начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Изменение на улична регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Изменение на улична регулация

Мнениеот julyanvonemona » 16 Мар 2012, 13:08

Архитект ви трябва в комплект с регулатор !

anserk! Този път целево се заяждам с Вас и ще спра само и единствено тогава, когато ми посочите точната разпоредба в точния нормативен акт където съвкупността архитект + регулатор (каквото и да значи "регулатор") е изискуема!
И обърнете внимание, че от доста време стоите в жълто-кафявата цветова гама!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 21 Мар 2012, 20:32

julyanvonemona написа:
Архитект ви трябва в комплект с регулатор !

anserk! Този път целево се заяждам с Вас и ще спра само и единствено тогава, когато ми посочите точната разпоредба в точния нормативен акт където съвкупността архитект + регулатор (каквото и да значи "регулатор") е изискуема!
И обърнете внимание, че от доста време стоите в жълто-кафявата цветова гама!

Извинение, сега влизам зарад ЛС.
Не ме интересува в каква гама съм в твоите очи!
Не смятам да се заяждам с никой тук, достатъчно ме ядат инвеститори, проектанти и строители, барабар с млади напористи юристи! Тук влизам и чета с добро чувство, за да си помогна в бизнеса , както и да споделя опита от практиката си - доста години и все в строителния бранш!

Само ще добавя за теб, julyanvonemona, че регулация на улици и площади, част от ПУП, е доста кризисно, ако се прави само от архитект! - това ми е болката от рампите за подземните гаражи, както и надземните в имоти и сгради, не говоря за тупик... за междузаводски пътища ... да не продължавам ... всичко това се взема впредвид при изменение на ПУП /ПРЗ/, ако е сътворен само от архитект! Някои учат за това доста години ... както и го упражняват ... теория... ама и практика :D

Лека вечер и не се заяждай, все пак сме КОЛЕГИ !
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Мар 2012, 04:32

anserk!,позволявам си да Ви уча!
Успехът винаги е съчетание между наука и практика! Така поне се е развивал света до сега.В този аспект регулацията на улици и площади е неразделна част от режима на застрояване и предназначението на територията която се регулира. Това че за разлика от ЗТСУ в ЗУТ, по и до сега неизяснени мотиви от уж практическо естество, отделиха рагулационните от плановете за застрояване съвсем не значи, че тези отделни по своя отраслов характер части от устройството на територията, могат да съществуват самоцелно.
Толкова по практическото значение на уличната регулация.
Връщам се на основното! А то е - понеже се намираме в правен форум - да посочите нормативен текст за: 1.Понятието "регулатор" - дори и само като образователно-квалификационна степен:
2.Задължителния комплект "архитект+регулатор" или;
3. Изрична забрана според която уличната регулация да не може да се проектира само от архитект.
И понеже твърдите че сте ми колега и един чисто колегиален въпрос:
След като сте готов да отстъпите правенето на уличната регулация на "регулатор" не считате ли че храните чужди гърла с нашия хляб?
Забележка: Последното го приемете единствено като реплика във връзка с друго, направено на друго масто Ваше изказване, в смисъл че с поведението си работя против интересите но гилдията .
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот boyaneca » 12 Апр 2012, 22:32

До vdggbg
Моля за дейтали за връзка с вас или на mariostoyanov@yahoo.com
Благодаря
boyaneca
Младши потребител

Предишна