начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

как да се откажа от услугите на проектанта си

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да се откажа от услугите на проектанта си

Мнениеот bgarch » 13 Мар 2012, 11:15

eeelito написа:Незнам дали новия архитект ако ми поеме нещата оттук нататък, няма да се наруши авторското право на проектанта.Чувала съм за някакви декларации в които проектанта се подписва , че се отказва от авторски права върху проекта и чак тогава нещата може да ги поеме друг човек.Някой нещо такова да е чувал?

emilgrigorov написа:Казах ти, ако новите проектанти дублират печатите върху вече внасяния в общината проект-преработка, няма нарушаване на авторски права. Това се прави, за да ти мине проекта и да печелиш време.

emilgrigorov, някъде бяхте споменал, че се занимавате с надзорна дейност?! След последните Ви изявления започвам да затвърждавам окончателно мнението си, че един надзорник може само да причини на клиента си много сериозни проблеми, но не и да му реши какъвто и да било въпрос. eeelito, внимавайте със съветите на emilgrigorov! Това е моят съвет към Вас.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Мар 2012, 13:50

bgarch написа:...emilgrigorov, някъде бяхте споменал, че се занимавате с надзорна дейност?! След последните Ви изявления започвам да затвърждавам окончателно мнението си, че един надзорник може само да причини на клиента си много сериозни проблеми, но не и да му реши какъвто и да било въпрос. eeelito, внимавайте със съветите на emilgrigorov! Това е моят съвет към Вас.

bgarch, доколкото си спомням, ви обясних, че в качеството си на обществен инструмент сте силно ограничен откъмту мисловна дейност и способности. Дълго време не обръщах внимание на глупавите ви писания, занапред също нямам такива намерения.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Мар 2012, 13:58

А, казват, толерантността не е порок, за разлика от самонадеяността.

emilgrigorov, какъв ти е проблема, че си винаги натаралежен?
Неразбран, неоценен, или...? :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Мар 2012, 14:23

poli_g написа:А, казват, толерантността не е порок, за разлика от самонадеяността.

emilgrigorov, какъв ти е проблема, че си винаги натаралежен?
Неразбран, неоценен, или...? :lol:

Благодаря, подобно, poli_g :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Мар 2012, 18:30

bgarch, доколкото си спомням, ви обясних, че в качеството си на обществен инструмент сте силно ограничен откъмту мисловна дейност и способности. Дълго време не обръщах внимание на глупавите ви писания, занапред също нямам такива намерения.

emilgrigorov клегата bgarch, никак не е глупав. Той е архитект-фундаменталист. :!: Внимавайте в определен момент, това може да се окаже решаващ печеливш фактор!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Мар 2012, 18:59

julyanvonemona написа:... решаващ печеливш фактор!

То подредените карти са предмет на един друг жанр в киното. За такава маса - има си рибки ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Мар 2012, 19:08

За такава маса - има си рибки ...
Аз съм длъжен да предупредя!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 13 Мар 2012, 20:00

emilgrigorov написа:...сте силно ограничен откъмту мисловна дейност и способности. Дълго време не обръщах внимание на глупавите ви писания...

След тези фрази спорът преминава на ниво махленски обиди. Не знам дали съм фундаменталист, но домашното ми възпитание ме подканя да напусна тази тема и "събеседването" с изричащия тези думи. Защото най- вероятно следващите писания на въпросния "събеседник" ще бъдат псувни, а аз съм алергичен към такова поведение.
Бъдете жив и здрав emilgrigorov, и за такива като Вас има място под слънцето!
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Мар 2012, 20:39

bgarch написа:...да напусна тази тема и "събеседването" ...

veni, expuit et fugi
Последна промяна emilgrigorov на 13 Мар 2012, 22:56, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Мар 2012, 22:21

Я, по интересен начин се е развила тая тема. Стигнали сме до разяснения що е толерантност. Всеки си има абсолютно субективна гледна точка по тоя въпрос. Според мен, толерантността се проявява именно в това, когато забележиш, че някой постващ преди теб греши, или ако мнението му не ти харесва, съвсем деликатно да изразиш собственото мнение - без обиди, без нападки и без да казваш директно : " Не го слушайте тоя, той не разбира нещата". Малцина са хората, които умеят да общуват по такъв начини с останалите, но предизвикват наистина възхищение.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот goblin » 13 Мар 2012, 22:23

Май не друг, а Вие, emilgrigorov, "дойдохте и оплюхте" тази тема. Поне спазвайте граматичните времена, ако не добрия тон.
goblin
Потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Мар 2012, 22:26

goblin написа:Май не друг, а Вие, emilgrigorov, "дойдохте и оплюхте" тази тема. Поне спазвайте граматичните времена, ако не добрия тон.

Гоблинчо, пак започваме с негативизмите.. Някой нещо " оплюл" , пък уж говорим за толерантност.. !? Ами, изразете си мненията, бе хора, без нападки, не е ли възможно това?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Мар 2012, 22:50

nk7702n написа:... да изразиш собственото мнение ...

Да, така мисля и аз. Възможно е да греша някъде, в нещо. Има и други мнения, търси се някакво решение.
А латинския не ми е първа сила, но се разбира, goblin :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 13 Мар 2012, 23:22

nk7702n написа:Я, по интересен начин се е развила тая тема. Стигнали сме до разяснения що е толерантност. Всеки си има абсолютно субективна гледна точка по тоя въпрос. Според мен, толерантността се проявява именно в това, когато забележиш, че някой постващ преди теб греши, или ако мнението му не ти харесва, съвсем деликатно да изразиш собственото мнение - без обиди, без нападки и без да казваш директно : " Не го слушайте тоя, той не разбира нещата". Малцина са хората, които умеят да общуват по такъв начини с останалите, но предизвикват наистина възхищение.

Защо не адресираш поста към някого персонално, че да се изкажа и аз.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Мар 2012, 23:58

poli_g написа:
nk7702n написа:Я, по интересен начин се е развила тая тема. Стигнали сме до разяснения що е толерантност. Всеки си има абсолютно субективна гледна точка по тоя въпрос. Според мен, толерантността се проявява именно в това, когато забележиш, че някой постващ преди теб греши, или ако мнението му не ти харесва, съвсем деликатно да изразиш собственото мнение - без обиди, без нападки и без да казваш директно : " Не го слушайте тоя, той не разбира нещата". Малцина са хората, които умеят да общуват по такъв начини с останалите, но предизвикват наистина възхищение.

Защо не адресираш поста към някого персонално, че да се изкажа и аз.

Защото, Поли, целта не ми е да отправям лични нападки към някого, а просто да изразя мнението си относно понятието " толерантност", така както аз го разбирам.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2012, 00:17

Не съм "разяснявала" що е толерантност, защото не се усещам задължена да придружавам всеки пресякъл ми пътя, респективно да му натрапвам своето субективно схващане за това понятие, а просто посочих, че не е порок.

Не се учудвам от отношението ти, напротив- разбирам( повече отколкото си мислиш), но да ми натрапваш твоята толерантност, при положение, че юзър от сателитното обкръжение системно се прави на гамен, пропускайки всякакви елементарни човешки обсноски - merci.
Широтата на кройката ми идва тясна, отделно ми се повдига от цялото това лицемерие и сервилност. Толерирани- да...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Мар 2012, 00:20

Не ти натрапвам моето разбиране за толерантност, просто съм изразила мнението си. Всеки има право на такова. Освен това, мисля, че подхождаш прекалено емоционално и прекаляваш в оценката си. Но, ти си знаеш. / " Гамен" това звучи значително преувеличено/.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2012, 00:25

nk7702n,
уф, не че нещо искам да ти ограничавам "конституционно гарантираните права"- опазил ме шефа, но когато ще ми се намеква за права, помислете къде е предела на вашите и къде започват моите, неговите, нейните.
СтанА ми ясно от първия път, че толерираш изказа на сателита- нЕма нужда да ми обясняваш очевадното.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 14 Мар 2012, 00:35

Poli _ g, виждам, че си прекалено негативно настроена в момента, така че, дай да го оставим спора за утре. Както е казал народът : " Утрото е по - мъдро от вечерта." :P
П.П. Опитай се да възприемеш това, че съществуват мнения и емоции, различни от твоите. Хубаво е човек да уважава себе си и своите възприятия, но на света съществуват и други хора, които имат собствени мнения и емоции и от време на време трябва да ги изразяват.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Мар 2012, 01:10

:roll: Ти наистина не разбираш какво съм написала. :lol:
В такъв случай е повече от безпредметно да обяснявам, но все пак: не- нищо няма да оставям за утре - вече написах, че имам спазъм от "тукашното изразяване", но не гарантирам, че няма да прихвана и за разнообразие взема, че проверя "нивото ви на толерантност".
Така де :) - и аз имам право да се изразявам.

п.п. А, ако ще изпълняваш ролята на квестор не ми казвай какво да приемам, защото не съм и никога няма да ти делегирам права да разсъждаваш вместо мен.
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация