начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Обжалване на удостоверение за търпимост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Обжалване на удостоверение за търпимост

Мнениеот emilgrigorov » 04 Апр 2012, 08:51

julyanvonemona написа:... То не е бронирана защита, срещу нито един кампетентен по закон орган или трето лице ...
... дори ако вече прехвърленият обект в последствие се окаже, несъответстващ на изискванията на §16, следователно незаконен, то последствията от това са единствено за новия приобретател...

Ама естествено, че не е (за първото), и естествено, че са (за второто). Нали това разправям от както се нахвърлих в тази тема.
И Удостоверението за степен на завършеност - подобно. И още кво ли не. Само шашкат съгражданите ни, и те - тръчкат.
В случаи на "търпимост", както казах, препоръчвам да си събират доказателства за обстоятелствата по пар.16 по ред на степента им на значимост: доказателства за време, доказателства за съответствие с устройствените правила и нормативи, и т.н.
Но това - полека лека, без бързане и излишни разходи.
Винаги изследвам възможностите по 145(5), където екзекутива е доста благодатно понятие. Изследвам и започнали и неприключили производства по узаконяване, каквито обикновено се намират. Между другото УТ не приключва такива производства.
Освен това, подчертавам, УТ не е прерогатив на Гошо - собственикът. Който му е нужно (съответния измислен служител от съответната измислена инстанция), да си го плати и да си го набави, така мисля аз.
Но най-важното, действам успокояващо на хората :D :D :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2012, 09:28

Но най-важното, действам успокояващо на хората .
В духа на схващанията за толерантност, антиксенофобията и приемането на различните от нас.....
Изобщо готов сте за Ген. сек. на ООН! Как не са Ви забелязали до сега! :D :D :D
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Апр 2012, 09:32

Ми даааа :D
В ранните си години съм забелязал подчертано бацилният характер на червените регулационни чертички. Кат кажеш на някой дядо, че е сгазил червената чертичка, и той получава тежки медицински диагнози :D :D :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 04 Апр 2012, 09:40

emilgrigorov написа:Ми даааа :D
В ранните си години съм забелязал подчертано бацилният характер на червените регулационни чертички. Кат кажеш на някой дядо, че е сгазил червената чертичка, и той получава тежки медицински диагнози :D :D :D

Като ви прочете човек, веднага си подобрява настроението. :lol: :lol: :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2012, 09:50

emilgrigorov Вчера по ЗУТ-повод присъствах на лекционно изказване, където в прав текст ми беше казано "че с оглед общите благоустройствени цели", които видите ли били от "публично правен ред" съм следвало да приема принудата - оценката на комасирания ми по чл.16 ЗУТ имот да бъде "доказана" от комисията по чл.210 ЗУТ. Да!
Такъв е закона но АЗ! не ща!
Въпроса е длъжен ли съм да проявявам толерантност и търпимост, към този, със съмителна конституционност текст, или да дам воля на по-правилната и напълно естествената реакция на уплашено животно - да хапя и пускам кръв, до колкото ми позволяват сили и възможности?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Апр 2012, 10:00

Отдавна се каня да отворя темата за вещно-правния характер на предназначенията по устройствените планове и схеми.

А в твоя случай, как ти се струва пътят към Страсбург? :D :D :D Тоест, целенасочено хапане и пускане на телесни течности :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2012, 11:53

А в твоя случай, как ти се струва пътят към Страсбург?

Страсбург е място за богове. Аз съм роден от жена, ерго - простосмъртен!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rourke » 04 Апр 2012, 14:37

a ne съм съгласен - при наличие на финансов поток / не поточе :) :) :) подчертавам / може да се води сражение ....
rourke
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Апр 2012, 14:51

rourke написа:a ne съм съгласен - при наличие на финансов поток / не поточе :) :) :) подчертавам / може да се води сражение ....

+1 :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 04 Апр 2012, 19:53

....може да се води сражение ....

Боговете са клуб чието единствено предназначение е да поглъщат финансовите потоци безотчетно и безотговорно! А освен всичко за водене на сражение е необходима добре екипирана и логистично подсигурена кадрова армия. ние простосмъртните си свиваме краката предварително и навреме, защото са ни единствени и не желаем да се инвалидизират.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 04 Апр 2012, 21:16

julyanvonemona написа:
....може да се води сражение ....

Боговете са клуб чието единствено предназначение е да поглъщат финансовите потоци безотчетно и безотговорно! А освен всичко за водене на сражение е необходима добре екипирана и логистично подсигурена кадрова армия. ние простосмъртните си свиваме краката предварително и навреме, защото са ни единствени и не желаем да се инвалидизират.

Чек маклУ. Колко пари трЕбват? Щото може да се окажа , се съм насреща в подкрепа. Няма майтап.
Вникване в цената на обществените мероприятия, тВа , дето казах за вещно-правния характер на качеството на имота...
Мисълта , която ти е присъща, е от най-голямо значение, julyanvonemona, мисленето ти ходи!
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот rourke » 04 Апр 2012, 23:54

:) :) :D като на истински фелдмаршал :)
rourke
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 05 Апр 2012, 08:34

Вникване в цената на обществените мероприятия

Моля вижте нарочната едноименна тема.