начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Саморазрушаваща се сграда

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Саморазрушаваща се сграда

Мнениеот samti » 04 Апр 2012, 17:30

Здравейте.
Имам стара селска къща в село на около 50 км. от София.Имота ми граничи със стара селскостопанска сграда, която се саморазрушава и не се стопанисва от никого.Дори не познавам собствениците на имота.Цели стени се разпадат, разместени са керемиди, но най-лошото е, че и каменните основи подават в посока моят имот.Става опасно да се минава в близост до оградата ми.Разстоянието между оградата ми и рушащата сграда е 0.5 м.
Какви документи трябва да подам в общината, за да се назначи проверка за сигурността на сградата - документи за моя имот, имена и адреси на собствениците на съседния имот, някаква молба...? Има ли опасност това, че сезирам общината за саморазрушаващата се сграда да се тълкува от собствениците, като жалба и да се стигне до саморазправа?Знам, че принудителното събаряне на сграда е скъпо начинание заплащащо се от собствениците.
Ще съм Благодарен на всяка информация и съвет.
samti
Нов потребител

Re: Саморазрушаваща се сграда

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2012, 20:42

Обикновено искане в свободен текст където да опишете това което сте таписали тук.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация