- Дата и час: 26 Ное 2024, 01:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Цех за производство на чорапи в жилищен квартал
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
54 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Цех за производство на чорапи в жилищен квартал
Моля Ви за помощ!
Живеем в къща и на 3 метра от прозореца на спалнята ни има цех за производство на чорапи.Има и 2 големи климатика,който работят денонощно.Цеха също работи денонощно и заспиването при затворени прозорци е много трудно,а като се отворят е почти невъзможно.Никой не ни е уведомил,а камо ли да ни иска съгласието нито за поставянето на климатиците, нито дали съм съгласна в това помещение могат да се плетат чорапи.Денонощно сме подложени на ужасен шум и незнаем към кого да се обърнем.Искам да Ви питам дали има някакви правила за тези цехове за чорапи,отстояния,шум,дали може да се намира в жилищен район и то до прозорците на спалнята ми и какво трябва да направя за да свърши този кошмар,защото нощите са наистина кошмар.И всъщност дали има надежда някой да обърне внимание на моя незначителен проблем,на фона на толкова други големи проблеми в държавата ни!?
Благодаря за вниманието и отделеното време!
Поздрави
Живеем в къща и на 3 метра от прозореца на спалнята ни има цех за производство на чорапи.Има и 2 големи климатика,който работят денонощно.Цеха също работи денонощно и заспиването при затворени прозорци е много трудно,а като се отворят е почти невъзможно.Никой не ни е уведомил,а камо ли да ни иска съгласието нито за поставянето на климатиците, нито дали съм съгласна в това помещение могат да се плетат чорапи.Денонощно сме подложени на ужасен шум и незнаем към кого да се обърнем.Искам да Ви питам дали има някакви правила за тези цехове за чорапи,отстояния,шум,дали може да се намира в жилищен район и то до прозорците на спалнята ми и какво трябва да направя за да свърши този кошмар,защото нощите са наистина кошмар.И всъщност дали има надежда някой да обърне внимание на моя незначителен проблем,на фона на толкова други големи проблеми в държавата ни!?
Благодаря за вниманието и отделеното време!
Поздрави
- zebra_064
- Нов потребител
Re: Цех за производство на чорапи в жилищен квартал
zebra_064 написа:Живеем в къща и на 3 метра от прозореца на спалнята ни има цех за производство на чорапи........
Първото нещо, което би следвало да направите, е на бял лист да напишете ИСКАНЕ до Кмета на общината(района) за проверка на издаденото Разрешение за ползване /РП/ или Удостоверение за въвеждане в експлоатация /УВЕ/ за "цех за производство на чорапи " на адрес ...,като се легитимирате с адреса по местоживеенето си, съседен на цеха. Искането мотивирайте с невъобразимия шум - денонощен, който се носи от цеха (без подробности от къде и от какво - вътре има и плетачни машини ...).
След това до 1 месец, на всеки приемен ден, отивате и питате за отговора!
Ако все пак получите писмен отговор, какъвто и да е, напишете тук и тогава или адвокат, или ...
Иначе, трябва да се проверят издадените строителни книжа и разрешения, както и протоколи - неразделна част от тях, на въпросния цех и тогава евентуално да се атакува съседа Ви, както и общината ...
Това от мен
Нека и другите да кажат ... но без книжа и планове, ще е само гадаене...
Както и да са вадени разрешителните - ако ги има, все нещо не е наред или е за съвсем друга мисия ...
- anserk
- Активен потребител
anserk , според мен, по правилно е първо да се опита да атакува градоустройството. Тоест, адвокат, който е в час с тази систематична единица от законодателството. След което извадка от действащия ПЗ (заверена, и със съответните Заповеди), защото може да изшмекеруват от общината. И вече след това, дали и е обявявано, дали има ПЗ, и всичко останало.
Климатиците за сега да ги забрави, това ще и нанесе вреди, не е радикално решение.
Климатиците за сега да ги забрави, това ще и нанесе вреди, не е радикално решение.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
.
Последна промяна probcho на 05 Май 2012, 09:01, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:Аз бих предложил да се обърнете със жалба към РЗИ във връзка с наднормения шум(изискайте проверка със съставяне на протокол от замерванията), системите за вентилация (климатиците ) и т.н.!
Точно това считам за отвличане на вниманието от проблема.
Адвокат изследване на градоустройствената обезпеченост наличие на пропуски всички разрешения падат шумът изчезва и споразумение за много пари.
P.S. За съжаление съм от най-скъпо платените в тази област, с подобни казуси избягвам да се занимавам.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:probcho написа:Аз бих предложил да се обърнете със жалба към РЗИ във връзка с наднормения шум(изискайте проверка със съставяне на протокол от замерванията), системите за вентилация (климатиците ) и т.н.!
Точно това считам за отвличане на вниманието от проблема.
Адвокат изследване на градоустройствената обезпеченост наличие на пропуски всички разрешения падат шумът изчезва и споразумение за много пари.
P.S. За съжаление съм от най-скъпо платените в тази област, с подобни казуси избягвам да се занимавам.
Градоустройството....градоустройството........(бла, бла) Дори да приемем че сме в най-тривиална жилищтна територия чл.17 (2) т.4 Наредба №7 ПНУОВТУЗ разрешава изграждането на "4. сгради за безвредни производствени дейности;". До толкова до колкото сградата е законно разрешена няма никакъв проблем да е цех за производство на чорапи. Няма индиция такъв вид сграда да попада във вредните производства. А колкото до шума от климатиците - да си шумят! Това не е ЗУТ-проблем!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Това имах предвид с архитекта и проектирането. Смяната на статута на имота. То е разрешено, но по съответен ред, не бързай...
Затова, свестен адвокат (честно, като зная колко броя са в час с тази материя ... е отделен въпрос), и "снимка на съществуващото положение", защото е крехко, и т.н.
o sancta simplicitas
Защо, немога да разбера, вкарвате хората в приключения, които не са по силите им. Наистина ли сте толкова тъпи, или е просто меркантилност.
Затова, свестен адвокат (честно, като зная колко броя са в час с тази материя ... е отделен въпрос), и "снимка на съществуващото положение", защото е крехко, и т.н.
o sancta simplicitas
Защо, немога да разбера, вкарвате хората в приключения, които не са по силите им. Наистина ли сте толкова тъпи, или е просто меркантилност.
Последна промяна emilgrigorov на 25 Мар 2012, 18:48, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:...според мен, по правилно е първо да се опита да атакува градоустройството...
На zebra_064 и шумят климатиците ... иска да атакува (предполагам, че има в предвид вместо нея -държавата да го направи, каквото и да значи това) съседния цех, а не градоустройството (възможно е да не знае значението на това понятие)
Прав е julyanvonemona,
julyanvonemona написа:...До толкова до колкото сградата е законно разрешена няма никакъв проблем да е цех за производство на чорапи...
Затова трябва все пак да се разбере дали има разрешителни (най-общо казано) чрез жалба ... искане ...
А, ако всичко е законно , тогава ще се търси "под вола теле" и ще се оспорва ... е, разбира се с адвокат !
- anserk
- Активен потребител
o sancta simplicitas
Не мога да разбера, действително ли твоите писания се дължат на слабоумие, или на това желанието да вкараш хората в приключение, което не е по силите им. Няма спечелен казус за "ШУМ" чрез ХЕИ.
Пиша за стратегия, не за глупости и меркантилни джиджифръчки.
Очевидно въобще не включваш в логиката на написаното, вменяваш на питащия мисли, които не са неговите. Виж какво, много си глупав.
Не мога да разбера, действително ли твоите писания се дължат на слабоумие, или на това желанието да вкараш хората в приключение, което не е по силите им. Няма спечелен казус за "ШУМ" чрез ХЕИ.
Пиша за стратегия, не за глупости и меркантилни джиджифръчки.
Очевидно въобще не включваш в логиката на написаното, вменяваш на питащия мисли, които не са неговите. Виж какво, много си глупав.
Последна промяна emilgrigorov на 25 Мар 2012, 19:22, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
вменяваш на питащия мисли, които не са неговите. Виж какво, много си глупав.
Ако anserk действително е в състояние, да вмени мисли на когото и да било, най-малкото е с един сравнително добър коефициент на интелигентност!
-
julyanvonemona написа:Ако anserk действително е в състояние, да вмени мисли на когото и да било, най-малкото е с един сравнително добър коефициент на интелигентност!
Определено не е. Отсъства мисълта и при двама Ви. Не всичко е в парите, които бихте изкарали.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Не всичко е в парите, които бихте изкарали.
emilgrigorov Сам по себе си Вие сте прекрасен спектакъл. За мен общуването ми с Вас в този форум е истинско забавление. Доста ликвидни средства ще са ми необходими, ако се наложи да заплащам удоволствието което ми доставяте.
-
julyanvonemona написа:...
Взаимно.
За мен няма еднозначно решение ... може би ... цената на стоката е точно тази, колкото си платил за нея , но не съвсем
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ейййййй, за малко да ви остави човек и заформяте цял спектакъл, значи. При всички случаи, трябва да се търси някакво нарушение на закона и да се използва, за да бъде спрян този шум. За целта човекът с документите да се консултира с адвокат и архитект, за да получи компетентен отговор допустимо ли е по ОУП това изграждане на цеха или не, спазени ли са всички изисквания за строителството и въвеждането му в експлоатация или не. Ако се констатира нарушение санкция за нарушителя.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n опита ти да се пробваш в т.н. всред ЗУТ-средите "градоустройствен рекет" се приема като номинация. До "оскар" има още!
Забележка: За по-общо сведение заигравката с градоустройството има за цел да наведе нещата към хипотезата на чл.225 (2) т.1 ЗУТ, при което желаещия да рекетира държи коз от типа"Независимо че имаш разрешение за строеж сградата ти е незаконна". Да но за сега това е само възможна хипотеза. Не е известно някъде в страната някой от ДНСК успешно да е приложила премахване на сграда, чието единствено нарушение е чл.225 (2) т.1ЗУТ. Да не говорим че по този въпрос ВАС няма съдебна практика, ама хич!
Забележка: За по-общо сведение заигравката с градоустройството има за цел да наведе нещата към хипотезата на чл.225 (2) т.1 ЗУТ, при което желаещия да рекетира държи коз от типа"Независимо че имаш разрешение за строеж сградата ти е незаконна". Да но за сега това е само възможна хипотеза. Не е известно някъде в страната някой от ДНСК успешно да е приложила премахване на сграда, чието единствено нарушение е чл.225 (2) т.1ЗУТ. Да не говорим че по този въпрос ВАС няма съдебна практика, ама хич!
-
julyanvonemona написа:nk7702n опита ти да се пробваш в т.н. всред ЗУТ-средите "градоустройствен рекет" се приема като номинация. До "оскар" има още!
Така ли? А кои са другите номинирани / тоест конкуренцията/!? Не съм съгласна с категоричното ти мнение, че не е известно някъде в страната ДНСК успешно да е приложила премахване на сграда единствено на това основание. Имам спомен, че четох наскоро подобно решение.
- nk7702n
- Старши потребител
Ще се радвам да го науча - настина!
Номинираните ли? Има такива - даже носители по на няколко "оскара". Твоят колега Любомир Сокеров - най напред, Асен Запрянов - също, Кирил Попов- също Даниел Левиев -най-вече(всичките -покойници) от архитектите арх. Чапанов - виж той все още е жив - поне до преди 4 години бише!
Номинираните ли? Има такива - даже носители по на няколко "оскара". Твоят колега Любомир Сокеров - най напред, Асен Запрянов - също, Кирил Попов- също Даниел Левиев -най-вече(всичките -покойници) от архитектите арх. Чапанов - виж той все още е жив - поне до преди 4 години бише!
-
Ето едно интересно в тази насока решение, има и други, но ще потърся допълнително.
- nk7702n
- Старши потребител
.
Последна промяна probcho на 05 Май 2012, 11:18, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
zebra_064 написа:Искам да Ви питам дали има някакви правила за тези цехове за чорапи,отстояния,шум,дали може да се намира в жилищен район и то до прозорците на спалнята ми и какво трябва да направя за да свърши този кошмар,защото нощите са наистина кошмар.
Не, не може.
Склонна съм да приема, че така наречения ЦЕХ няма строителни книжа. Пътят ви на защита е общия исков ред. Потърсете адвокат. Той си знае работата.
П.П. Минавам набързо оттук. Поздрави на компанията.
-
Melly - Старши потребител
54 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|