emilgrigorov Идеята със зелената ябълка също ми допада. С основание считате че института на консултанта ме дразни. Аз зная по какви причини той се появи в небето на българската легислатура в този му вид - непознат никъде по света. Поради ярко слабоумие в управлението на страната в един момент на него му бяха спуснати или по точно отпуснати такива права от които едва ли някога ще се отървем напълно. Не смесвайте нещата! това че Вие или anserk сте вероятни надзорници няма нищо общо с липсата на всякакъв смисъл от съществуванието му. Някои мой колеги вкл. един от постващиге тук го свързва с почти патологични конспиративни теории. Аз макар и на път не съм стигнал чак до там.
Та за eeeleto!
Съгласно чл.160 ЗУТ консултантът е едно от лицата участници в строителството различно от проектанта! До толкова до клкото темата се отнася до плач срещу договор с проектанта си мисля че забележката Ви "ни в клин ни в ръкав" меко казано няма място!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да се откажа от услугите на проектанта си
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: как да се откажа от услугите на проектанта си
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Пояснение:
Думите ми означаваха само, че обектът на ееелито е пета категория. Защото, ако беше четвърта или по-висока, тя щеше да се оплаква от надзора. Така правят всички ееелита.
Просто нямам информация.
А въпросът беше: При положение, че в случая на ееелито очевидно проектантите са сгазили лука (счупили стомната, катурнали каручката) , е ли ееелито да го отнася по такъв начин от одобряващия орган. И може ли да се намери правно основание проектът и в този му вид да бъде одобрен, а опирането на пишкира да си бъде вменено на проектантите , и да си го отнесат и по ТЗ, и по ЗУТ, и по всички устаФчета на всиЦки камари, камарки и камарченца по всичките земни кълбенца, но изнесено във времето и отделено от казуса по въвеждане в експлоатация на обекта на ееелито.
Компри?
Думите ми означаваха само, че обектът на ееелито е пета категория. Защото, ако беше четвърта или по-висока, тя щеше да се оплаква от надзора. Така правят всички ееелита.
Просто нямам информация.
А въпросът беше: При положение, че в случая на ееелито очевидно проектантите са сгазили лука (счупили стомната, катурнали каручката) , е ли ееелито да го отнася по такъв начин от одобряващия орган. И може ли да се намери правно основание проектът и в този му вид да бъде одобрен, а опирането на пишкира да си бъде вменено на проектантите , и да си го отнесат и по ТЗ, и по ЗУТ, и по всички устаФчета на всиЦки камари, камарки и камарченца по всичките земни кълбенца, но изнесено във времето и отделено от казуса по въвеждане в експлоатация на обекта на ееелито.
Компри?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Ако горното не означава компир, анадък!Компри?
-
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
За какво "опиране на пешкир" става въпрос? Май търсим виновни до доказване на противното...
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:За какво "опиране на пешкир" става въпрос? Май търсим виновни до доказване на противното...
По скоро май приемаме за виновни до доказване на протевното!
-
Назад към Строителство и регулация
|
|