начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Касиер насила-против волята ми ?!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот mmmeriann » 03 Фев 2013, 00:17

Избрали са ме за касиер на входа без да съм присъствала на събрание и без някой да ме пита за това. Истината е че пътувам често в командировки и не ходя на събрания.Плашат ме с някакви законови основания че съм длъжна да се съглася ,на аз не искам да ставам касиер.Могат ли да ме задължат по някакъв начин против моята воля?! :roll:
mmmeriann
Нов потребител

Re: Касиер насила-против волята ми ?!

Мнениеот georgiev_sfbg » 15 Мар 2013, 10:40

mmmeriann написа:Избрали са ме за касиер на входа без да съм присъствала на събрание и без някой да ме пита за това. Истината е че пътувам често в командировки и не ходя на събрания.Плашат ме с някакви законови основания че съм длъжна да се съглася ,на аз не искам да ставам касиер.Могат ли да ме задължат по някакъв начин против моята воля?! :roll:

НЕ!
Уведомете Управителния съвет - писмено (или в присъствието на свидетел/и), че не желаете и нямате възможност да изпълнявате длъжността.

ЗУЕС - Чл. 20. (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик или ползвател може да откаже да бъде член на управителния съвет (управител) или член на контролния съвет (контрольор) само в случаите на трайна фактическа невъзможност поради болест или дълготрайно отсъствие през съответната година, както и при предложение за повторен избор.

Цитираната по-горе разпоредба, не се отнася за длъжността касиер! Нещо повече - длъжностите касиер и член на управителния съвет, както и член на контролния съвет, са несъвместими и е незаконосъобразно, да бъдат заемани от едно и също лице!

ЗУЕС - Чл.24, ал.(7) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Член на контролния съвет, контрольор или касиер може да бъде собственик или ползвател, който не е съпруг, член на домакинството, не е във фактическо съпружеско съжителство, в родствена връзка по права линия, по съребрена линия до втора степен и по сватовство до първа степен с останалите членове на контролния съвет, както и с членовете на управителния съвет или с управителя.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот argentata » 15 Мар 2013, 18:05

Аз карам втори пореден мандат.С управителя на ЕС си подадохме оставките,но не ги приеха.Казаха , че много добре сме си вършили работата и не можели ,да се лишат от нашите услуги още една година.Всички бягат от отговорност и никой не желае,да се занимава управлението на ЕС. Не съм юрист , но мисля,че не законно да бъде избран човек,който не присъства на ОС.
argentata
Младши потребител

Мнениеот pilmal » 16 Мар 2013, 02:07

Добре. Аз лично съм съгласен с вас. Представете си че изтича срока на УС и КС съответно и касиера. На никой от тези хора не има се занимава повече и си подават оставката така да се каже. Никой от останалите не иска да поеме отговорност и съответно не идва на събранието, на което трябва да се изберат гореописаните длъжности. Какво правите :? Пак същите. Докога! Пожизнено май... :mrgreen:
pilmal
Младши потребител

Мнениеот dikobraz » 16 Мар 2013, 21:55

За мен решението е едно - платен касиер и домоуправител.
В момента когато разберат че трябва да дават на някои пари, може и да се жертват.
Но може и да си плащат, за да не не се тормозят.
И съответно обратното, ако касиера и домоуправителя е платен, при желание на някой да изпълнява тези функции безплатно, му се предава касата и / или управлението.
Накратко - няма пожизнен безплатен касиер, но няма и пожизнен платен касиер.
Още повече, че всяка година се прави ревизия.
Иначе се губи сметката, нещата се забравят, пропускат и прочие и прочие /Както казваше президента Желев /
dikobraz
Потребител

Мнениеот argentata » 18 Мар 2013, 10:43

Дори и да се плаща , манталитетът на българите е такъв : "щом ти плащат - ти си роб " ! 24 часа в денонощието всеки се оплаква от проблеми , дори не засягащи ЕС. Отговорността е голяма ! Касиера е и счетоводител , охрана на парите и домакин ...
argentata
Младши потребител

Назад към Етажна собственост