- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изменение на улична регулация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Изменение на улична регулация
Има ли възможност да се промени уличната регулация която още не е влязла в сила,става дума за Софииската Община .Новата улична регулация е било заради кандидатстването на България за Олимпиѝските игри и става дума за широк завой което е на границата с постройка.
- boyaneca
- Младши потребител
Re: Изменение на улична регулация
Има но е въпрос на дълга обяснителна студия
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Може би ще трябва и ОУП-а да се пипа. Не бих казал, че студия ще е достатъчно. По-скоро роман, в 2 тома, с продължение.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Аз бих казал - трилогия, с продължение. Нещо като романите за Джейсън Борн. И то - без да има нужда ОУП да се пипа.
- goblin
- Потребител
julyanvonemona написа:Туй с Джейсън Борн ми хареса!
+1
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Трябва намеря някой с опит по въпроса за мотивирано писмо до гл.Архитект на Столична Община.Ситуацията е доста объркана и по Нотариален акт и на скици.Имотът е било собственост на държавата и дядо ми от 1932г. владее тази земя но вече е собственик през 1990г с по малки квадратури.През този период ТКЗ вземания,раздадени,построени ,сега широкия завой се пада собственост на Общината .Но този широк завой по новата улична регулация ще създава опасност на сградата ,желая широкия завой да се премести с 3 или 4 метра навътре с лек ъглов но предполагам трябва да да купя общинската част .Хайде помагайте .Олимпиада на Витоша няма да има .
Благодаря
Благодаря
- boyaneca
- Младши потребител
1. Моля, проверете в какъв цвят е оцветен имотът Ви, "широкия завой", съседните Ви имоти и имотите "през улица" ето тук:
http://maps.sofproect.com/oup/default.aspx
От страни на картата има квадратчета за "чавки", слагате чавка на всички квадратчета, и тогава търсите. Появят ли се нови , и на тях слагате чавка.
2. Така, без картинки и документи, е възможно да Ви заблудим доста сериозно, но все пак, след като издекламирате цветовете, ...
http://maps.sofproect.com/oup/default.aspx
От страни на картата има квадратчета за "чавки", слагате чавка на всички квадратчета, и тогава търсите. Появят ли се нови , и на тях слагате чавка.
2. Така, без картинки и документи, е възможно да Ви заблудим доста сериозно, но все пак, след като издекламирате цветовете, ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря за проявения интерес.
Широкия завой е маркиран с червен и черен цвят .Проектът си е такъв както е и по скицата.Червените линии са улична регулация а сините комшииски и е поравена че имало разминаване между новата и старата скица.Но защо синята линия все още си седи така ?
Но не разбирам каво е ЧИРП и разни за разделителна линия ЗАП 1990 г. , промяна на улица 1976г. ....
Има ли възможност да се промени уличната регулация и от двете страни не сме съгласни затова искаме да действаме по този въпрос да се възвърне старата или нова улична регулация с нашето знание.Нивелацията е доста от кота 0 на 6метра сига до кота +3 в момента сградата е търговски обект.
Широкия завой е маркиран с червен и черен цвят .Проектът си е такъв както е и по скицата.Червените линии са улична регулация а сините комшииски и е поравена че имало разминаване между новата и старата скица.Но защо синята линия все още си седи така ?
Но не разбирам каво е ЧИРП и разни за разделителна линия ЗАП 1990 г. , промяна на улица 1976г. ....
Има ли възможност да се промени уличната регулация и от двете страни не сме съгласни затова искаме да действаме по този въпрос да се възвърне старата или нова улична регулация с нашето знание.Нивелацията е доста от кота 0 на 6метра сига до кота +3 в момента сградата е търговски обект.
- boyaneca
- Младши потребител
boyaneca написа:Но защо синята линия все още си седи така ?
Нали не смятате, че тук ще ви светнем по абвиатурите на законите и защо синята линия си седи
boyaneca написа:Трябва намеря някой с опит по въпроса за ...
Грешен адрес на форума са ви дали за архитектите в BG . Архитект ви трябва в комплект с регулатор !
Има законови процедури за изменение на ОУП, ПУП и т.н.
но... преди това ...консултация с юрист за имота (вашия и на заинтересованите), защото сте писали:
boyaneca написа:Ситуацията е доста объркана и по Нотариален акт и на скици.
И защо сте сигурни, че Олимпиада на Витоша няма да има - с нас не свършва света и BG
- anserk
- Активен потребител
Архитект ви трябва в комплект с регулатор ..........!
Айде бе!
-
Може и някога България да бъде кандидат на Зимните Олимпииски игри ,но за съжаление на поляната където трябваше да е бобслей (заради бобслея е проектиран широкия завой ) са построени къщички,също и земите са върнати на собствениците.
Архитекта няма нищо общо с регулацията, единствения който може да промени гранични дворни регулации е лицензирана фирма.Но червената линия само в Столична Община - Общински съвет.
Нотариален акт е издаден през 1990г. на което е написано еди колко си квадрата но както написах по горе земята е била във владение на дядо ми тъй като имал кравеферма и владееше голщма земя и така нататък ТКЗС Комунизъм Връзки Безплатни земи и строителсво и т.н.
Ние искаме и ще опитаме да го промениме уличната регулация на наша сметка но кой може да напише правилно с пълни подробност в мотивирано предложение.
Архитекта няма нищо общо с регулацията, единствения който може да промени гранични дворни регулации е лицензирана фирма.Но червената линия само в Столична Община - Общински съвет.
Нотариален акт е издаден през 1990г. на което е написано еди колко си квадрата но както написах по горе земята е била във владение на дядо ми тъй като имал кравеферма и владееше голщма земя и така нататък ТКЗС Комунизъм Връзки Безплатни земи и строителсво и т.н.
Ние искаме и ще опитаме да го промениме уличната регулация на наша сметка но кой може да напише правилно с пълни подробност в мотивирано предложение.
- boyaneca
- Младши потребител
boyaneca написа:единствения който може да промени гранични дворни регулации е лицензирана фирма
Е, като знаете за лицензирана фирма (там се предполага, че не работят доктори , а архитекти и инженери) към офиса на фирмата! Те ще Ви изготвят мотивираното предложение, което се придружава с .... съгласно ЗУТ, ЗУЗСО.........
Какво се пише, какво се чертае и с какъв цвят са линиите, какво се прилага, как и защо - всичко е описано в закон и наредби, които не е необходимо да знаете - има си хора за това, а вие си гледайте търговския обект
julyanvonemona написа:Айде бе!
Колегааааа... , не ви разбраха намека(за разлика от мен), ама може би трябваше да запиша - "архитект уличник" или по-така "урбанист"
- anserk
- Активен потребител
anserk написа:boyaneca написа:единствения който може да промени гранични дворни регулации е лицензирана фирма
Е, като знаете за лицензирана фирма (там се предполага, че не работят доктори , а архитекти и инженери) към офиса на фирмата! Те ще Ви изготвят мотивираното предложение, което се придружава с .... съгласно ЗУТ, ЗУЗСО.........
Какво се пише, какво се чертае и с какъв цвят са линиите, какво се прилага, как и защо - всичко е описано в закон и наредби, които не е необходимо да знаете - има си хора за това, а вие си гледайте търговския обектjulyanvonemona написа:Айде бе!
Колегааааа... , не ви разбраха намека(за разлика от мен), ама може би трябваше да запиша - "архитект уличник" или по-така "урбанист"
anserk Доволен съм, че Вие го разбрахте. Трудно мога да бъда впечатлин от човек - и за да не оставям никакви недоразумения, отнася се до boyaneca - която говори за лиценцилана фирма, като единствена имаща въображами права да променя дворищни регулации. Няма обаче да подмина без необходимото внимание и измисления институт "мотивироно предложение" създаден и натрапван в бланките на столичните (за съжаление вече и не само от тях) общинари целящи да вменят на нещастните граждани че тяхно е задължението да мотивират педложението си, а не обратното кякто е според канона на чл.135 ЗУТ. А за направената алюзия към уличния алхитект или урбанист, Вие и сам сте достатъчно вещ за да осмислите че режете клона на който седите, което в чисто егоистичен план съвсем не е лошо!
-
Може и да греша че само лицензирана фирма може оправи и променя регулации.Но служителят така казва че границата между съседите е възстановена по старата скица ( Всички скици които имам от 1989 до 2012г са с различни линии ).Но този служите ми е предложил да напише мотивирано предложени за възстановяване на широкия завой с по лек завой но ме е предупредил че няма гаранция Софииски Общински съвет да обърне внимание също и да помисля .Много ясно ми е обяснил че по Нотариалния акт притежаваме еди колко квадрата ,затова широкия завой се пада Общинска територия .Затова питам някой да ми даде идея при кого и кой може да помогне за подробности и за попълване на мотивирано предложение до Софииски Общински съвет освен служителя на лицензираната фирма по кадастър,регулация и т.н. .
Благодаря
Дядо ми владееше 18 декра но за съжаление договор за продажба е направил през 1967 г. за по малко от 800 м2
Благодаря
Дядо ми владееше 18 декра но за съжаление договор за продажба е направил през 1967 г. за по малко от 800 м2
- boyaneca
- Младши потребител
boyaneca в ЗУТ няма понятие "мотивирано предложение", а има " искане за изменение на подробен устройствен план". За изготвяне на придружаващото това искане книжа можете да се обърнете към всеки както го нарича anserk "архитект уличник ". Лично мое мнение е да не се обръщате към лице препоръчано от общинарските служители.Това носи много рискове! Понеже се касае до територията на Столична община - обърнете се към форумеца vdggbg, а ако личните му съобщения не са отворени, аз ще Ви свържа с него!
-
Благодаря
- boyaneca
- Младши потребител
До потребител boyaneca - моля, включете в потребителския си профил опцията за получаване на лични съобщения. На julyanvonemona - благодаря за направената препоръка!
-
vdggbg - Активен потребител
Това е нещо като чат - програма, не са ЛС във форума. Ето един адрес - vdgg@abv.bg, ако предпочитате.
-
vdggbg - Активен потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|