начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

Покупка на имот от чуждестранна фирма

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Покупка на имот от чуждестранна фирма

Мнениеот kstavrov » 06 Апр 2014, 12:32

Здравейте, аз първи път ще купувам имот при подобни условия и затова моля за Вашата помощ.
Харесах си имот, който искам да закупя. Той си има акт16, населен е. Собственикът на българската фирма строител е някакъв чужденец. За строежа той взема пари назаем от друга фирма, регистрирана в Гибралтар. Фирмата от Гибралтар учреждава условен залог в своя полза.
Брокерът ми обясни, че процедурата е следната:
1. Подписва се предварителен договор, в който се плащат 10%.
2. До 30 дни от Гибралтар пристига пълномощно, което дава права на брокера(или на 3-то лице?) да заличи условния залог от търговския регистър, имотния регистър и централния регистър за условни залози.
След това брокерът ми предоставя удостоверение за тежест.

Има ли рискове при подобен вид покупко-продажба и на какво трябва да се обърне внимание?
Благодаря Ви предварително!
kstavrov
Нов потребител

Re: Покупка на имот от чуждестранна фирма

Мнениеот karanedeff » 06 Апр 2014, 12:37

kstavrov написа:фирмата от Гибралтар учреждава условен залог
:roll: :roll: това пък какво е :shock:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот kstavrov » 06 Апр 2014, 12:40

брокера ми каза, че условен залог е правен термин. Обясни ми го, като гаранция, която фирмата строител дава..
kstavrov
Нов потребител

Мнениеот kstavrov » 06 Апр 2014, 15:04

извинявам се, става въпрос за ОСОБЕН ЗАЛОГ.
kstavrov
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 06 Апр 2014, 15:10

kstavrov написа:Здравейте, аз първи път ще купувам имот при подобни условия и затова моля за Вашата помощ.
Харесах си имот, който искам да закупя. Той си има акт16, населен е. Собственикът на българската фирма строител е някакъв чужденец. За строежа той взема пари назаем от друга фирма, регистрирана в Гибралтар. Фирмата от Гибралтар учреждава условен залог в своя полза./Къде е вписан този залог:В България, в Гибралтар или ?/
Брокерът ми обясни, че процедурата е следната:
1. Подписва се предварителен договор, в който се плащат 10%.
2. До 30 дни от Гибралтар пристига пълномощно, което дава права на брокера(или на 3-то лице?) да заличи условния залог от търговския регистър, имотния регистър и централния регистър за условни залози./По какъв начин това Ви се гарантира? Това, че има пълномощно,не значи ,че ще го направи. А и пълномощно може да му издаде този, в чиято полза е направен залога. А аз мисля, че ако не получи парите си, няма да се съгласи.Важно е и върху какъв обект е залога:отделно ли са описани обектите в сградата или цялата сграда/
След това брокерът ми предоставя удостоверение за тежест.

Има ли рискове при подобен вид покупко-продажба и на какво трябва да се обърне внимание?/Толкова огромни,че не можете да си представите. Задължително се консултирайте с адвокат. Вижте и колко му е капитала на Дружеството /
Благодаря Ви предварително!
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба