Здравейте, аз първи път ще купувам имот при подобни условия и затова моля за Вашата помощ.
Харесах си имот, който искам да закупя. Той си има акт16, населен е. Собственикът на българската фирма строител е някакъв чужденец. За строежа той взема пари назаем от друга фирма, регистрирана в Гибралтар. Фирмата от Гибралтар учреждава условен залог в своя полза.
Брокерът ми обясни, че процедурата е следната:
1. Подписва се предварителен договор, в който се плащат 10%.
2. До 30 дни от Гибралтар пристига пълномощно, което дава права на брокера(или на 3-то лице?) да заличи условния залог от търговския регистър, имотния регистър и централния регистър за условни залози.
След това брокерът ми предоставя удостоверение за тежест.
Има ли рискове при подобен вид покупко-продажба и на какво трябва да се обърне внимание?
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на имот от чуждестранна фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покупка на имот от чуждестранна фирма
това пък какво еkstavrov написа:фирмата от Гибралтар учреждава условен залог
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
брокера ми каза, че условен залог е правен термин. Обясни ми го, като гаранция, която фирмата строител дава..
- kstavrov
- Нов потребител
извинявам се, става въпрос за ОСОБЕН ЗАЛОГ.
- kstavrov
- Нов потребител
kstavrov написа:Здравейте, аз първи път ще купувам имот при подобни условия и затова моля за Вашата помощ.
Харесах си имот, който искам да закупя. Той си има акт16, населен е. Собственикът на българската фирма строител е някакъв чужденец. За строежа той взема пари назаем от друга фирма, регистрирана в Гибралтар. Фирмата от Гибралтар учреждава условен залог в своя полза./Къде е вписан този залог:В България, в Гибралтар или ?/
Брокерът ми обясни, че процедурата е следната:
1. Подписва се предварителен договор, в който се плащат 10%.
2. До 30 дни от Гибралтар пристига пълномощно, което дава права на брокера(или на 3-то лице?) да заличи условния залог от търговския регистър, имотния регистър и централния регистър за условни залози./По какъв начин това Ви се гарантира? Това, че има пълномощно,не значи ,че ще го направи. А и пълномощно може да му издаде този, в чиято полза е направен залога. А аз мисля, че ако не получи парите си, няма да се съгласи.Важно е и върху какъв обект е залога:отделно ли са описани обектите в сградата или цялата сграда/
След това брокерът ми предоставя удостоверение за тежест.
Има ли рискове при подобен вид покупко-продажба и на какво трябва да се обърне внимание?/Толкова огромни,че не можете да си представите. Задължително се консултирайте с адвокат. Вижте и колко му е капитала на Дружеството /
Благодаря Ви предварително!
- sunrise
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|