Здравейте отново, искам да попитам запознатите, какъв е срока и има ли въобще такъв срок, според който Административен съд е длъжен да разглежда жалбите по НП на КАТ ?
В момента обжалвам 2 НП-та , по които имам издадени една ЛОС ( изтърпяна ) и една пробация ( кумулирана в ЛОС-а ). Не бях ги получил, а ми ги връчиха в момента, в който отидох в КАТ с преписи от присъдите, за да ми мъзтановят правата. Както и да е, като член на "БАС", веднага юриста им ми изготви жалби, които още Май месец депозирах на 15-то гише в КАТ. До момента ни вест, ни кост от Административен Съд.
Освен това, се оказа че имам и заповед за лишаване за срок от 6 м. от 2007 година. Естествено никой не си е напарвил труда да ме уведоми, или да ме открие ( от 2007 - до Май 2014 съм бил един път ЛОС за 6 месеца, както и 11 месеца дом.арест ) Не е взето под внимание и, че физически книжката ми е изтекла 2010 година, което от своя страна би трябвало автоматично да обезсили заповедта като изтърпяна, щом в срок от 6 месеца, не е подновена книжката...Но, не това е въпросът. Естествено жаля и заповедта пред Адм. Съд от Май месец.
Питането ми е, колко още мога да чакам призовка ? Щото на 10.11 т.г. шестте месеца лишаване изтичат и мога да изкарам сумпс отново. Юриста на "БАС" ми беше дала съвет, да не се набутвам с пари за нови изпити, психо тестове и др.подобни, защото, ако от Адм.съд отменят заповедта, то с преписа от определението в КАТ са длъжни да ми върнат книжката. Още не е зекукуригал петела де, до ноември има още месец и малко, но има ли шанс да се произнесат по жалбите скоро, или да си чакам във времето?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срокове по обжалване на НП от КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Срокове по обжалване на НП от КАТ
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
-
chinchilla - Потребител
Re: Срокове по обжалване на НП от КАТ
Оставам с впечатлението, че сериозно сте "сгазил лука" на правилата за движение по пътищата с оглед наложените наказания... Сигурен ли сте, че искате и сте ГОТОВ отново да сте участник в безопасното и свободно движение по родните ни пътища? Иначе по въпроса - АС решава в "разумен" срок делата. За повече (или поне "приблизителна") конкретика са нужни подробности - дати, на които съответните жалби са подавани и на-вече - правилен ли е адресът, посочен от Вас за призоваване?
- ribarova
- Младши потребител
Дати съм дал - Май месец тази година са пуснати жалбите. 6 месечна е и забраната за управление, която изтича Ноември месец
-
chinchilla - Потребител
chinchilla написа:Дати съм дал - Май месец тази година са пуснати жалбите. 6 месечна е и забраната за управление, която изтича Ноември месец
А СУМПС имаш ли?
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
kuzdov написа:chinchilla написа:Дати съм дал - Май месец тази година са пуснати жалбите. 6 месечна е и забраната за управление, която изтича Ноември месец
А СУМПС имаш ли?
Не, имам и отнети права. На 11.11 мисля че беше датата, трябва да ида да ми възтановят правата
-
chinchilla - Потребител
НП се обжалват чрез наказващия орган (в случая КАТ София) до съответния районен съд, а не пред АС , в 7-дневен срок от връчването му ( чл.59 ЗАНН) . Даже и жалбата да е заведена до АС,то тя е изпратена по компетентност на РС. Така че проверете на място какво е движението на делото и дали преписката се бави по веригата. Тук не можем да гадаем какво се случва с делото ви. Така или иначе съдът дава ход на делото и в случаите, когато жалбоподателят не е бил намерен на посочения от него адрес (чл.62, ал.2 ЗАНН)
- ribarova
- Младши потребител
ribarova написа:НП се обжалват чрез наказващия орган (в случая КАТ София) до съответния районен съд, а не пред АС , в 7-дневен срок от връчването му ( чл.59 ЗАНН) . Даже и жалбата да е заведена до АС,то тя е изпратена по компетентност на РС. Така че проверете на място какво е движението на делото и дали преписката се бави по веригата. Тук не можем да гадаем какво се случва с делото ви. Така или иначе съдът дава ход на делото и в случаите, когато жалбоподателят не е бил намерен на посочения от него адрес (чл.62, ал.2 ЗАНН)
Да, разбрах вече, благодаря. В Сряда ще ходя до СРС. А иначе жалбата ми срещу заповедта и отнемането на правата , е пусната до АС, но движение още няма, както виждам в сайта им
-
chinchilla - Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|