на сделката или от настъпване на условието за плащането (вписано по общо съгласие на страните в договора оформен с нот. акт), не ви остава нищо друго освен да изпиете чаша студена вода.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот stanistan » 16 Фев 2016, 14:14

Да разбирам, че е било възможно да се прекрати сделката за продажба, след като плащането не е било извършено все още, въпреки приключената документална част по сделката? Студената чаша вода не ми се размина, честно казно.
stanistan
Нов потребител

Мнениеот Melly » 16 Фев 2016, 15:40

stanistan написа:Да разбирам, че е било възможно да се прекрати сделката за продажба, след като плащането не е било извършено все още, въпреки приключената документална част по сделката? Студената чаша вода не ми се размина, честно казно.

Странни хора сте, не преставате да ме учудвате.
Много неща са били възможни докато е подготвяна сделката, но не са се случили. Вероятно сте счели да спестите някой лев. Извод: Евтиното излиза скъпо.

П.П. Добронамерен съвет: проведете консултация с колега адвокат, като го запознаете с документите по сделката. Напълно възможно е да не сте изпуснали "последния влак".

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот stanistan » 16 Фев 2016, 17:36

Не навлязох в детайли по моя казаус умишлено. Опитах се да открия общ/принципен отговор, но явно съм избрал грешен подход. Благодаря за напътствията.
stanistan
Нов потребител

Мнениеот m_polly » 26 Фев 2016, 23:53

Важно е какво пише в "документалната част". Ако пише, че сте получили парите, но не сте... лошо(виж горе за водата :) ). Ако пише, че ще бъдат платени - можете да си впишете ипотека... Веднъж положили подписа си пред нотариуса не можете да "спрете" сделката, а само да я развалите по съдебен ред.
m_polly
Потребител

Назад към Покупко-продажба