начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

изкупуване на общински имот при съсобственост вУПИ.КАК?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изкупуване на общински имот при съсобственост вУПИ.КАК?

Мнениеот desperrado » 19 Окт 2012, 22:51

Собственик съм на поземлен имот , който е обединен с друг имот в едно УПИ , като другия имот е собственост на столична община .Моля за съвет как да изкупя общинския имот и да сменя предназначението на УПИ-то. В момента имота е отреден за "детска градина" , но попада в зона ПМС , която зона няма нищо общо със строежа на детска градина. Да не говорим , че УПИ-то граничи с много натоварен път. Благодаря предварително на всички които се изкажат . Поздрави Алекс. :mrgreen:
desperrado
Нов потребител

Re: изкупуване на общински имот при съсобственост вУПИ.КАК?

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 03:41

desperrado написа:Собственик съм на поземлен имот , който е обединен с друг имот в едно УПИ , като другия имот е собственост на столична община .Моля за съвет как да изкупя общинския имот и да сменя предназначението на УПИ-то. В момента имота е отреден за "детска градина" , но попада в зона ПМС , която зона няма нищо общо със строежа на детска градина. Да не говорим , че УПИ-то граничи с много натоварен път. Благодаря предварително на всички които се изкажат . Поздрави Алекс. :mrgreen:

Моля отговорете на следният въпрос:
Вашият заедно със съседният имот е обединен в УПИ-то предвидено за детска градина или Вашият имот е извън това предвиждане
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот desperrado » 20 Окт 2012, 05:00

julyanvonemona написа:
desperrado написа:Собственик съм на поземлен имот , който е обединен с друг имот в едно УПИ , като другия имот е собственост на столична община .Моля за съвет как да изкупя общинския имот и да сменя предназначението на УПИ-то. В момента имота е отреден за "детска градина" , но попада в зона ПМС , която зона няма нищо общо със строежа на детска градина. Да не говорим , че УПИ-то граничи с много натоварен път. Благодаря предварително на всички които се изкажат . Поздрави Алекс. :mrgreen:

Моля отговорете на следният въпрос:
Вашият заедно със съседният имот е обединен в УПИ-то предвидено за детска градина или Вашият имот е извън това предвиждане

Моят заедно със съседния имот(който е общинска собственост) са обединени в УПИ с предвиждане за "детска градина".
desperrado
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 09:05

Няма никакъв начин принудително да изкупите общинския имот, но можете да "разбиете" това предвиждане на ПУП. Дълго е да Ви обяснявам как и надали ще го пожелаете.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот desperrado » 20 Окт 2012, 10:07

julyanvonemona написа:Няма никакъв начин принудително да изкупите общинския имот, но можете да "разбиете" това предвиждане на ПУП. Дълго е да Ви обяснявам как и надали ще го пожелаете.

Благодаря за отговора , но и сам разбирам ,че е невъзможно "принудително изкупуване" на общинския имот.Чувал съм обаче от хора , че е възможно да отправя предложение до общината за изкупуването на техния имот в УПИ-то , с цел ликвидиране на съсобственост и тъй като само съм чул , а не зная със сигурност как и дали е възможно това питам тук за точен съвет какво да предприема.
desperrado
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 10:36

Вие с общината въобще не сте съсобственици както погрешно някой Ви е обяснил. Това за което говорете, не е дворищнорегулационен план с неприложена или приложена по смисъла на §8 ПР на ЗУТ дворищна регулация, а е заварен от ЗУТ "план за обществени (по смисъла на чл.22 от отменения ЗТСУ) мероприятия", защото съм убеден, че заповедта с която е одобрен действащият ПУП е от преди влизане в сила на ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот desperrado » 20 Окт 2012, 12:59

Благодаря , схванах ситуацията. Не знам обаче какво да предприема за да си ползвам имота и да променя това отреждане . Моля за съвет и помощ.
desperrado
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 13:28

desperrado написа:Благодаря , схванах ситуацията. Не знам обаче какво да предприема за да си ползвам имота и да променя това отреждане . Моля за съвет и помощ.

Потърсете ме на лични съобщения може да се споразумеем.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Окт 2012, 14:56

Нищо не мога да Ви предложа защото личните Ви съобщения са затворени! Отворете ги!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация