emilgrigorov написа:Между другото, в ЗКАИИП няма срок, в който договорът да бъде вписан в камарата
Има срок - едномесечен, от датата на подписването на договора.
|
|
emilgrigorov написа:Между другото, в ЗКАИИП няма срок, в който договорът да бъде вписан в камарата
vdggbg написа:emilgrigorov написа:Между другото, в ЗКАИИП няма срок, в който договорът да бъде вписан в камарата
emilgrigorov написа:......но основанието за отказ по одобряване на преработката.....
vdggbg написа:emilgrigorov написа:Между другото, в ЗКАИИП няма срок, в който договорът да бъде вписан в камарата
poli_g написа:vdggbg написа:emilgrigorov написа:Между другото, в ЗКАИИП няма срок, в който договорът да бъде вписан в камарата
Това е вярно- ал.3, но няма да издребняваме .emilgrigorov написа:......но основанието за отказ по одобряване на преработката.....
Така- това е контекста на питането ми- наясно сме, че ЗУТ ми е мъгла, няма да го отварям, защото си имам други "държавни дела" в момента( само се разсейвам тук )- има ли норма, която да указва, че се следва отказ само на това основание?
vdggbg написа:Не ми стана много ясен смисълът на последния Ви пост, emilgrigorov, но по отношение на правоспособността ЗКАИИП е специален закон, т. е. липсата на правоспособност на проектанта по този закон е напълно достатъчна като самостоятелно основание за отказ да бъдат одобрени каквито и да било проекти. С други думи - в схемата липсва "проектант" по смисъла на ЗУТ. А това е допустимо само при изготвянето на екзекутиви, като че ли.
probcho написа:... В случай на изтекъл договор и при нужда от "анекс", в условия на лишена "пълна проектантска правоспособност", по какъв начин се развиват административните производства?
poli_g написа:Тази дупка не може да не е изследвана от проектантите поне. За това питам, защото нормата изцяло е ориентирана към защита интересите им( свързано е с възнаграждение, респективно облекчена процесуална възможност за заплащане на услугите им и същината- рестрикция влечаща дисциплинарна отговорност заради нелоялна конкуренция свързана със занижени цени..определени по Наредба 1), но като цяло е ....... с неясна, за мен, полза за договарящия( не коментирам доказателствена стойност в евентуален процес).
Фактът, че такъв договор не е вписан в камарата не се отразява на действителността му.
И ако изпълнителят не е преценил да си охрани навреме интересите, не виждам ползата от това действие ( вписване).
п.п. vdggbg , писал си преди мен. Дублирам за заповедното, но няма да залича, защото мисълта ми е текла по този начин.
Оставете протестите, не са интересни.
Мелка? - ще ми се да чуя и твоето мнение.
probcho написа:... В случай на изтекъл договор и при нужда от "анекс", в условия на лишена "пълна проектантска правоспособност", по какъв начин се развиват административните производства?
poli_g Не се изисква особен интелектуален ресурс за да се види че самото заглавие на рубриката "казал рекъл" по правило изключва всякаква достоверност.емонски,
тея работи с "казал- рекъл" ... трябва да знаеш, че изобщо не им давам вяра.
2. Договорите не е задължително да се впишат в едномесечния срок (ЗКАИИП-Чл. 29.(3), строежът е пета категория, иначе ееелито до сега да е употребявала вместо "проектантката" думичката "надзорника");
julyanvonemona написа:......
Освен това Вие (и не само) ползвате не'къф архаичен ЗКАИИП. Наредба №1 отдавна е в небитието!
Мисля че не излизам извън рамките на "нормалния диалог"
Вие?
julyanvonemona написа:2. Договорите не е задължително да се впишат в едномесечния срок (ЗКАИИП-Чл. 29.(3), строежът е пета категория, иначе ееелито до сега да е употребявала вместо "проектантката" думичката "надзорника");
emilgrigorov Договора си е договор! С риск да отегча останалите специално за Вас повторно цитирам
Чл. 20а.ЗЗД (Нов - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Договорите имат сила на закон за тези, които са ги сключили. така че не намесвайте консултанта (надзорника - с извинение) и в таа работа, защото има реален риск някой в Парламента да Ви чуе
emilgrigorov написа:А ако думичката "надзор" толкова Ви дразни, Вас, а и всички архитекти, доколкото виждам, моля четете "зелена ябълка" вместо нея. Зеления цвят успокоява, а ябълката създава приятни първични вкусови асоциации.
Назад към Строителство и регулация
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта