начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Та,във връзка с програмата за саниране и некоректните съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Та,във връзка с програмата за саниране и некоректните съседи

Мнениеот sisi19 » 09 Авг 2015, 16:54

Може ли решенията на ОС на собствениците, в режим на етажна собственост, да обвържат тези собственици които не желаят да се включат в програмата за безплатното саниране?
sisi19
Потребител

Re: Та,във връзка с програмата за саниране и некоректните съ

Мнениеот doc03 » 10 Авг 2015, 13:38

Та, да разбирам, че ако Вие искате нещо, а аз не, значи съм некоректен?
Казано по друг начин - ако 67% благоверно са се вързали на глупостите, а останалите 38% не сме, това означава, че сме некоректни, така ли? :roll:
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 14 Авг 2015, 18:24

doc03 написа:Та, да разбирам, че ако Вие искате нещо, а аз не, значи съм некоректен?
Казано по друг начин - ако 67% благоверно са се вързали на глупостите, а останалите 38% не сме, това означава, че сме некоректни, така ли? :roll:

Та, първо - личното Ви мнение че са "глупости"- си е лично Ваше ;)
Второ - считам че програмата е обвързана с необходимите и неотложни ремонти в режим на етажна собственост, както и с паспортизацията която за определените сгради има определени срокове. Във връзка с последното, най-потърпевши са сградите с 5 или над 5 етажа. Т.е за тези сгради паспортизацията е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА до края на 2015г.
Разликата е тази, че при ОТКАЗ за участие в тази програма която дава не един а ДВА паспорта безвъзмездно и с ГАРАНЦИЯ за техническата изправност на сградата, то при отказ следва жителите в режим на управление на ОС, сами да си заплатят разхода, който никак не е малък.
ТА, тогава питам Е ли следва 67% от съгласните за участие в програмата , да бъдат УПРАВЛЯВАНИ от останалите 38%, които нехаят за имота си, респективно поставят в риск и останалите 67% ????
sisi19
Потребител

Мнениеот borovinka » 17 Авг 2015, 10:01

Въпрос на гледна точка.
И Док, и Сиси сте прави - за себе си.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот chinchilla » 17 Авг 2015, 14:04

Много малко, да не кажа никак, съм се интересувал за въпросното саниране, но приятел, който е доста вещ в тази област ми сподели, че това е начин, след време много ще реват собствениците направили това саниране по програма...начин на държавата да ти вземе жилището ( евентуално след време ) , поради неизпълнение на някоя от точките по договора, които точки изискват по-нататъшно сериозно инвестиране от страна на собственике...А не всички сме с по 5000 лв месечна заплата, за да си позволим такива неща. Аз лично съм твърдо против и се радвам, че входа ни е на същото мнение

https://anonybulgaria.wordpress.com/2015/02/09/обирът-наречен-безплатно-саниране/

Това чета и отговорите сами изплуват в мислите ми
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 21 Авг 2015, 22:26

и чинчилата и док3 не са от тези, които предпочитат да бъдат ремонтирани, санирани, и всякакво -ани на сградите, в които живеят, ако тези им структури са в режим на ес. Ако бяха петимни, те щяха да предложат нещо за промяна на сивотата на сградите. Досега не съм усетил, че им такова. А е желателно. Поне за тези, които имат такива предпочитания. Предпочитания за нещо по-красиво и надеждно.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот doc03 » 22 Авг 2015, 00:33

lakavitsa написа:и чинчилата и док3 не са от тези, които предпочитат да бъдат ремонтирани, санирани, и всякакво -ани на сградите, в които живеят, ако тези им структури са в режим на ес. Ако бяха петимни, те щяха да предложат нещо за промяна на сивотата на сградите. Досега не съм усетил, че им такова. А е желателно. Поне за тези, които имат такива предпочитания. Предпочитания за нещо по-красиво и надеждно.

Ремонтирани? Кое?
Санирани? Какво е това? М?

- Сградата, в която живея, е жълта, с лек прасковен уклон. Харесва ми и НЕ ЖЕЛАЯ да я променям!
- НЕ ЖЕЛАЯ да ми овесят на сградата 30 тона стиропор и мазилки ...не казвам изолация, защото начинът, по който това се прави изобщо не изолира, а просто увеличава динамичния товар. Леко отклонение - някои, бедни духом и избиващи комплекси мои съседи, без да ме питат!, вече овесиха на фасадата (която е толкова тяхна, колкото и моя!) по 5 см. стиропор и още толкова мазилки (зеещи неподмазани по ръбовете и бордовете), което, извинете, при това качество на изпълнението и при 30 см. дебелина на външните (тухлени) стени, е меко казано нонсенс!
- НЕ ЖЕЛАЯ разни фирмици и прочие лапачи, приближени до прокаралите програмата, да се нагушат, в крайна сметка за моя сметка (и на децата ми!), измисляйки си технически проблеми, и имитирайки отстраняването им, изпълнявайки ФОРМАЛНО разни псевдо ремонти, наречени за по-сложно и увъртяно - точки.

Та, без празни приказки и по същество: какво в същност ще ремонтирате, и, МОЛЯ, да ми опишете ТОЧНО кое ще повиши надеждността на сградата, и, най-важното - като как ще бъдат поставени в РИСК "останалите". Ако може с техническа терминология, а не с разни борби със сивотата и подобни лозунгоиди.

P.S.
chinchilla написа:....обирът-наречен-безплатно-саниране...

... е, за това говоря, и за още някои ненаписани, но много важни нещица ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот lakavitsa » 25 Авг 2015, 13:42

не искам да защитавам нито впавлова нито новата омбудсманка, но бих се радвал да видя от форумците пред ложения със строителни изражения, без празнословия и лозунги. Предложения за измъкване от мъките на многофамилните жилища, в режим или нережим на ес. Особено на тези, които са от 40 години с едни и същи проблеми на покрива, на отходните канали, застрашителна фасада и пр. и пр.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост