начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Увеличаване на Кинт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Увеличаване на Кинт

Мнениеот julyanvonemona » 19 Ное 2012, 18:36

hellrell написа:Днес поразучих и се оказа, че трябва да се смени статута на устройствената зона от Жг в Ц или С за да може кинта да е до 5, тъй като на жг е до 3. Гледахме в ОУП на Бургас, района е даден като жг. Въпросът ми е възможно ли е такава промяна в статута за зоната и ако да как ? :oops:

На този въпрос ще отговоря по Сократовски като Ви попитам дали ОУП-Бургас е влязъл в сила.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 19 Ное 2012, 18:41

да
hellrell
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Ное 2012, 01:33

В този случай от определения в ОУП Кинт, не можете да мръднете, освен ако самия оуп не бъде частично изменен - сложна и безперспективна задача!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kaizera » 20 Ное 2012, 18:07

Както каза колегата при влязъл ОУП не можете да промените Кинт-а, зоната също няма как да смените. Това което губите след 26.11.2012 е един етаж в подпокривното пространство, който сега го описваме като складове и е над Кинт-а. Това че ще загубите 2-3 етажа са глупости,"Тавански етаж" е етажът, разположен в подпокривното пространство и ограничен частично или цялостно от покривните плоскости - един етаж. В Бургас тълкуванието е последния етаж не се допускат два мансардни етажа. Във вашия случай някъде към 160-180 кв.м, което не е малко. Другото което ще е проблем са парко местата. С промените ще се изисква 100% парко места, сега все още минаваме тънкана. На този етап може да се входира идеен проект (важното е проектът да бъде входира, за да остане по старите правила)
kaizera
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Ное 2012, 20:32

Уважаеми kaizera. Просто няма никакъв начин някой Бургаски общинар или група общинари се опита да минира мой проект на основание
В Бургас тълкуванието е последния етаж не се допускат два мансардни етажа
и при положение че всичко останало ми е в нормите след това да не го смачкам по реда на чл.216, а ако е необходимо и чл.215, че и да не си измъкна от 3 до 5000лв от джоба му понеже му е висока заплатата. :lol: :lol: :lol:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 20 Ное 2012, 20:56

.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 20:02, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Ное 2012, 21:55

kaizera написа:...Това че ще загубите 2-3 етажа са глупости...

Два подпокривни и един подземен. Така :!: В края на сезона играта не е на подп.ичкосване, а на истинската.
Паркоместа с рампа на такава площ не излизат. Има автоматизирани паркови системи ... ама стига ти толкова.
А сега, да започнем с цената на обучението. Какво ще кажеш, драги ми смехурко, да ми изпратиш едни 5 бона за акъла :?: Ако са ти малко, може и повече :lol:
И на julyanvonemona като дадеш горе-долу толкова, и ще започнеш да цениш по-добрите.
Аре... :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kaizera » 21 Ное 2012, 03:22

емил, вярно ли има автоматизирани паркови системи... мале, колко е напреднал светът... а ние тук ще правим жилища в сутерена и под него... тц тц тц. Вярно ти дължа голяма услуга, че ме светна.
kaizera
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Ное 2012, 06:45

Да, така е...
Харесвам задните вратички! :wink:

probcho,нали знаеш че съм твой приятел и защтитник. Знаеш също и защо е така! Не ме излагай! Това което ти току що нарече "задните вратички" е официалният ред в нашата държава. Това че тя като запази структурите на ДНСК и като създаде института на "Независимият строителен надзор" си отвори още две отверстия, говори единствено, че има много силно изразено либидо, което някой непрекъснато трябва да погасява за да изглежда тя (държавата) добре.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Ное 2012, 08:43

kaizera написа:емил, вярно ли има автоматизирани паркови системи... мале, колко е напреднал светът... а ние тук ще правим жилища в сутерена и под него... тц тц тц. Вярно ти дължа голяма услуга, че ме светна.

+1
:lol:
Май облякахме Нероден Петко :lol:
Ставаше дума за възможности, които след 26-ти вече ги няма. Та на категоричното ти мнение - и категорично заключение :lol:
А иначе - понякога досегашната разпоредба позволяваше да се извади някой и друг гараж от Кинт-а, или осветено подземно ниво на магазините, или - какво ли не. В случая - може би, при това - с охолна светла височина на етажите, без осакатяване на последните нива. Въпрос на конкретно архитектурно решение и инвестиционно възприемане.
То пак остава неяснотата - ако направиш английски двор, влиза ли в Кинт-та мазето и уклончивото общинарско кимане ... :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Ное 2012, 09:40

Струва ми се че някой тук дава разширено тълкуване не новелата §5т.18 ПР на ЗУТ Ето я!
18. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) "Разгъната застроена площ" е сборът от застроените площи на всички етажи на основното и допълващото застрояване на и над (но не и под) терена. В разгънатата застроена площ се включват и застроените площи в подпокривното пространство на сградите. В застроената площ на надземните етажи се включва цялата площ на балконите, лоджиите и терасите.
коментара в червено и мой! Предмет на отделно лингвистично, пък и техническо тълкуване ще бъде как би следвало да се разбира полуподземният етаж. Аз вече имам мнение по въпроса.
Последна промяна julyanvonemona на 21 Ное 2012, 09:44, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Ное 2012, 09:43

И пак там:
50. (предишна т. 47 - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) "Надземен етаж" е етажът, таванът, на който е разположен на повече от 1,50 м над котата на средното ниво на прилежащия терен (на прилежащия тротоар към улицата).
51. (предишна т. 48 - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) "Тавански етаж" е етажът, разположен в подпокривното пространство и ограничен частично или цялостно от покривните плоскости.
52. (предишна т. 49 - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) "Кота на средното ниво на прилежащия терен" е средноаритметичната стойност на най-ниската и най-високата проектна кота на прилежащия терен за съответната ограждаща стена, оформен (моделиран) съобразно част "Геодезическа" (вертикална планировка) на инвестиционния проект.

Та, в конкретния случай, до 26-ти, теоретично, с архитектурно решение, може да се постигне и защити Кинт 4-5 при разрешен 3. И това - при благоприятна етажна височина (над 2,85 с конструкцията) :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2012, 11:20

Григоров, ама ти си по-умен от събеседника ти май. :D
Допада ми крилатата ти мисъл, облечена със съдържание.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Ное 2012, 11:23

Melly написа:Григоров, ама ти си по-умен от събеседника ти май. :D...

Ако визираш себе си, едва ли. Но - проявявам интерес :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2012, 11:32

emilgrigorov написа:
Melly написа:Григоров, ама ти си по-умен от събеседника ти май. :D...

Ако визираш себе си, едва ли. Но - проявявам интерес :lol:

Моля, моля :D , аз тук не съм вземала участие в тази беседа, но това не означава, че не хвърлям по един поглед...
Навик, к`во да пра`Иш. :lol: :lol: :lol:
По принцип в изказа си употребявам малко, но изпълнени със съдържание думи.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Ное 2012, 11:35

Melly написа:... Навик, к`во да пра`Иш. :lol: :lol: :lol: ...

Мдам. Почесването ... ендорфините ... , к`во да пра`Иш. :lol: :lol: :lol:
Иначе погледнато, и както е казал народът - Неволята на другите хора - учи :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 21 Ное 2012, 11:56

emilgrigorov написа:
Melly написа:... Навик, к`во да пра`Иш. :lol: :lol: :lol: ...

Мдам. Почесването ... ендорфините ... , к`во да пра`Иш. :lol: :lol: :lol:
Иначе погледнато, и както е казал народът - Неволята на другите хора - учи :lol:

Да, ендорфините са хормонът на щастието. :D
Способността мозъкът на човек да произвежда в достатъчни количества този вид хормон гарантира баланс между физическото и духовното му състояние. Това от своя страна говори за индивиди, подреждащи се в горната част на "пирамидата", съгласно теорията на Маслоу за потребностите. :lol: :lol: :lol:
При мен този баланс е налице.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Ное 2012, 12:08

Melly написа:...Способността мозъкът на човек да произвежда в достатъчни количества този вид хормон гарантира баланс между физическото и духовното му състояние. Това от своя страна говори за индивиди, подреждащи се в горната част на "пирамидата", съгласно теорията на Маслоу за потребностите. :lol: :lol: :lol:
При мен този баланс е налице.

Е тъй де, тъй :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kaizera » 21 Ное 2012, 15:41

emilgrigorov написа:И пак там:
50. (предишна т. 47 - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) "Надземен етаж" е етажът, таванът, на който е разположен на повече от 1,50 м над котата на средното ниво на прилежащия терен (на прилежащия тротоар към улицата).
51. (предишна т. 48 - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) "Тавански етаж" е етажът, разположен в подпокривното пространство и ограничен частично или цялостно от покривните плоскости.
52. (предишна т. 49 - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) "Кота на средното ниво на прилежащия терен" е средноаритметичната стойност на най-ниската и най-високата проектна кота на прилежащия терен за съответната ограждаща стена, оформен (моделиран) съобразно част "Геодезическа" (вертикална планировка) на инвестиционния проект.

Та, в конкретния случай, до 26-ти, теоретично, с архитектурно решение, може да се постигне и защити Кинт 4-5 при разрешен 3. И това - при благоприятна етажна височина (над 2,85 с конструкцията) :lol:

Oстават въпросите с тълкованието на полуподземния етаж както каза julyanvonemona, а също така и доста разтегливото понятие за "прилежащия терен за съответната ограждаща стена". Реално той може да бъде задигнат метър, че и отгоре.
kaizera
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 21 Ное 2012, 15:48

kaizera написа:...Oстават въпросите с тълкуванието на полуподземния етаж, както каза julyanvonemona, а също така и доста разтегливото понятие за "прилежащия терен за съответната ограждаща стена". Реално той може да бъде задигнат метър, че и отгоре.

Да, тези въпроси си стоят. А другите отпадат като такива след 26-ти :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация