начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Проблем с общината

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с общината

Мнениеот nely102 » 08 Дек 2015, 18:13

Здравейте,имам следния проблем.На 13.08.2015г ми е съставен констативен акт. Същия не е образец 1 и не мога да посоча на какво основание е същия.Липсва и печат на общината която го издава.Връчен ми е чрез залепване на търговския обект..Предхождащ констативен прототокол не ми е предявявян.По тези причини ще цитирам: т.V(римса номерация) НАРУШЕНИ РАЗПАРЕДБИ Чл.56 ал 2 и ал.5 ЗУТ. т. IV В предвид на нарушените разпоредби настоящия акт е основание за започване на административна процедура по реда на чл. 57а ал.3 ЗУТ за издаване заповед за премахване.Касае навес на павилион. На 15.08.2015г аз премахнах незаконния навес.До момента не ми е връчвана заповед за премахване. На 19.11.2015 внесох в общината схема за заверяване за поставяне на хладилни витрини.Същата е заверена от Столична община и Кат.Получих отказ със мотив: чл.27 от наредбата за преместваеми съоръжения. Посетих общината на място за да попитам с какво нарушавам чл.27 Отговорът,който получих беше че имам незавършено административно производство във връзка с горепосочения навес, който не съществува към момента и не са ми предоставяни документи за подобно производство нито заповед за премахване.Поисках да се запозная с номера и съдържанието му.Беше ми отказано (предполагам че такова не съществува),служителката започна да ми разказва,че имало жалби и няма смисъл да ходя при главната архитектка защото нямало да га завери.Та въпросът ми е: Какви са моите възможности да възразя на този отказ?След като се запознах със въпросния чл.57а ал.3 от ЗУТ прочетох,че такава заповед за премахване се издава в 7- дневен срок от кмета на общината.Правомерен ли е отказа на общината? Навес не съществува.Моля за съвет и помощ.Разбирам,че нещата не опират до неприключило административно производство, но не съм компетентна как трябва да постъпя и как да защитя правото си. Мястото за поставяне на хладилните витрини е спечелено на конкурс и имам договор за наем.
nely102
Младши потребител

Re: Проблем с общината

Мнениеот sterster » 08 Дек 2015, 18:54

имаш враг там
sterster
Потребител

Re: Проблем с общината

Мнениеот nely102 » 08 Дек 2015, 19:15

Ами,абсолютно ясно е,благодаря за съчуствието,не плащам рекети обичам правилата.
nely102
Младши потребител

Назад към Административно право