начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Неуредени сметки по регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неуредени сметки по регулация

Мнениеот lalenceto1 » 02 Дек 2012, 16:45

Здравейте! Имаме следния проблем - имаме два съседни имота - аз и брат ми. Преди години е бил един имот, който впоследствие е разделен на две - ще ги нарека УПИ 1 и УПИ 2. Сега се опитваме да ги обединим отново и при процедурата, която трябваше да бъде финализирана в Община Банкя след 6 месеца без проблеми ни казаха, че в УПИ 1, за което имаме два нотариални акта имаме проблем с неуредени сметки по регулация. Първият нотариален акт е за собственост на 800 дка, от които 107 неурегулирани и при последваща регулация през 1988 г. имаме втори нотариален акт с уредени сметки по регулация 86 кв.м. Имота граничи с общински терен - дере. На скицата е даден като озеленяване. Родителите ни твърдят, че колкото са им казали толкова са платили и не разбират какъв е проблема. Просто през 88 г. са им казали, че трябва да се доплатят 86 кв.м., а не 107. Само че от общината ни спряха процедурата, гл.архитект ни каза да си оправяме имота, че нямало да ни даде нито разрешително за сливане, нито за строеж и т.н. В писмото на общината пише "за продължаване на преписката по същество РЕСУТ изисква същата да бъде комплектована с договор по чл. 15 от ЗУТ"
Моля, за съвет!
П.С. По УПИ 2 нямаме проблем с документите
lalenceto1
Нов потребител

Re: Неуредени сметки по регулация

Мнениеот vdggbg » 02 Дек 2012, 17:10

Не казвате дали се е случило нещо след 1988 г. - възможно е да е имало някакво изменение на ПР, с което да са Ви придадени още 21 кв. м. А може и да става въпрос за грешка - отдавнашна, или скорошна. Нека някой геодезист (правоспособно лице по ЗКИР) да Ви направи "комбинирана скица за пълна или частична идентичност на имот" - тогава ще прецените как да действате.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Дек 2012, 17:24

Отидете при Златан (Геокад) или при някой друг геодезист, който може да мисли, за да прегледа дали разминаването не е в рамките на точността на кадастралната карта. :arrow: комбинирана скица и удостоверение, че няма неуредени сметки по регулация.
А то кой иди.т направи проекта за обединяване на двата парцела?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 02 Дек 2012, 18:36

Дядо Господ знае всичко - сигурно затова предлага Златан. Неговата фирма е автор на цифровия модел на кадастралния и регулационния планове на Банкя още от 1998-2000 година. Няма начин да не знае кой иди.т е допуснал грешката.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Дек 2012, 19:28

+1 :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот lalenceto1 » 03 Дек 2012, 14:26

здравейте отново! Проекта за обединение е правен в ГЕОКАД. След 1988 г. не е имало никакви промени. В общината техническия на нашия район ме посъветва да направим констативен нотариален акт и така да си решим проблема - като не се вписва тази разлика. Поради влизането в сила на новата кадастрална карта в Банкя и несъответствията с реалните граници сме правили отново в ГЕОКАД проект за изменение, който влезе в сила. По последно изменение имота е 805 кв. м. Но тези 21 кв.м. ги няма в нотариалния акт. Според вас необходимо ли е да направим констативен протокол или да ходя отново в ГЕОКАД за комбинирана скица ?? Благодаря ви предварително
lalenceto1
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 03 Дек 2012, 16:51

Добре де - след всичките напъни на "Геокад" за изясняване на проблема - на Вас (или на Златан) стана ли Ви ясно откъде идва тази разлика от 21 кв. м? Защото, общо взето, от това зависи как е по-добре да процедирате нататък.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот lalenceto1 » 03 Дек 2012, 18:16

сега се връщам от Геокад, защото нотариуса ми дава зор да пуска констативния нот. акт и аз вече не знам какво правим - май преливаме от пусто в празно. Там извадиха плана от 88 г. и наистина имаме по регулация придадени две парчета на обща площ 107 кв.м. от общински терен. От мястото ни е отрязано парче от 21 кв. м., което е влезнало в т.нар. озеленяване или общински терен. Но не се правело точно така ми казаха там - т.е. на нас са ни дали нот. акт по регулация за 86 кв.м., но защо !??? И те ме посъветваха да вадя констативен, който само замазвал проблема ...........
lalenceto1
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 04 Дек 2012, 18:51

На какво основание нотариусът ще Ви признае за собственик на нещо си, дето не е Ваше, а може да се окаже и общинско? Да не би толкова да са огладнели?
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 19:39

Може да се потърси преписката по уреждане на сметките по регулация към плана от 1988г. Очевидно става дума за прихващане на отчуждаемото. Не е нещо кой-знае какво.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 04 Дек 2012, 19:50

Предполагам тези 21 кв.м които са отредени за озеленяване, не са включени в границите на имота по кадастрална карта, а имота е отразен с онези придаваеми 107 кв.м, за които претенции има и общината?
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 19:59

Едва ли, petko_a . По-скоро ми прилича, че някой е решил да напомни за съществуването си ... Коледа иде, Нова Година ... това-онова.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 04 Дек 2012, 20:14

emilgrigorov написа:Може да се потърси преписката по уреждане на сметките по регулация към плана от 1988г. Очевидно става дума за прихващане на отчуждаемото. Не е нещо кой-знае какво.

"Прихващането" винаги (даже и по времето на динозаврите) е ставало с волеизявление, а за наличието на такова не сме информирани. Друго ще да е, а сега е сезонът на киселото зеле, и не върви да гледаме на боб. Нека да мине Коледа - тогава ще можем да хвърлим поне малко животински кости. По Никулден не се гадае на кокали - рибешките са все в синджир, и поне на мен не ми излиза картинка.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 20:20

vdggbg написа:... е ставало с волеизявление, а за наличието на такова не сме информирани...

Именно, затова не е зле да се потърси преписката по плана от 1988г, както писах по-горе.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 04 Дек 2012, 20:23

Едва ли, petko_a . По-скоро ми прилича, че някой е решил да напомни за съществуването си ... Коледа иде, Нова Година ... това-онова.

Сещам се, сещам се кой е ТОЙ. Ама да не се окажат повече от един. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Дек 2012, 20:27

Melly написа:

Сещам се, сещам се кой е ТОЙ. Ама да не се окажат повече от един. :D

Пу -пу, сакън бе, Мели, пепел ти на устата.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 04 Дек 2012, 20:32

На Melly, явно, и излиза картинка... По всяко време, и с всякакви материали. Голяма работа са това дамите - винаги съм го казвал!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Дек 2012, 11:46

vdggbg написа:На Melly, явно, и излиза картинка... По всяко време, и с всякакви материали. Голяма работа са това дамите - винаги съм го казвал!

Колкото две малки!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация