начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Тормоз музика, форсиране

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тормоз музика, форсиране

Мнениеот ageorg » 02 Сеп 2014, 11:44

Здравейте! От месеци аз и семейството ми сме подложени на звуков терор от кварталния магазин. Там се събират няколко пияници, сред които и двама рецидивисти, единият от които е любовник на магазинерката. Любовникът си купи преди два месеца някаква спортна хонда, на която е сложил усилватели на ауспусите, така че реве та се къса. Редовно спира колата си пред магазина, надува си музиката и сяда да пие, като оставя колата си с отворени врати. От една седмица спря да идва с колата си. Обаче е подучил магазинерката да си надува музката от нейната кола. Тя си стои в магазина, а си оставя колата спряна отпред с отворена врата и надута на макс музика. Въпросът е да тормозят съседите. Днес започна в 8 без 10 до момента музиката продължава да звучи. Това се случва ежедневно. Музиката спира в диапазона 14-16 часа и след това терорът продължава. Съседите ми ги е страх от рецидивистите и не желаят да подават жалби. Мен обаче не ме е страх и ходих 2 пъти в полицията. От там ми казаха, че не могат да направят нищо по въпроса. Освен музиката, този идва с хондата си по 20 пъти на ден, минава бавно през къщи и гледайки насам, форсира, колкото може колата. А това нещо реве, разбирате ли? Удря те в бъбреците. НЕ знам какво й е слагал на тая кола, но според мен тя не трябва да се движи по улиците. От полицията казаха, че не знаят кой би могъл да има устройство, което да измери шума и че щом колата е минала преглед, значи няма проблем с нея. В полицията си ги знаят кои са и нищо не им правят. Сигурно, защото са приятели с тях- не знам. Говорим за град Варна.
Аз не мога да си обясня защо е тази забрана в ЗДвП, след като няма органи, които да следят нивото на шума на колите и да съставят актове, ако е по-високо от позволеното. Та това е всичко. Приемам идеи и съвети към кого да се обърна с жалби, защото вече не се търпи. Това продължава месеци наред. Не знам защо аз, след като съм нормален, мирен гражданин и на никого лошо не съм направил, трябва да търпя двама рецидивисти и любовницата на единия да тормозят мен, семейството ми и останалите съседи. А полицията защитава тях, а не мен.
ageorg
Нов потребител

Re: Тормоз музика, форсиране

Мнениеот bludniq_sin » 02 Сеп 2014, 12:48

К'во стана с ония обвинения там за нанасяне на телесни повреди, някакви полиции имаше ..
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот lakavitsa » 02 Сеп 2014, 14:31

Не само във Варна е така, в малките градове също.
lakavitsa
Потребител

Мнениеот vilichka » 03 Сеп 2014, 13:21

Относно шумния автомобил:
Според Наредбата за обществения ред (Община Варна): Движението на МПС без шумозаглушаване или с неизправно шумозаглушаване се забранява - Глоба в размер: 50 лв. Нарушенията по наредбата се установяват с актове, съставени от длъжностни лица, определени от Кмета на Община Варна и с актове на служители на ОД “Полиция”.

Относно музиката – вижте Закона за защита от шума в околната среда и Наредба 6/26.06.2006 за показателите за шум в околната среда, също имаше във форума една тема: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=42704
vilichka
Нов потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 03 Сеп 2014, 14:16

Предния пост ти дава нормативната уредба, която обаче, поради бездействието санкциониращите органи, не се прилага. Ако бяхме "бяла" страна, би трябвало да звъннеш на тел. 112, които да предадат сигнала на полицията и от там да дойдат да съставят акт за нарушаване на обществения ред, а КАТ за нарушаване на ЗДП. Обаче в България тези органи рядко се размърдват за нещо, в което няма корупционен потенциал.
Затова ти отговарям направо - не можеш да разчиташ на предвидената в закона защита. Можеш да действаш по два незаконни начина - саморазправа или отмъщение.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Мнениеот bludniq_sin » 03 Сеп 2014, 14:27

По повод последния съвет питащият мисля, че има тема във форума по наказателно.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот ageorg » 08 Сеп 2014, 13:10

Имам друга тема във форума по наказателно за набедяване. :) Повече не са ме викали в полицията. Най-вероятно са разбрали, че свидетелите им са фашиви и че всичко е блъф. Чакам да минат 2-та месеца за приключване на предварителното производство и започвам аз с жалба към прокурор за набедяване + частна жалба за клевета, понеже ми обясниха, че от клеветата ще взема повече пари, отколкото ако съединя граждански иск с наказателния иск за набедяване. Гледал се принципът за процесуална икономия. Само практик може да каже обаче до колко това е вярно.

Колкото до органите, които би следвало да следят спазването на законите и да прилагат санкиции, просто нямам коментар. Районното управление трудно можеш да го намериш по телефона. Кварталният въобще не си го вдига. Дежурният в Голяма община ме препраща към дежурния в районно кметство, което ме препраща отново към районно управление, което пък (по случайност вдигна телефона), ме препраща към кварталния, който не си вдига телефона, но пък обещават да му предадат сигнала. След 40-50 минути идва патрулка, онези вече са си намалили музиката- все пак е 4 без 20 и е време да ме оставят поне малко да си почина...
Иначе звъних паралелно на някакъв друг номер- држурен по охрана на обществения ред, бедствия и аварии или нещо такова беше, който като чу за какво го търся, ме препрати към търговския отдел :roll: . Звъннах им, изслушаха ме уж и ме попитаха "Добре, какво очаквате от нас?" Аз им отговорих, че искам терорът с музиката да престане. Те обещаха да се заемат. Но надали ще се заемат, понеже... те не са компетентни по този въпрос.
И така, ако човек иска да спазва закона и да не извършва никое от запретените в НК действия, най-добре да се засели в Утопия. Това е животът в България- отиваш да ги помолиш учтиво да си намалят музиката, а те ти я усилват и дори ти паркират колата пред вас с отворени прозорци, за да слушаш по-добре, а на другия ден идва полицейски джип да те прибере като престъпник, понеже докато си си лежал в леглото, чрез метода на телепорта, си строшил стъкло на кола и си й спукал гумите, като дори двама са те разпознали (понеже си идиот и отиваш да вършиш противообществени прояви без да се маскираш), тръгнали са да те гонят и да те гонили до вас, като ти си тръшнал вратата пред носа им (понеже си идиот и ако наистина беше трошил нещо, и те подгонят, най-доброто решение е да се прибереш вкъщи!)...и милите хора са изчакали 8 часа, преди да отидат в полицията да пуснат жалба. Дори на 112 не са се обадили... Пълна постановка. НА всичкото отгоре, нарочно всеки ден ти дънят музиката, по всяко време, за да те провокират наистина да направиш нещо такова.
Това е цялата история.
ageorg
Нов потребител

Назад към Административно право