- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
производство по отчуждаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: производство по отчуждаване
Еййййййй, ти пък за две приказки сто кинта!?
- nk7702n
- Старши потребител
Всеки може да иска. Въпросът е има ли кой да даде. А и продуктът, който emilgrigorov предлага, май не блести с особено качество.
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:Всеки може да иска. Въпросът е има ли кой да даде. А и продуктът, който emilgrigorov предлага, май не блести с особено качество.
Е, за толкова - толкова
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Специално за emilgrigorov
Ако се придържаме към чл.134 (2) т.6 или 7 ЗУТ. Скицата придружаваща заявлението е достатъчна за изработването на договора (решението на главния архитект относно поделяемостта на имота - при съдебна делба)! Защото и двата документа (скицата с предложението и договора по чл.15 (3) ЗУТ са преюдициални условия по отношение заповедта по чл.134 (4) ЗУТ.
Ако се придържаме към чл.134 (2) т.6 или 7 ЗУТ. Скицата придружаваща заявлението е достатъчна за изработването на договора (решението на главния архитект относно поделяемостта на имота - при съдебна делба)! Защото и двата документа (скицата с предложението и договора по чл.15 (3) ЗУТ са преюдициални условия по отношение заповедта по чл.134 (4) ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Тоз зелен цвят намек за вида валута ли е. Може, може
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Може! може! Само че гладна кокошка просо сънува!
-
Моята цел от цялото това питане е да намеря начин да се отмени влезлият в сила ЗРП защото съгласно този ЗРП голяма част от имота се отнема за прокарване на пътища, но само малка част от отнетото ще се обезщети от общината. Другото се отнема безвъзмездно. Ако не може да се отмени поне да се измени така, че да се спазят изискванията на ЗУТ и от мен да се отнеме само толкова колкото е предвидено в ЗУТ, а останалото необходимо за изграждане на инфраструктурата да се отнеме от съседните имоти, защото в момента те почти не са засегнати и цялата тежест по прокарването на пътя се пада на моя имот.
През 1999г. е одобрен ПУП на населено място.
С решение на Общинският съвет от март 2001г. започва процедура по отчуждаване.
Със заповед от февруари 2006г. на кмета на общината се открива производство по отчуждаване.
ЗРП е за квартал, в който до сега не е имало прокарана никаква инфрастуктура /неприложена първа регулация/ макар, че квартала се намира на централно място в този град.
Въз основа на този ЗРП от имот с площ 1630м2 се образуват два парцела:
- УПИ -1 с площ 870м2 и
- Парцел с площ 135м2 , който по замисъла на общината трябва да се включи в съседния УПИ /съгласно ЗУТ такава възможност вече не съществува/
Останалите 625м2 се отчуждават за пътища алеи и др.
625м2 са над 38% от целия имот.
Замисълът на общината е да вземе безвъзмездно съгласно чл.16, ал.1 от ЗУТ 407м2 = 25%, а останалите 218м2 да заплати по пазарна цена определена от избран от нея оценител.
Въпросите ми са следните:
1. Възможно ли е да се прилага чл.16 ал.1 от ЗУТ след като ПУП е изготвен на базата на ЗТСУ/отм/?
2. Какъв е реда за заплащане на отчуждените 625м2 след като ЗТСУ е отменен, а ПУП не е направен в съответствие със ЗУТ
4. Каква ще е съдбата на тези 135м2 след като няма съгласие между съседите за образуване на съсобствен имот съгласно чл.17 ал.2, т.3, а и общината не желае да ги отчужди?
5. Възможно ли е тези 135м2 да се обособят в самостоятелен УПИ съгласно чл.19, ал.6 за нежилищно застрояване макар , че не отговарят на изискванията на чл.19, ал.1?
По - добре е с величествена смелост да поемем риска да сме жертва на половината от злините, които очакваме отколкото да стоим в малодушна неподвижност от страх какво би могло да се случи
-
pioner - Младши потребител
pioner Прочетете чл.208 ЗУТ! Приложението на чл.16 е изключено! качете скица за да можем да Ви кажем повече!
-
Как се качва снимка във форума. Пробвах с прикачи файл но не става?
По - добре е с величествена смелост да поемем риска да сме жертва на половината от злините, които очакваме отколкото да стоим в малодушна неподвижност от страх какво би могло да се случи
-
Има чалъм да качиш файла в друг сайт, а тук да посочите линк към него. Повечето така правят!
-
С жълт цвят е сегашната големина на парцела, с кафяви очертания са изобразени новите два парцела, които се получават след прокарване на пътищата и алеите.
-
Нека най- напред въведем малко терминологичен порядък! Ограденото с черни линии е поземлен имот (ПИ). За него е определен УПИ І (римско а не арабско) който според плана се редуцира до 870 кв.м. От ПИ части са предназначени за две улици с кръстовище в северната част на скицата и една малка част от 135 квм. отива незнайно къде. Следват следните въпроси.
1. Кога е одобрен този план? (Вие пишете че става въпрос за ЗРП от 1999г.)
2. Какво се предвижда в участъка от 135 кв.м. останал на изток от улицата
Можете да поискате изменение на плана поради наколко причини една от които е чл.208 ЗУТ. - изтекли са 5г. от влизането му в сила, но това не е толкова проста работа.Иска си да се обърнете към специалист
1. За територии в обхвата на действие на ЗУЗСО на ЛС- към vdggbg
2. За останалата част от BG - kъм ;elter@mail.bg
3. За територии в обхвата на ЗУЧК на ЛС - към мен.
1. Кога е одобрен този план? (Вие пишете че става въпрос за ЗРП от 1999г.)
2. Какво се предвижда в участъка от 135 кв.м. останал на изток от улицата
Можете да поискате изменение на плана поради наколко причини една от които е чл.208 ЗУТ. - изтекли са 5г. от влизането му в сила, но това не е толкова проста работа.Иска си да се обърнете към специалист
1. За територии в обхвата на действие на ЗУЗСО на ЛС- към vdggbg
2. За останалата част от BG - kъм ;elter@mail.bg
3. За територии в обхвата на ЗУЧК на ЛС - към мен.
-
1.Според служителка в общината тези 135 кв.м трябва да се присъединят към съседният имот.
2.Според ЗУТ това не може да стане защото няма съгласие на засегнатите собственици.
3.Тогава каква ще е съдбата на тези 135 кв.м?
4. Може ли да се иска отмяна на целият ЗРП и да се изготви нов като се спази ЗУТ и от мен да се вземат само 25% а не както сега 38%?
2.Според ЗУТ това не може да стане защото няма съгласие на засегнатите собственици.
3.Тогава каква ще е съдбата на тези 135 кв.м?
4. Може ли да се иска отмяна на целият ЗРП и да се изготви нов като се спази ЗУТ и от мен да се вземат само 25% а не както сега 38%?
-
pioner написа:4. Може ли да се иска отмяна на целият ЗРП и да се изготви нов като се спази ЗУТ и от мен да се вземат само 25% а не както сега 38%?
Именно това следва да стане, поне за територията която Ви интересува, но както писах в предишния пост - никак не е проста работа!
Лицата които посочвам в предходния пост разполагеме с екипи с опит, където участват и юристи, които са в състояние да преодолеят общинарската съпротива, с която предстои да се срещнете и която, както личи от това което съобщавате вече е започнала!
-
julyanvonemona написа: Лицата които посочвам в предходния пост разполагеме с екипи с опит, където участват и юристи, които са в състояние да преодолеят общинарската съпротива, с която предстои да се срещнете и която, както личи от това което съобщавате вече е започнала!
хихихии, оставам с впечатлението, че юристите от вашите екипи са от пехотата, които се включват само в ръкопашния бой...
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:julyanvonemona написа: Лицата които посочвам в предходния пост разполагеме с екипи с опит, където участват и юристи, които са в състояние да преодолеят общинарската съпротива, с която предстои да се срещнете и която, както личи от това което съобщавате вече е започнала!
хихихии, оставам с впечатлението, че юристите от вашите екипи са от пехотата, които се включват само в ръкопашния бой...
Аз пък оставам с впечатлението, че ти се пукаш от яд, че не си сред тия юристи..
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Melly написа:julyanvonemona написа: Лицата които посочвам в предходния пост разполагеме с екипи с опит, където участват и юристи, които са в състояние да преодолеят общинарската съпротива, с която предстои да се срещнете и която, както личи от това което съобщавате вече е започнала!
Аз пък оставам с впечатлението, че ти се пукаш от яд, че не си сред тия юристи..
Не думай. Ти Наде, да не би да се разпозна в тези редици на пешаците???
-
Не, разбира се, аз винаги съм от ръководния състав, пешаците са само изпълнители
- nk7702n
- Старши потребител
Полека, да не се спънеш...
Един съвет - като начало, стъпвай на палци.
П.П. Може да не ми отговаряш.
Един съвет - като начало, стъпвай на палци.
П.П. Може да не ми отговаряш.
-
Доколкото са ме учили да уважавам по - възрастните, ще приема добронамерено съвета ти, Мели!
П.П. Бъди сигурна, имам твърде реална преценка за всичко, така че няма опасност да се спъна. Приятна вечер!
П.П. Бъди сигурна, имам твърде реална преценка за всичко, така че няма опасност да се спъна. Приятна вечер!
- nk7702n
- Старши потребител
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|