- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ново закупен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Ново закупен имот
Само едната - ограда на ТКЗС към селски път (улица без тротоари). Предполагам, и втората - по съществуващи сгради, но в Гугъл ърт ми излиза, че минава през сградите. де да знам.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ако става въпрос за 2-3 метра в Гугъл ърт не може да се определи.
ИГЕО-интелигентните геодезически решения
www.igeo-bg.com
www.igeo-bg.com
- igeo_ood
- Младши потребител
igeo_ood написа:Ако става въпрос за 2-3 метра в Гугъл ърт не може да се определи.
А има ли значение, всъщност?
Проблемите са от друго естество.
Да ти кажа, нещо не ми се задълбава в схоластика.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:igeo_ood написа:Ако става въпрос за 2-3 метра в Гугъл ърт не може да се определи.
А има ли значение, всъщност?
Проблемите са от друго естество.
Да ти кажа, нещо не ми се задълбава в схоластика.
Ако става въпрос за сравнение относно техническата точност и достоверност между "Гугълърт"и заснемането от геодезист въпросът въобще не е схоластичен. Схоластика е че според ЗКИР (ако приемем ЗКИР за катехизис) каквото и колкото и точно заснемане да е направено не по редана този закон резултатите от него представляват ирелевантен факт!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Е аз за какво говоря ...
В някакъв дивашки ПУП са сложени координати в 1970. Погледнах за онагледяване в Гугъл Ърт - материализирана граница (стара ограда на ТКЗС към старото шосе, което си няма тротоар) и втора предполагаема (по стари сгради в парцела на съделителя), освен това стари сгради на ТКЗС през един парцел. От срещуположната страна на оградата в ПУП-а цъфти едно ново криволичещо тупикче, което по незнайни причини вероятно е допринесло за разликата
Да де, ама това-при положение, че е вярна основата на ПУП-а
А от Гугъл Ърт се наблюдава вихрово нискоетажно застрояване от епоха 2004-8, с частички изглед към морето от къмту покрива. Което, ако е така за епохата на ПУП-а, си е 90% пази боже, 2-3 метра не са му от значение
Мери се, сверяват се нещата по ЗКИР, оправят се, и - нов ПУП
В някакъв дивашки ПУП са сложени координати в 1970. Погледнах за онагледяване в Гугъл Ърт - материализирана граница (стара ограда на ТКЗС към старото шосе, което си няма тротоар) и втора предполагаема (по стари сгради в парцела на съделителя), освен това стари сгради на ТКЗС през един парцел. От срещуположната страна на оградата в ПУП-а цъфти едно ново криволичещо тупикче, което по незнайни причини вероятно е допринесло за разликата
А от Гугъл Ърт се наблюдава вихрово нискоетажно застрояване от епоха 2004-8, с частички изглед към морето от къмту покрива. Което, ако е така за епохата на ПУП-а, си е 90% пази боже, 2-3 метра не са му от значение
Мери се, сверяват се нещата по ЗКИР, оправят се, и - нов ПУП
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Незавсимо дали кадастъра е по координатната система от 1928 или от ,1970 след като за населеното място няма кадастрална карта това е действащия и одобрен кадастър (виж чл.14 (2) ППЗТСУ) и по него се прави всичко освен ако някой не реши да го оспори и попълни по реда на Н3 ССПККР. А това се прави по искане на някой от заинтерлесуаните страни. Отделно регулационния и идейнозастроителните планове (така са се казвали според ЗПИНМ)колкото и дивашки да са по смисъла на §6 (1) изр. втгоро ПР на ЗУТса запазили действието си планове т.е. действащи планове. По изключително оскъдните данни които hristina_kнищо не може да се отсече със сигурност, така че и остава да реши сама дали и до колко да плаща за цялостно изследване на проблемите и!
-
Здравейте,
благодаря за направените коментари и мнения.
Оттук нататък, хващам геодезиста и действаме.
Успешна седмица.
P.S. информацията е оскъдна- като приложени файлове, тъй като все пак е форум, но пък съм писала и писала постове. Мисля, че съм изложила достатъчно обяснения.
благодаря за направените коментари и мнения.
Оттук нататък, хващам геодезиста и действаме.
Успешна седмица.
P.S. информацията е оскъдна- като приложени файлове, тъй като все пак е форум, но пък съм писала и писала постове. Мисля, че съм изложила достатъчно обяснения.
- hristina_k
- Младши потребител
Здравейте отново,
малко развитие по темата.
Говорих с един приятел- гл. архитект на община, той ми каза, че няма от какво да се притеснявам. Разминаване на квадратите, в рамките на 5% е допустимо. При мен е близо 6%.
Другият проблем е, че в средата на двата имота имаме кантар- постройка, много стара, току да падне.
При разделянето на мястото на две и одобрението на новият ПУП, тази постройка никъде не фигурира- нито на новият ПУП, нито на новата скица....сякаш изчезва.
Същата постройка си има двама собственика-тези от които купувам мястото си-с нотариален акт.
Искам да съборя кантара. Наскоро трасирах мястото- само поставяне на колчета с геодезист и едната ми граница минава през средата на кантара.
Сега аз притежавам парцела, в него имам част от кантара, за който си има нотариален акт-друг собственик.
Имам одобрен ПУП и скица, на който кантара вече го няма- така ми дадоха документите от ТСУ на съответната община.
Как да процедирам- предполагам трябва да имам въпреки всичко някакво предписание от общината.
Благодаря предварително.
малко развитие по темата.
Говорих с един приятел- гл. архитект на община, той ми каза, че няма от какво да се притеснявам. Разминаване на квадратите, в рамките на 5% е допустимо. При мен е близо 6%.
Другият проблем е, че в средата на двата имота имаме кантар- постройка, много стара, току да падне.
При разделянето на мястото на две и одобрението на новият ПУП, тази постройка никъде не фигурира- нито на новият ПУП, нито на новата скица....сякаш изчезва.
Същата постройка си има двама собственика-тези от които купувам мястото си-с нотариален акт.
Искам да съборя кантара. Наскоро трасирах мястото- само поставяне на колчета с геодезист и едната ми граница минава през средата на кантара.
Сега аз притежавам парцела, в него имам част от кантара, за който си има нотариален акт-друг собственик.
Имам одобрен ПУП и скица, на който кантара вече го няма- така ми дадоха документите от ТСУ на съответната община.
Как да процедирам- предполагам трябва да имам въпреки всичко някакво предписание от общината.
Благодаря предварително.
- hristina_k
- Младши потребител
Къде по пътя изпуснахте онзи собственик на постройката-катар, а?
Относно неговия законен интерес онова, което се е случило за вас (ПУП, МУП, РУП, СУП и т.н. подобни творения), за него въобще не се е случило.
То нищо свесно не може да бъде сътворено докато такива като вас висят по форумите.
Относно неговия законен интерес онова, което се е случило за вас (ПУП, МУП, РУП, СУП и т.н. подобни творения), за него въобще не се е случило.
То нищо свесно не може да бъде сътворено докато такива като вас висят по форумите.
Последна промяна Melly на 21 Авг 2012, 17:26, променена общо 1 път
-
Melly - Старши потребител
hristina_k написа:Как да процедирам- предполагам трябва да имам въпреки всичко някакво предписание от общината.
Благодаря предварително.
Разбира се! От там всичко ще Ви кажат включително и как се ходи в тоалетна! Особено след попадението на Melly за кантара. Вече се сещам за коя община и кое село става въпрос! Тамошните общинари знаят всичко за ходенето до тоалетна.
-
Благодаря за интелигентните отговори.
- hristina_k
- Младши потребител
hristina_k написа::)
Все пак за да бъдем по-сигурни и полезни бихте ли отговорили дали за въпросната територия има влязла в сила Кадастрална карта.
-
Кантарът е елмазНото камИче, около което се клати везната на Темида.
Само да допълня, имаше и ТУП на времето, а ГУП беше "Главно управление на пътищата". Не че има значение, но има рима.
Melly написа:...(ПУП, МУП, РУП, СУП и т.н. подобни творения)...
Само да допълня, имаше и ТУП на времето, а ГУП беше "Главно управление на пътищата". Не че има значение, но има рима.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
julyanvonemona написа:hristina_k написа::)
Все пак за да бъдем по-сигурни и полезни бихте ли отговорили дали за въпросната територия има влязла в сила Кадастрална карта.
Уви, формулировката "форум", тук не означава "дискутиране". Досега не съм се занимавала с имоти...явно това е проблема. Нужната степен на професионализъм в имотната сфера , не ми е на необходимото ниво.
Приключвам темата!
- hristina_k
- Младши потребител
hristina_k написа:... Говорих с един приятел- гл. архитект на община, той ми каза, че няма от какво да се притеснявам. Разминаване на квадратите, в рамките на 5% е допустимо. При мен е близо 6% ...
Това така ме разчувства, та чак се просълзих от умиление
hristina_k написа: ... Другият проблем е, че в средата на двата имота имаме кантар- постройка, много стара, току да падне ... Същата постройка си има двама собственика-тези от които купувам мястото си-с нотариален акт.
Искам да съборя кантара...
Собственикът на постройката (в случая - двама) уведомяват писмено общината и Агенцията по кадастъра за намерението да съборят сградата си, след което събарят. Може да се наложи договор с Вас, в който им разрешавате временен достъп, за да съборят и разчистят. Евентуално и някакви указания от общината (ПБЗ примерно, указания за изхвърляне на отпадъците...).
Чл. 197. (1) Извън случаите по този раздел собственик може да премахне свой законен строеж, след като уведоми общинската (районната) администрация и Агенцията по геодезия, картография и кадастър и след одобряване на план за управление на строителни отпадъци по чл. 11 от Закона за управление на отпадъците...
(2) В зависимост от вида на строежите, сложността и характера на премахването главният архитект на общината (района) може да издава задължителни технически предписания.
!!! Това в червеното още не е влязло в сила.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
hristina_k написа:julyanvonemona написа:hristina_k написа::)
Уви, формулировката "форум", тук не означава "дискутиране". Досега не съм се занимавала с имоти...явно това е проблема. Нужната степен на професионализъм в имотната сфера , не ми е на необходимото ниво.
Приключвам темата!
За участващите тук понятието форум означава само едно - всичко което е в обема от действия допустими от правилата под които и Вие сте се подписали при регистрацията си. Вярно - по някога ги нарушаваме. Лично аз съм получавал поне две предупреждения от модератор, но като цяло общият статус не се нарушава.
Не сте права! Тук се дискутира и то много свирепо - често пъти далеч извън правилата на общоприетия добър тон. Общо взето обаче в дискусията всеки се стреми да привлече правни аргументи и технически факти подкрепящи или отхвърлащи ги. В този смисъл Ви попитах за кадастралната карта, защото тя се явява отправна точка за да турим дискусията по Вашата тема в някакви релси. Лесно мжехте да го проверите и в Нета и само с един телефон до общинарската администрация.И ако все пак решите да го проверите - защото проблемът си е Ваш и никой не го брига за него - не забравяйте да уточните дали въпросният ПУП е от преди или след влизане на кадастралната карта в сила. След това ще Ви бъдат зададени и още въпроси и вече на тази база може да се получи някаква беседа (не бичам думата дискусия). Към всичко това изказването на Melly, колкото и да е наситено с основателно високомерие и пренебрежение, има отношение!
А колкото до това че в произволно взета в BG община (включително цялата съвкупност от главни архитекти в т.ч. и главният архитект на общ. Девня) по разискваните тук въпроси не могат да Ви кажат повече от това как се ходи до тоалетната, следва да го приемете като аксиома. След това изведнъж ще разберете че не е всуе изразената от Вас благодарност за интелигентните ни отговори.
Тази истина е жалка, тъжна, безрадостна и както искате я наречете, но (!)- това е истината. Заради това emilgrigorov с основетелен сарказъм каза:
Това така ме разчувства, та чак се просълзих от умиление
-
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|