Напоследък нямат работа, и масово не са си платили членския.
emilgrigorov Наистина ме интересува това статистическо сведение ли е или е найлонова торбичка духната от силния вятър?
|
|
Напоследък нямат работа, и масово не са си платили членския.
julyanvonemona написа:Напоследък нямат работа, и масово не са си платили членския.
emilgrigorov Наистина ме интересува това статистическо сведение ли е или е найлонова торбичка духната от силния вятър?
Тази глупост наречена КАБ + КИИП и с хастара навън да се обърне нищо не може да се случи. Държавата чрез ЗКАИИП ги (понеже вече съм)Сега някаква нова структура по въпросите на вашата камара има, нещо като алтернатива. Така подочух, но не съм се интересувал по-сериозно.
emilgrigorov написа:Е да, захапката е обратна
Ми, да му мислят как ще си поддържат членския внос десетина години "на сухо" при забатачени обекти, щот проектант с удостоверение и печат си требе до краяТ
Май ще се получи, да ходят да се молят, за да си "делегират правата" на някой.
julyanvonemona написа:emilgrigorov написа:Е да, захапката е обратна
Ми, да му мислят как ще си поддържат членския внос десетина години "на сухо" при забатачени обекти, щот проектант с удостоверение и печат си требе до краяТ
Май ще се получи, да ходят да се молят, за да си "делегират правата" на някой.
Е измислили сме го вече (тия които ще останем от вън) Официално на трудов или друг вид договр ще наемем един с печат, пък за ръководството - колкото толкова!...
Трябва да си го направите "директор", щот в закона пише, че неможе да му е началник не'къв си с непълна проектантска
julyanvonemona написа:... театрален работник или хигиенист ...
julyanvonemona написа: Има писмен договор който, аз съм прочел!
probcho написа:....От чисто любопитство: този договор беше ли заверен в камарата на архитектите? .....
poli_g написа:probcho написа:....От чисто любопитство: този договор беше ли заверен в камарата на архитектите? .....
Съвсем в страни от питането, но изникна въпрос- липсата на вписване в КАИИП как се отразява на действителността на договора?
Не питам в светлината на ТЗ - ако сделката е търговска, не писмената форма е проблем.
Не питам и за дисциплинарната отговорност предвидена в ЗКАИИП- тя не представлява интерес за мен.
poli_g написа:Добре, ще задам въпросът си по друг начин- защо вписвате тези договори?
Защото е записано в правна норма, респективно въздигнато ( евентуално) в дисциплинарно нарушение или .... ( тук ще допълня че визирам думата "друго", за да избегна ситуацията от по-горен пост).
poli_g написа:Тази дупка не може да не е изследвана от проектантите поне. ...
Назад към Строителство и регулация
|
|
Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 16 госта