- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Не използвана ел.партида
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Не използвана ел.партида
Здравейте,Имам въпрос относно ел.захранването на къща която е с две партиди.Имам два електромера от които само единия е съединен с ел.инсталацията на къщата.Понеже е на два етажа бих изкал да ползвам свободния електронер.Въпроса ми е,ще трябва ли да заплатя кабела който ще ми пуснат от електромера който е на 20 м.от къщата или това е задължение на енергото .Благодаря ви предварително .
- ruskata
- Младши потребител
Re: Не използвана ел.партида
Да. Границата на собственост е електромера.
Но все пак попитайте, има и изключения. Ако на времето е къщата е била с 2 партиди, меренето е изнесено по-късно и не е възстановено захранването по втората партида, това си е за сметка на ЕРД-то. Едва ли ще се съгласят веднага
Но все пак попитайте, има и изключения. Ако на времето е къщата е била с 2 партиди, меренето е изнесено по-късно и не е възстановено захранването по втората партида, това си е за сметка на ЕРД-то. Едва ли ще се съгласят веднага
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
И двете партиди са захранени,просто едната не е свързана с кабел за къщата.Според мен не би трябвало да ме карат да плащам кабела .
- ruskata
- Младши потребител
Не четеш, какво ти пиша. В такъв случай - намираш си консултант, да дойде да провери какво е положението, плащаш си за кабела, и т.н.
Има форуми за елекро, има и сайтове на ЕРД-тата.
Има форуми за елекро, има и сайтове на ЕРД-тата.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
ruskata,emilgrigorov е прав! EVN е до електромера! От там нататък до къщата Ви кабелът си е Ваша грижа, та ако ще УПИ-то да е дълбоко 100м че и повече. Изключение е само случаят когато EVN Ви изнася заварен вътрешен електромер навън.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Ще задам въпроса по друг начин.Ако изкам да си открия нова партида която струва 800 лв.Кабела който ще е от електромера до къщата ще трябва ли да го плащам отделно ?
- ruskata
- Младши потребител
Да.
Въпреки всичко, има договори за присъединяване, в тях пише.
Въпреки всичко, има договори за присъединяване, в тях пише.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря за отговорите !
- ruskata
- Младши потребител
ruskata написа:Ще задам въпроса по друг начин.Ако изкам да си открия нова партида която струва 800 лв.Кабела който ще е от електромера до къщата ще трябва ли да го плащам отделно ?
Няма да го плащате, ако присъединяването е на разстояние до 25 м - това влиза в цената. Ако е повече - доплащате.
-
vdggbg - Активен потребител
Присъединяването като предмет на проект и договор с ЕРД, е до границата на собственост на съоръженията - електромера. Останалото (в случая кабели НН от ГЕТ до ГРТ или етажно табло) е предмет на проект и изпълнение на сградната (дворната) инсталация.
И все пак, има шанс. Мисля, че става дума за изместено от ЕРД старо електромерно табло.
И все пак, има шанс. Мисля, че става дума за изместено от ЕРД старо електромерно табло.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|