начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

как да се откажа от услугите на проектанта си

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да се откажа от услугите на проектанта си

Мнениеот nk7702n » 14 Мар 2012, 01:20

poli_g написа::roll: Ти наистина не разбираш какво съм написала. :lol:
В такъв случай е повече от безпредметно да обяснявам, но все пак: не- нищо няма да оставям за утре - вече написах, че имам спазъм от "тукашното изразяване", но не гарантирам, че няма да прихвана и за разнообразие взема, че проверя "нивото ви на толерантност".
Така де :) - и аз имам право да се изразявам.

п.п. А, ако ще изпълняваш ролята на квестор не ми казвай какво да приемам, защото не съм и никога няма да ти делегирам права да разсъждаваш вместо мен.

И ти не разбираш нищо от това, което аз пиша. Така че, наистина спорът е безпредметен. Всеки да диша свободно и да не навлиза в личното пространство на другия. Лека нощ!
П.П. Колкото и да се опитваш да си наложиш мнението, няма да стане, защото и другите могат да мислят самостоятелно, без твоя помощ.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2012, 01:34

При теб нещата случват ли се от първи път или все е нужно да се повтаря- не отричам правото ти на мисъл, а казах да не разсъждаваш вместо мен. Има крещяща разлика. Е, вярно- трябва да помислиш.
Ако не искаш, а виждам заявяваш категорично становище по този въпрос, да ти се влиза в личното пространство, не цапай чуждото.
Не ме интересува гравитирането ти, но при положение, че непредизвикано бе изказано грубо отношение с оценъчни нотки ( видно и ти не понасяш някой да те оценява, но ако е от обкръжението- всичко ви е позволено), а ти влизаш и защипваш goblin като да е инициатор на кофти ситуацията- имам право да се "изразя". Последното щото съм арогантна злобна ........., ама поне не сервилнича, респективно не съм зависима от разни юзъри в лекса, а и ... не ми пука.
К`во- отричаш ли ми правата? :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Мар 2012, 01:42

poli_g написа:При теб нещата случват ли се от първи път или все е нужно да се повтаря- не отричам правото ти на мисъл, а казах да не разсъждаваш вместо мен. Има крещяща разлика. Е, вярно- трябва да помислиш.
Ако не искаш, а виждам заявяваш категорично становище по този въпрос, да ти се влиза в личното пространство, не цапай чуждото.
Не ме интересува гравитирането ти, но при положение, че непредизвикано бе изказано грубо отношение с оценъчни нотки ( видно и ти не понасяш някой да те оценява, но ако е от обкръжението- всичко ви е позволено), а ти влизаш и защипваш goblin като да е инициатор на кофти ситуацията- имам право да се "изразя".
К`во- отричаш ли ми правата? :D

К, во сега? Защитаваш Гоблин, щото той не може сам ли? Или те е яд на emilgrigorov, щото не можеш да го предизвикаш да спори с теб? Аз нямам нищо против Гоблин, не съм го нападала изобщо, постът ми изобщо не беше насочен с някаква форма на негативизъм към него. И какво е обкръжението ми, дали изобщо знаеш? Дори не си ме виждала реално. Много негативизъм, много злоба, значи. И защо така? Кажи ми, какво съм ти направила аз лично? Щото не виждам откъде идва всичко, обясни ми, ако обичаш!?
Последна промяна nk7702n на 14 Мар 2012, 01:59, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2012, 01:54

Защита, злоба, яд, личен мотив?.... - повърхностно.
Върни се и прочети темата- не съм длъжна, вече поясних, да придружавам всеки изпречил ми се на пътя.
Ако разбереш- добре. Ако ли не- пак добре.

п.п. Написах ти да не ми се правиш на квестор, за да не ти върна комплимента- не съм затруднена, но някъде и аз имам граница.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Мар 2012, 02:02

poli_g написа:Защита, злоба, яд, личен мотив?.... - повърхностно.
Върни се и прочети темата- не съм длъжна, вече поясних, да придружавам всеки изпречил ми се на пътя.

п.п. Написах ти да не ми се правиш на квестор, за да не ти върна комплимента- не съм затруднена, но някъде и аз имам граница.

Виж какво, достатъчно дълго търпях нападките ти не в една или две теми. Положих много усилия да запазя добрия тон. Явно, с теб не се получава, а хората, които ме познават реално, ми казват, че съм толерантен и търпелив човек. Явно, причината не е в мен. Така че, лека нощ, остани си със здраве.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2012, 02:06

nk7702n написа:
poli_g написа:Защита, злоба, яд, личен мотив?.... - повърхностно.

Виж какво, достатъчно дълго търпях нападките ти не в една или две теми. Положих много усилия да запазя добрия тон. Явно, с теб не се получава, а хората, които ме познават реално, ми казват, че съм толерантен и търпелив човек. Явно, причината не е в мен. Така че, лека нощ, остани си със здраве.

:roll: М`да- пак не схвана. Не е важно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Мар 2012, 07:45

Толерантноста е диверсионна маневра, имаща за цел да приспи бтителността на обект, към който се готви бъдеща агресия! Казвам го не с цел да разпаля или погася спора м/у poli_g и nk7702n, а за да напомня че именно поради толерантност eeelito до тук e загубила и най-вероятно и предстои да загуби нов значителен финансов ресурс, ако не се осъзнае и не намери опитен и верен адвокат, който да стрие между пръстите си праха от прешлените на моите недобросъвестни колеги!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Мар 2012, 08:45

АПК - Допълнителни разпоредби
§ 1. По смисъла на този кодекс:
1. "Административен орган" е органът, който принадлежи към системата на изпълнителната власт, както и всеки носител на административни правомощия, овластен въз основа на закон.

Доколко относно Проектанта, овластен по поне 3 закона, е приложим АПК? И по-общо дори ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Мар 2012, 10:15

emilgrigorov проектанта по смисъла на ТЗ е преди всичко търговец. Неговата стока която той произвежда за възложителя съгласно договор по чл. 160(2) ЗУТ се нарича инвестиционен проект, а съгласно Чл. 20а. ЗЗД"(Нов - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Договорите имат сила на закон за тези, които са ги сключили" а и съгласно чл 63 ЗЗД договора поражда задължение, според което "Всяка от страните по договора трябва да изпълнява задълженията си по него точно и добросъвестно, съобразно изискванията на закона и да не пречи на другата страна да изпълнява и тя своите задължения по същия начин.
Задължението трябва да бъде изпълнено с грижата на добър стопанин освен в случаите, в които законът изисква друга грижа."
Имам не само съмнения, но и сведения че тези два законови текста от ЗЗД са погазени от изпълнителя, съставна част от който са двама мой колеги, единият от които познавам лично, така че ако АПК и свързаните с него процедури имат някакво място, то е причино-следствената между тях връзка, а именно изпълнението на договора при липсата на "грижата на добър стопанин" и последвалия го отказ проектите да бъдат съгласувани.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 14 Мар 2012, 11:20

julyanvonemona написа:emilgrigorov проектанта по смисъла на ТЗ е преди всичко търговец. Неговата стока която той произвежда за възложителя съгласно договор по чл се нарича инвестиционен проект, а съгласно Чл. 20а. ЗЗД"(Нов - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Договорите имат сила на закон за тези, които са ги сключили" а и съгласно чл 63 ЗЗД договора поражда задължение, според което "Всяка от страните по договора трябва да изпълнява задълженията си по него точно и добросъвестно, съобразно изискванията на закона и да не пречи на другата страна да изпълнява и тя своите задължения по същия начин.
Задължението трябва да бъде изпълнено с грижата на добър стопанин освен в случаите, в които законът изисква друга грижа."
Имам не само съмнения, но и сведения че тези два законови текста от ЗЗД са погазени от изпълнителя, съставна част от който са двама мой колеги, единият от които познавам лично, така че ако АПК и свързаните с него процедури имат някакво място, то е причино-следствената между тях връзка, а именно изпълнението на договора при липсата на "грижата на добър стопанин" и последвалия го отказ проектите да бъдат съгласувани.

Договорът пораждал задължения за тези, които са го сключили и имал силата на закон. Така е, спор няма.
НО, в случая на питащата дали е точно така? Май не е съвсем така.
Аз останах с впечатлението, че няма налице обвързаност, и то в писмена форма, между страните по него-(еллито и проектанта). В случай, че е така, предлаганата от теб защита,julyanvonemona, не може да се постигне по реда на договорната отговорност.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Мар 2012, 11:27

Melly Има писмен договор който, аз съм прочел!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 14 Мар 2012, 11:31

Ами... Действайте! Разбира се, в съответната последователност. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Мар 2012, 11:52

Дано Вашия колега който питащата е наела да е в час! Разбира се нямам нищо против при необходимост да влезна във връзка с него . Тук искам да обясня нещо на Poli_g. По отношение колегите си нямам никакви угризения в смисъл на "колегиалност".Принадлежността ми към гилдията на архитектите не бива да се възприема като принадлежност към некоректните и глупави нейни представители. Да ги декапитират, даже ще помагам!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Мар 2012, 15:57

julyanvonemona написа:emilgrigorov проектанта по смисъла на ТЗ ...

Майтап, Уили... :D
Но все пак, три закона са това, не е шега работа :D
А с ТЗ станаха четЕри.
Брях, тоз инвестиционен процес, брях тез проектанти :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот anserk » 14 Мар 2012, 16:16

четох...четох... та що да не сложа капака на тенджерето с балкански привкус :D
julyanvonemona написа:По отношение колегите си нямам никакви угризения в смисъл на "колегиалност".Принадлежността ми към гилдията на архитектите не бива да се възприема като принадлежност към некоректните и глупави нейни представители.

Толкова неуважително и към самия теб (нали си архитект!), че чак се чудя как си работил с колегите си :roll:

Да ми посочиш тук от форума някой юрист да се е изказал по такъв начин за колегите си, както някои архитекти тук в темата ... колкото и да не са прави останалите с тълкуванията на казусите :mrgreen: , било строителни или правни :mrgreen: , споделили са го и толкоз...какви са тези квалификации от знайни и незнайни :roll:

Свобода, свобода ... ама и малко самоуважение!

И като си пишете на лични, защо не обявите това (коректност към форума се нарича) и не приключи темата :roll:

Не се чувствайте задължени да ми отговарите :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 14 Мар 2012, 16:28

anserc не е прав със забележките си относно "колегиалност" при изразяване на мнения във форума от страна на архитектите. Юристите във форума са много по-напред с материала от архитектите.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Мар 2012, 16:30

Свобода, свобода ... ама и малко самоуважение!

Простете anserk за свободата аз имам дон кихотовски представи, докато Вашите придстави са за салама!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Мар 2012, 16:52

Де да зная, отдавна съм се отказал от "с лошо". Да, понякога се случват дори и дюлгерски лексикални елементи, но нещата се оправят в крайна сметка. Веднъж само, един архитект ... но той няма да проектира вече. В равносметка - много нерви, много време, и съмнителен краен резултат.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Мар 2012, 17:12

Веднъж само, един архитект ... но той няма да проектира вече.

Мене ако питате хич не му и трябва! Има кой да го прави вместо него!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Мар 2012, 17:20

Напоследък нямат работа, и масово не са си платили членския. А за някоя преработка като на ееелито или за екзекутив ... като се направят на интересни от общината, го отнасят ееелитата в крайна сметка. А и те , като са цъфнали и вързали.
Това някой трябва да го разнищи, за проект, правен преди 4 години, и за допълнителни работи по него, за авторски контрол, за такива неща, защо трябва да се поддържа членството в камарата.
Според мен, пресилен напън от общината.
Принципно, смяна на проектант и на строител си отнемат месец-два, ако не възникнат проблеми...
Последна промяна emilgrigorov на 14 Мар 2012, 17:32, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация