Здравейте! Вече 15 години се опитвам да се преборя със столична община да ремонтира улицата, на която живея.Улицата до преди 20 години беше асфалтирана, но от тогава след многократните ремонти на водопровода се превърна в черен път.През годините живеещите на улицата сме събирали пари за чакъл за засипване на най лошите участъци, но това са временни решения.Преди 3-4 години със съдействието на омбудсмана ремонтираха един малък участък.След отговора на последната жалба просто незнам какви стъпки да предприема.
Моля за съвет!
Ето отговора на жалбата:
Приложено изпращаме Ви, отговор на район "Красна поляна" на вашето запитване, относно улици "Барите" и "736".
ДО ЗАМЕСТНИК КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА г-н ЛЮБОМИР ХРИСТОВ
Уважаеми г-н Христов,
Във връзка с постъпила жалба в Столична община за ремонт на улици Барите и 736, Ви уведомявам, че същите се намират в м.Юбилейна гора и м.Факултета. За тях има изработена улична регулация, която не е приложена.В момента улиците са със силно намален габарит,без изпълнено пътно легло, което на практика прави ремонта им невъзможен.Същите следва да бъдат изградени като нови, след провеждане на отчуждаване и разчистване на незаконно построените сгради и огради върху тях.
С приемане на общия градоустройствен план на гр. София всички подробни планове следва да бъдат преработени в съответствие с него. Това се отнася и за плановете за м.Факултета /възложен за преработка/и за м.Юбилейна гора, тъй като през тези местности се измениха значително трасетата на главните градски булеварди. Поради гореизложеното на практика действащ регулационен план ул.Барите ул.736 няма.
Гл.инженер на р-н Красна поляна
Л.Йончев
- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отговор на жалба до Столична община.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отговор на жалба до Столична община.
Е това означава никога.
Тоя квартал го зарязаха заради циганите, ужасно е.
На времето всички улици се поддържаха, имаше си сметоизвозване, улично осветление, конна полиция.
Ще помисля.
На времето всички улици се поддържаха, имаше си сметоизвозване, улично осветление, конна полиция.
Ще помисля.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Е това означава никога.
Ще помисля.
Яко мислене ще падне. За това аз предлагам на г-н/жа bracnica да се съсредоточи върху въпроса дали наистина на практика няма улична регулация за ул.736
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Нали съм си зарязал моята къща на 736-та заради циганите бе, Емонски. От 84-та съм местен. И съм писал, жалил, предлагал. Чакай да се прибера, кво беше.
То там ... кво ли не беше. Тоя план "Юбилейна гора" падна, после ... сто неща, по едно време в ОУП се появи магистрала, после я отнема ...
Ще Ви светна, щото е цветисто.
Абе, като с обущаря и обувките.
То там ... кво ли не беше. Тоя план "Юбилейна гора" падна, после ... сто неща, по едно време в ОУП се появи магистрала, после я отнема ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Нали съм си зарязал моята къща на 736-та заради циганите бе, Емонски. От 84-та съм местен. И съм писал, жалил, предлагал. Чакай да се прибера, кво беше.
По блестящ начин доказахте че столичните общинари не са способни да пуснат клозетното казанче камо ли да се занимават с ОУП ПУП и новите там устройствени концепции и схеми за регионално развитие!
-
Е именно де. Страшно е. То са останал 10-20 български къщи на барикадата, и .... индианците
Иначе е готин като местоположение район. Мако по-високо от Лозенец, и единственото с южно изложение. Чист въздух, хубаво е ... ноооо
Иначе е готин като местоположение район. Мако по-високо от Лозенец, и единственото с южно изложение. Чист въздух, хубаво е ... ноооо
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
То са останал 10-20 български къщи на барикадата, и .... индианците
Това много ме развесели, но си е самата истина.
Това са улиците:
http://bracnica.snimka.bg/architecture/ ... 0.27475679
Това много ме развесели, но си е самата истина.
Това са улиците:
http://bracnica.snimka.bg/architecture/ ... 0.27475679
- bracnica
- Младши потребител
Вэпросът с ромските (Какви ти роми!? Та те са си баш цигани) гета не нито нов нито е само български. Лошото е че ние като държавна власт никога не успяхме дя проведем качествена асимилационна ( или както модерно я наричат интеграционна) политика. Все в този аспект, колкото и каквито и да са бъдещи регулационни планове да натворим, последното място където общината ще реши да ги приложи, са именно циганските квартали.Оправдания колкото щеш! От относително скъпото обезщетение което трябва да се заплати за отчуждаването им, до разни мантри от типа на "правата на човека" "хелзингски комитети" и пр. Така че уважаеми bracnica отчуждаване заради разширението на улиците Ви или прокарването на бъдещи такива не очаквайте да се случи, още повече че в нашите закони няма текст, където да е посочен ред при който да сте в състояние да принудите Столична община да го направи. Няма дя се спирам на обстоятелството, какъв сложен ребус ще се наложи да реши Столична община, с оглед да детерминира какво по закон следва да се отчужди, какво да се ликвидира като незаконно строителство и къде и чии са границите на собственост. За решаването на такава задача, бщинарите просто не разполагат с необходимия интелектуален ресурс.
-
Мисля, че в тази държава все пак имам някави права и защо отношението към мен и съседите ми трябва да е по-различно.Ние си плащаме данъците и задълженията както всеки друг, а в замяна не получаваме нищо.Имам двама съседи, които са с ампутирани крайници и придвижването им по тези улици е невъзможно освен с високо-прохидим автомобил, дали Комисията за защита от дискриминация може да принуди общината да си изпълни задълженията?
- bracnica
- Младши потребител
....Ние си плащаме данъците и задълженията както всеки друг....
А Вие bracnica опитали ли сте се, поне веднъж да разберете кой и как решева да се разходват събраните средства от данъците. Опитайте! И не забравяйте да се похвалите, ако успеете да разберете нещо!
-
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|