- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как разбирате тази норма от ЗУТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как разбирате тази норма от ЗУТ
emilgrigorov не ми се струва чак толкова много да се връзва, не се притеснявай за него, бързо ще се справи със ситуацията.
- nk7702n
- Старши потребител
whiskey написа:Разбира се, ето го цялото решение:
http://admincourtdobrich.org/re6enia/2010/554_2010.htm
Потвърдено е от ВАС, като в мотивите на касационната инстанция по отношение на разпоредбите на ЗУТ единствено присъства изречението "Нарушени са разпоредбите на чл. 43, ал. 1 от ЗУТ". Няма аргументи в тази посока.
Това което не разбирам е как общината може да нарушава тази разпоредба с наредба за паркиране... и това да се "забелязва" от две съдебни инстанции.
Не ми стана ясно какво точно те притеснява в това решение? Открили са хората липса на ясна регламентация в Наредбата относно разпоредбите, касаещи определянето на " Синя зона", съответно закриването и, като са установили, че има противоречие, касаещо и чл. 43 ал.1 от ЗУТ, доколкото е необходимо да бъдат осигурени места за кратковременно паркиране в близост до улици, площади във връзка със задължението да се осигуряват и такива места за паркиране, предвидено в чл. 43 / 1 / от ЗУТ, доколкото това е възможно в границите на УПИ.
П.П. Набързо го прочетох решението, ако имаш решението и на ВАС, дай да прегледаме и него.
- nk7702n
- Старши потребител
julyanvonemona написа:Длъжен съм да бъда лоялен!
+1 [*] Печелиш още една червена точка.
- nk7702n
- Старши потребител
Визата за проектиране е издадена по моя молба за преустройство по чл.38 ал.5 от ЗУТ. Между другото през последните 10 години други съседи преди мен си направиха преустройството по тази норма , без да им се поставят условията по чл.43 ал.1 от ЗУТ , явно закона не е еднакъв за всички.
- kirile
- Потребител
явно закона не е еднакъв за всички.
Като всяко материално тяло и той(закона) търпи деформации (огъване с остатъчни деформации)
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Абсолютно съм наясно с деформациите , но е против принципите ми да заплащам полагаемото ми се по закон право , както и съм наясно , че се заплаща , когато деформацията е от моя страна. В прав текст - не съм привърженик на корупцията и съответно понасям стоически негативите от това.
- kirile
- Потребител
kirile написа:Абсолютно съм наясно с деформациите , но е против принципите ми да заплащам полагаемото ми се по закон право , както и съм наясно , че се заплаща , когато деформацията е от моя страна. В прав текст - не съм привърженик на корупцията и съответно понасям стоически негативите от това.
А дали някой ви пита?..........
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|