начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

кадастрална скица

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: кадастрална скица

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 20:31

....но когато има несправедличост тя трябва да бъде отстранена.

Никой от никого не може да иска да бъде Христос в денят на страшния съд, ако ме разбирате какво Ви казвам г-н ivolovech
Това е причената поради която не Ви дължа никакъв отговор, още повече че не съм вярващ.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 12 Мар 2012, 20:34

Не е нужно да сте Христос. Достатъчно е да сте някой от пророците - може дори и Мохамед. Така ги разбирам аз нещата.
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 20:38

Ишн Аалах!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 12 Мар 2012, 20:41

julyanvonemona написа:Ишн Аалах!

Те това не значи нищо! Не е лошо да прочетете Корана - за разнообразие.
goblin
Потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 20:49

ами че той човека няма никакъв проблем, освен малко по-големия данък. От всичко прочетено ако се декларира имота както трябва наистина ще се спести някой лев. Но това наистина е безумие с оглед изложеното от julyanvonemona. А спестяването няма да е много. То там не влияе само ЗП и РЗП, гледат се и др. работи, а по къщата на ivoLovech няма много екстри, така че да си плаща данъците :) , а може и въобще да не ги плаща, то никой не ги и събира....
http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

words like violence break the silence ...
marti_gor
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 20:52

По едно време се забавлявах дори и с Корана! После не'къф капацитет ми каза че преводът бил фашлиф щото бил повлиян от Недим Генджев но това не немали степента на забавлението!
Последна промяна julyanvonemona на 13 Мар 2012, 18:32, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 12 Мар 2012, 20:56

:lol: :lol: :lol:
Къде да предложа този форум да се преименува на "Уикипедия" или "За всекиго по нещо"! :twisted:
probcho
Активен потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 20:56

по интересни са фундаменталистките разработки, без да съм капацитет съм чувал, че там била истината, а озлобеният чиновник от ДНСК в действителност е фундаменталист

marti_gor
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 12 Мар 2012, 21:01

marti_gor написа:по интересни са фундаменталистките разработки, без да съм капацитет съм чувал, че там била истината, а озлобеният чиновник от ДНСК в действителност е фундаменталист

ДНСК са в час. По-страшно е безхаберието на общинските служители, и като започнат да се вживяват... Тоз ЗУТ-а е голяма книга, с повече глави от Корана. Не знам някой от тях да го е чел.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 21:08

ами тук сте абсолютно прав особено в светлината на новия 225а ЗУТ, законодателят косвено дава широк простор за "узаконяване" на туй що не е узаконено. С две думи корупцията ще издигне на нов пиедестал, но ще е много интересно като екранизация ....

marti_gor
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Мар 2012, 21:10

още по хубаво е "Всичко по 1 лев"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот marti_gor » 12 Мар 2012, 21:14

ами ivoLovech da чака! търпение му е майката :) и ударът се нанася в точния момент!

marti_gor
Потребител

Мнениеот ivolovech » 12 Мар 2012, 22:40

anserk написа:А на теб какъв ти е проблема - да си плащаш данък сграда по действителни квадратури :idea:
или :arrow: терминала на летище София ! Ти избираш!
Действай както намериш за добре и не се разсейвай :D

Да точно това искам и нищо повече и за това не искам да се разсейвам :D

marti_gor написа:С две думи корупцията ще издигне на нов пиедестал, но ще е много интересно като екранизация ....

Само как хубаво го каза то вече не е останало място на този пиедестал. То горе на него май място не остана. Включени са в действие и непозволените хватки. :D

emilgrigorov написа: По-страшно е безхаберието на общинските служители, и като започнат да се вживяват... Тоз ЗУТ-а е голяма книга, с повече глави от Корана. Не знам някой от тях да го е чел.

Не знам може би най точното определение защо сме на този хал. :cry: Шапка ви свалям за определението а и за всичко казано до сега.
marti_gor написа:ами че той човека няма никакъв проблем, освен малко по-големия данък. От всичко прочетено ако се декларира имота както трябва наистина ще се спести някой лев. Но това наистина е безумие с оглед изложеното от julyanvonemona. А спестяването няма да е много.

Мен кучета ме яли но ако на 5 пъти по воски данъци и такси му викаш малко за един човек които едва взима 20 лева пенсия. Може да пробваш да преживееш сам поне един месец с тези пари. Нищо лично но се надявам да си прочел по горе причината по която без да искам направих тази мечешка услуга.
marti_gor написа:ами ivoLovech da чака! търпение му е майката :) и ударът се нанася в точния момент!

Не обичам да чакам предпочитам сам да си върша работата. Може и да ми коства повече усилия и средства но пък ми е кеф и държа да съм си чист пред съвестта.
ivolovech
Младши потребител

Мнениеот marti_gor » 13 Мар 2012, 11:07

за последен път подчертавам данъкът ще се понижи съвсем малко, попълвал съм много данъчни декларации - там не само площта е релевантна. В твоя случай ако декларацията не я попълни компетентно лице има риск дори данъкът ти да се увеличи още! А и денят на Страшния съд може да настъпи ако някой чиновник реши да докаже лоялността си към българската държава (малко е вероятно, но не е невъзможно :) ) :D :lol:

marti_gor
Потребител

Мнениеот ivolovech » 13 Мар 2012, 19:16

Вярно е че данъка в малко но пък такса смет става ужасно голяма. А и не търся измама искам си реалното.Даже вече договорих с геодезист да извърши измерванията и да започна процедурата по промяната на кадастралната скица.
Между другото и той беше изненадан как така може да се сбърка чак с толкова но за сега само зоната на вероятностите някой е дремал. Там където обяснявах че има площадка на нивото на третия етаж има още една подпорна стена на разстояние около 4м. от фасадата. Та според скицата и сметките до там са разтегнали фасадата вероятно от недоглеждане на някой. Как е станало едва ли някой ще си признае защото над тази площадка няма нищо никакви стрехи и тем подобни нито пък е бетонирана. На място ще се установи с точност все пак.
Сега ако някой подскаже какви са основните гафове при обявяването на кадастралните карти и възможноста за обжалване ще се заемем и с мой приятел адвокат по въпроса да си възстановя разходите.
Подайте някоя сламчица да има де да се хванем.Както се изрази колегата по горе има повече страници от корана и не ми се чете цялото това нещо.

п.п. А след като приключа по темата обещавам ви че ще изровя и обявя кои е виновника за тази така добре направена каша.
Може да не си върна парите но поне се надявам, че ще ходи дълго време с наведена глава.
ivolovech
Младши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация