начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Списък с документи при покупка на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Списък с документи при покупка на имот

Мнениеот hangmanmio » 10 Сеп 2012, 17:33

Здравейте!
Обръщам се към вас с молба за съвет във връзка със закупуването на имот. Става въпрос за вила в Искърското Дефиле, имотът има прилежаща жилищна сграда, масивно строителство.
Тъй като ми се налага за първи път да се занимавам с подобни дела, бих искала да ви попитам какъв е списъкът от документи, които продавачът на имота е редно да ми предостави (пр. нотариален акт, скица, и т.н.), както и какви проверки е редно да направя възоснова предоставената документация, за да съм сигурна, че всичко около имота е юридически изрядно? За какво трябва да внимавам, с други думи, в подобна ситуация?
Осъзнавам, че подобен въпрос вероятно е бил задаван и друг път; ако е така, бих била благодарна и на линкове към подобни теми.
Благодаря предварително!
hangmanmio
Нов потребител

Re: Списък с документи при покупка на имот

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Сеп 2012, 18:11

Трябва Ви на първо време нотариален акт и скица за имота.

Ако има кадастър - едва ли, ще трябва и схема от кадастъра.

Прави се справка в Имотен регистър, за актуалните вписвания.

Общо взето това е.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба