начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Увеличаване на Кинт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличаване на Кинт

Мнениеот hellrell » 16 Ное 2012, 21:47

Здравейте,
искам да попитам ако някой знае как е възможно да се увеличи кинт -а на терен за строеж.
Сега малко по-подробно :
Обединихме 2 парцела, единия с кинт 3,1, а другия 3,6. Новия обединен парцел е с кинт 3 и е 331 кв м.
Колкото проучихме това означава, че разгърнатата площ над кота 0 е 3*331=993 кв м максимално допустима.
Което значи при 80% плътност то сграда на 4 етажа трябва , пък същевременно ни дават 17.5 висоина т.е. 5 етажа.
Тъй като това ни е доста малко искаме да намерим начин да се увеличи кинта за да може повече площ да има сградата.
Намира се в гр. Бургас кв Възраждане, води се Жг
Последна промяна hellrell на 17 Ное 2012, 10:12, променена общо 1 път
hellrell
Младши потребител

Re: Увеличаване на кинт

Мнениеот emilgrigorov » 16 Ное 2012, 21:53

то 80% плътност, хм ... ъглов ли е парцелът?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: Увеличаване на кинт

Мнениеот julyanvonemona » 16 Ное 2012, 22:17

emilgrigorov написа:то 80% плътност, хм ... ъглов ли е парцелът?

И ако е ъглов застрояването и по двете граници ли е свързано?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Увеличаване на КИнт

Мнениеот hellrell » 17 Ное 2012, 10:07

Да ъглов е
Ето скица
Първото е като бяха още 2 парцела, а после обединени
http://store.picbg.net/pubpic/A1/F6/9b6 ... 8aa1f6.jpg

Свързано? , предполагам дали е на калкан - само от едната страна от другата е детска градина, а другите 2 са улици
hellrell
Младши потребител

Re: Увеличаване на Кинт

Мнениеот emilgrigorov » 17 Ное 2012, 10:22

Сложно.
Детската градина построена ли е?

Спешно: Тъй като след 26-ти реално Кинт-а Ви ще бъде намален, препоръчвам Ви незабавно да входирате проекти за одобряване. Дори да ги върнат, важното е датата на входящия номер.
При прилагане на сега действащата нормативна уредба само с архитектурния проект може да се постигне с двадесетина процента по-голямо РЗП от Вашите сметки.

Ако нямате архитект, julianvonemona е такъв и е в този регион.
Необходим е и читав адвокат по АПК, при положение, че възникнат процедурни проблеми от страна на общината.

P.S. Ето затова хората ме търсят и ми дават мнооого пари :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Ное 2012, 12:05

emilgrigorov написа:Сложно.
Детската градина построена ли е?

Спешно: Тъй като след 26-ти реално Кинт-а Ви ще бъде намален, препоръчвам Ви незабавно да входирате проекти за одобряване. Дори да ги върнат, важното е датата на входящия номер.
При прилагане на сега действащата нормативна уредба само с архитектурния проект може да се постигне с двадесетина процента по-голямо РЗП от Вашите сметки.

Ако нямате архитект, julianvonemona е такъв и е в този регион.
Необходим е и читав адвокат по АПК, при положение, че възникнат процедурни проблеми от страна на общината.

P.S. Ето затова хората ме търсят и ми дават мнооого пари :lol:

За кое и колко много дават? :roll: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 17 Ное 2012, 12:16

Градината е построена още преди десетилетие.

Какво се случва на 26,11,2012г ?

Иначе сме минали комисията ЕСУТ в Общината и е одобрен, сега предстои внасяне в кадастъра, но се ослушваме да видим дали няма как да увеличим кинта преди внасяне в кадастъра.

Архитект имаме, но не сме сигурни, че е приел присърце въпроса. Веднъж ни върнаха от Общината, но сега преди 10 -15 дни приеха коригирания план
hellrell
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 17 Ное 2012, 12:39

hellrell написа:Градината е построена още преди десетилетие.

Какво се случва на 26,11,2012г ?

Иначе сме минали комисията ЕСУТ в Общината и е одобрен, сега предстои внасяне в кадастъра, но се ослушваме да видим дали няма как да увеличим кинта преди внасяне в кадастъра.

Архитект имаме, но не сме сигурни, че е приел присърце въпроса. Веднъж ни върнаха от Общината, но сега преди 10 -15 дни приеха коригирания план

Много неща се случват след влизане в сила на новите изменения в ЗУТ. А, относно архитекта, има много други, които да приемат нещата присърце, включително и юристи, които да помогнат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 15:32

Понеже приех въпроса присърце, като начало ще се самоцитирам
julyanvonemona написа:И ако е ъглов застрояването и по двете граници ли е свързано?
Обаче от скицата, която представлява извадка от КЗСП е видно, че макар и ъглов УПИ (парцела) не е със свърззано застрояване и по двете странични граници. Това изключва възможността да се сдобиете с неограничени показатели (ПС и Кинт) при условията на чл.27 (3) ЗУТ. Нещата евентуално, но не сигурно, могат да се корегират с изменение на ПУП-ПС и РУП, но и тук се иска чалъм.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 17 Ное 2012, 17:15

Да благодаря
сега се опитах да видя какво става след 26 и само разбрах че влизат промени в ЗУТ , но нищо не разбрах.

Та въпроса ми е :

Трябва ли да бързам да направя до 26 нещо за да не станат нещата още по-зле ?
Както казах в общината е прието предстои вписване в кадастъра
hellrell
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 18:08

hellrell написа:Трябва ли да бързам да направя до 26 нещо за да не станат нещата още по-зле ?

По отношение Кинт и ПС измененията на ЗУТ,които ще бъдат в сила след 26.11.2012 са без значение.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Ное 2012, 19:44

Ама още ли не сте се взели в ръце :lol: Нямате никакво време :!:
Понеже очевидно се занимавате с дилетанти, които само гледат да Ви вземат парите, и научавате от мен за съществени неща, препоръчвам Ви да им теглите един шут ... и да питате тук, белким Ви отговоря :lol:

След 26-ти складовете в подпокривните нива влизат в Кинт. До тогава имате възможност да ползвате намалението :lol:
Освен това за средно ниво на прилежащия терен се възприема средното на моделирания такъв :arrow: обезсмисля доста архитектурни решения, и отново влияе на Кинт. Под въпрос стават дори английските дворове :lol:

Варианта за изменение на ПУП и РУП е доста сложен и с неясен изход. Трябва да се изведе улицата - тупик до другата; Трябва да влезете в делови преговори със собственика на УПИ-то за детска градина и да се договорите за свързано застрояване (общински съвет ... евентуално някакви дарения, сложна работа).
Ако Ви се занимава, това може да се направи и в процеса на строителство.

Леле, колко съм добАр :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 20:55

emilgrigorov написа:...........Леле, колко съм добАр :lol:

Вярно е но зададената от hellrell тема подсказва, че той е изправен пред свършен факт и не е в състояние до 26.11.да се справи с вкарване на ИП в общината, за да фане стария режим, затова търси увеличаването на Кинт. И все пак ако наистина сте от много добрите в тази материя би следвало да сте наясно че в ЗУТ няма ред за обвързване на процедурата по изменение на ПУП с
(общински съвет ... евентуално някакви дарения, сложна работа).

А сега моля за малко да се оттегля защото мой клиент е напънат от тази дата и трябва да го приключа до петък 4 часа, за да има време да иде да вземе входящ номер.
Последна промяна julyanvonemona на 18 Ное 2012, 00:01, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 17 Ное 2012, 22:13

julyanvonemona написа:... общински съвет ... евентуално някакви дарения, сложна работа.

Става дума не за ЗУТ, а за ЗОС. Пазарлъци, един вид :lol:
А не пречи , при положение, че Заповедта за ИПРЗ и РУП е влязла в сила, да внесе проектите. До нанасянето в кадастъра ... има време.
Спирачка са предварителните договори за присъединяване. Но и за това има време. Нека ги върнат.
Виза ти е ясно колко е необходима при РУП :lol:
Друго - внася технически фаза, за да няма предварителна оценка от консултант. Ако не приемат без актуална скица и предварителни договори :arrow: по пощата. Нека се гледа на съвет, печели се време, в съвета има и пожарникар, и ХЕИ.
Останалото е проектантски труд - 120 часа, денонощно от сега до Петък по някое време ;)
И - качествен адвокат. Трябва да се избегне отказ, необходимо е връщане за доокомплектовка.

При окомплектовката проектът се дооправя. Може и по-късно, по 154 (5).

Всъщност мисля, че си струва да се напъне, все пак иде реч за 2-3 етажа :lol: Газззззззззззззз :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Ное 2012, 23:58

emilgrigorov написа: Трябва да се избегне отказ, необходимо е връщане за доокомплектовка.

При окомплектовката проектът се дооправя. Може и по-късно, по 154 (5).

Всъщност мисля, че си струва да се напъне, все пак иде реч за 2-3 етажа :lol: Газззззззззззззз :D

Изглежда че въпросът на hellrell не е свързан с напъване предвид новата редакция на §5 т.18 ДР на ЗУТ. Той просто пита как да увеличи Кинт. Що се отнася избягването на отказ, въпросът не е фатален. В случай, че отказа не намира опора в закона, при обжалването му по реда на чл.216, а при необходимост после и по 215 ЗУТ производството по одобряване на проектите няма да се счита приключило и дори и години да минат, в крайна сметка ще бъде одобрен проект съобразен с нормите действали до 26.11.2012г
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 18 Ное 2012, 10:48

Първо искам да се извиня ако напиша някоя глупост, просто тия неща са ми доста далечни и ги уча на парче.
Другото което е, че парцела е на тъщата и досега гледах да не се бъркам, но тук от седмица на нея й писна и в общи линии ние да се занимаваме.

В момента чакаме една строителна фирма да изчисли нещата и да ни каже дали има смисъл да обжалваме пред Общината решението и дали може изобщо да се надяваме на по-голям кинт в този район на града.

Така, че проекта е минал пред Общината, входиран е още през април, връщан, коригиран и приет наскоро. Сега трябва да го жалим или да го вкарваме в кадастъра. В общи линии ще трябва да се търси професионална помощ за да се видят възможните вратички и най-вече разчитам на някой строител, който иска да вземе терена да помогне.

Ето тук са оригиналните скици от Общината

http://store.picbg.net/pubpic/07/04/fbf ... b10704.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/35/8A/00f ... a0358a.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/EC/A7/81e ... b7eca7.jpg
hellrell
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 11:10

hellrell това което прилагате на са никакви "скици от общината", а извадки от частично изменение на ПУП и РУП. Тях ли ще обжалвате или те вече са влезли в сила и става въпрос за обжалване на основаните на тях инвестиционни проекти. Може да съм скучен буквоед, ама като искате помощ следва да сте научили поне какво да питате и в съответствие с това как да задавате въпросите?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 18 Ное 2012, 20:52

hellrell написа:... В момента чакаме една строителна фирма да изчисли нещата [url]и да ни каже[/url] дали има смисъл да обжалваме пред Общината решението и дали може изобщо да се надяваме на по-голям кинт в този район на града...

Леле мале. Вчера беше някакъв архитект, който бил ли, не бил ли присърце. Сега - Мила Родна Строителна Компания :lol: Това са пълни глупости.
Пак Ви казвам, след 26-ти ви хвърчат 2-3 етажа.
julyanvonemona е на две крачки, хванете го утре да види за какво иде реч, щото ... :lol: супата... :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Ное 2012, 21:12

julyanvonemona е на две крачки, хванете го утре да види за какво иде реч, щото ... супата...

В четвъртък ще съм се върнал на две крачки (за да помогна на други във въпросните супи), сега за малко съм си в София.
Не мисля обаче че hellrell е застрашен от нещо освен от собственото си неведение.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот hellrell » 19 Ное 2012, 18:00

Днес поразучих и се оказа, че трябва да се смени статута на устройствената зона от Жг в Ц или С за да може кинта да е до 5, тъй като на жг е до 3. Гледахме в ОУП на Бургас, района е даден като жг. Въпросът ми е възможно ли е такава промяна в статута за зоната и ако да как ? :oops:
hellrell
Младши потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация