начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

скица

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

скица

Мнениеот mama_g » 11 Окт 2012, 13:46

Извадих скица от Агенцията по геодезия, картография и кадастър на моя имот.Оказа се , че е различна от скицата на общината по две от границите. За квартала ни има действаща регулация.Коя от двете скици е вярната?-тази от кадастъра или другата от общината(по регулация)? И как се поправя тази грешка?
mama_g
Нов потребител

Re: скица

Мнениеот julyanvonemona » 11 Окт 2012, 16:33

mama_g написа:Извадих скица от Агенцията по геодезия, картография и кадастър на моя имот.Оказа се , че е различна от скицата на общината по две от границите. За квартала ни има действаща регулация.Коя от двете скици е вярната?-тази от кадастъра или другата от общината(по регулация)? И как се поправя тази грешка?

Няма никаква грешка! И двете скици са верни! За да си дадете обяснение прочетете §8 (1) и (2) ПР на ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 11 Окт 2012, 20:36

Или, казано по друг начин: Първата скица не е вярна ... а също така и втората скица не е вярна.
Какво толкова Ви притеснява в тези скици?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2012, 05:08

Ако mama_g е прочела внимателно цитираните от мен разпоредби,
има за какво да се притеснява.Дори и след евентуалното им осмисляне, ще разбере че няма да успее да мине без да наеме лице което знае, коя линия, от коя скица, на кой текст от разпоредбата съответства. След това същото лице евентуално ще и предложи някакво решение, но разбира се това е трудният начин, а вероятно и по- скъпият!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Окт 2012, 07:54

Така погледнато, и следният списък би бил от полза:
http://www.cadastre.bg/registur.htm
Но това всъщност няма голямо значение.
За кой регион иде реч и какъв и е проблемът?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2012, 12:33

emilgrigorov написа:За кой регион иде реч и какъв и е проблемът?

Проблемът е че районът няма никакво значение. По въпроса засегнат в различията от скиците години наред нотариуси и значителен състав от съдиите в нашата татковина, застъпваха невярни становища относно приложното поле на §8 ДР на ЗУТ, че се наложи ВАС да излезе с ткълкувателно решение и едва тогава нещата да се поутаят. Едва ли mama_g но и прави чест че иска сама да го разбере. От гледна точка на чистия практицизъм поведението и не е оправдано, но пък кой знае понякога любознателността надделява.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 12 Окт 2012, 13:46

Ноторно е, че влезлите в сила актовете на административните съдилища, включително и Тълкувателните решения на ВАС НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за гражданските съдилища. Дали това няма да разклати убедеността ти, julyanvonemona в случаите извън специфичните обществени отношения по устройство на териториите?

П.П. Впрочем, ВКС излезе с ТР по приложението на §8 ДР на ЗУТ. :P
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Melly » 12 Окт 2012, 13:56

mama_g написа:Извадих скица от Агенцията по геодезия, картография и кадастър на моя имот.Оказа се , че е различна от скицата на общината по две от границите. За квартала ни има действаща регулация.Коя от двете скици е вярната?-тази от кадастъра или другата от общината(по регулация)? И как се поправя тази грешка?

Има си ред за поправката на "тази грешка". Направете консултация с адвокат и след това действайте.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2012, 22:28

Melly написа:Ноторно е, че влезлите в сила актовете на административните съдилища, включително и Тълкувателните решения на ВАС НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за гражданските съдилища. Дали това няма да разклати убедеността ти, julyanvonemona в случаите извън специфичните обществени отношения по устройство на териториите?

П.П. Впрочем, ВКС излезе с ТР по приложението на §8 ДР на ЗУТ. :P

В същност именно това решени на ВКС имах предвид, но по погрешка съм написал ВАС, а колкото до това че решенията на административните съдилища са неотносими в гражданският процес го предполагах но без да се замислям особено. Благодаря ти все пак че агравираш върху това, защото ми идва на готово. Все пак ще го разчопля от тук от там.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация